Екскурзия Бенелюкс - Потвърдена група!

Будапеща – Регенсбург – Люксембург – Брюксел – Гент – Брюж – Антверпен – Ротердам – Хага – Амстердам – Кьолн – Нюрнберг – Пилзен – Прага - Будапеща

Автобусна програма 11 дена/ 10 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 556.00 / 1087 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Будапеща
  Тръгване от София за Унгария в 08.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски” и в 08.30 ч. от автогара „Сердика”(само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ДЕН / Регенсбург
  Закуска. Отпътуване за Бавария. Пристигане в Регенсбург, разположен на р.Дунав, известен като град на църквите. Изключително впечатляваща е Катедралата Св.Петър, изградена от рядък зелен варовик, Старото Кметство, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил, уникалния каменен мост. Настаняване в хотел в района на Регенсбург. Нощувка.
3 ДЕН / Люксембург
  Закуска. Отпътуване за Люксембург. Туристическа програма в столицата на Великото херцогство - Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Дворецът на Великия Херцог, площада на Армията. По желание разходка до стария квартал Грунд в долината на река Алцет и скалата Де Бок, на която граф Зигфрид е построил първия замък на Люксембургските графове. Настаняване в хотел в района на Люксембург. Нощувка.
4 ДЕН / Брюксел
  Закуска. Отпътуване за Белгия. Пристигане в Брюксел - „столицата на Европа“. Разглеждане на града: Катедралата „Свети Михаил“, Гран Плас – централният площад с прекрасната сграда на Кметството и прекрасните сгради на гилдиите в стил Фламандски Ренесанс, статуята на Манекен Пис, Кралският дворец, двореца Белвю, Съдебната палата, Рибния пазар. По желание посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на шоколада. Свободно време или по желание посещение на Мини Европа (20 € с включена входна такса). Настаняване в хотел в района на Брюксел. Нощувка.
5 ДЕН / Гент – Брюж (по желание)
  Закуска. Свободно време в Брюксел или по желание еднодневна екскурзия до Гент и Брюж (30 €). Първа спирка в Гент - един от най – изтънчените средновековни градове, главен център на Източна Фландрия. Лимбург е централната улица в центъра на града, по която са наредени безценни средновековни паметници, между които Двореца на Жерар Дявола и Катедралата “Свети Бааф“, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”. Продължаване за романтичния Брюж - главен административен център на Западна Фландрия, очарователен средновековен град, който се простира по дължината на безброй канали. Посещение на красивите площади Маркт и Бур и накрая по желание обиколка с корабче по каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най – пленителните и известни кътчета на града. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Антверпен – Ротердам - Хага
  Закуска. Отпътуване за Холандия през Антверпен с кратък престой за посещение на великолепния площад на Гилдиите, Кметството и Брабо фонтан, както и Катедралата, известна с творбите на Рубенс. Пристигане в Ротердам, разходка в централната част, където ще видите Кметството, Пощата, Борсата. Изключително впечатляващи са Кубичните къщи – оригинално архитектурно решение, кулата Юромаст, както и мостът „Еразъм“.Следобед посещение на Хага и кратка разходка през дворцовия комплекс Биненхоф, Кралската картинна галерия Мауриц Хаус и Кралския Дворец Нордеинде. Настаняване в хотел в района на Хага / Амстердам. Нощувка.
7 ДЕН / Амстердам
  Закуска. Tуристическа програма в Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали. Туристическа програма: Кралският дворец (отвън), площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. Посещение на Музея на Ван Гог и Райксмузеум и по желание романтична разходка с корабче по каналите. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ДЕН / Амстердам – Кьолн – Нюрнберг
  Закуска. Отпътуване за Нюрнберг. Кратко посещение на Кьолн с посещение на невероятната Кьолнска Катедрала -157м., втората най-висока готическа катедрала. Свободно време за обяд и шопинг по живописните улички в централната част, от където може да си закупите оригиналния „О Де Колон“ (Кьолнска вода). Продължаваме за Нюрнберг. Настаняване в хотел в района на Нюрнберг. Нощувка.
9 ДЕН / Нюрнберг - Пилзен - Прага
  Закуска. Разходка из центъра на Нюрнберг, стария град – къщата на Дюрер, църквата “Св.Себалд, площада на пазара с фонтана Шьонен Брунен (Красивия фонтан), църквата “Св.Богородица”, крепостта. По обяд отпътуване за Прага. Кратка спирка в Пилзен за посещение на прочутата пивоварна - един от големите производители на кехлибарената течност. При обиколката с местен екскурзовод посетителите ще имат възможност да видят старите избени помещения с дъбови бъчви, да наблюдават производството и накрая да дегустират уникалното Пилзенско пиво. Продължаване за Прага. Настаняване в хотел в Прага. Нощувка.
10 ДЕН / Прага - Будапеща
  Закускa. Tуристическа програма: Старе место със Староместки намести – сърцето на стария град, сградата на Кметството с внушителната кула и астрономическия часовник „Орлой“, привличащ хиляди туристи с появата на апостолите на всеки час, Карловия мост – един от символите на Прага, свързващ историческите квартали Старе место и Мала страна с Малострански намести, Старият Кралски Дворец, Катедралата „Свети Вит“ с кулата и параклиса, посветен на Свети Вацлав – светеца - патрон на Прага, Златната уличка - “Магическия град”. Свободно време. В късния следобяд отпътуване за Будапеща. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.
11 ДЕН / Будапеща - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Тръгване от
 • Град: София
 • Час: 08:00
 • Място: Национален стадион „Васил
 • Левски”
 • Час: 08:30
 • Място: автогара „Сердика” (само с
 • предварителна заявка)
Цената включва:
 • 10 нощувки в хотели 3* – по 1 в района на Регенсбург, района на Люксембург, района на Нюрнберг, в Прага, 2 в района на Амстердам/ Хага, 2 в района на Брюксел и 2 в Будапеща;
 • 10 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в Регенсбург, Люксембург, Брюксел, Ротердам, Хага и Амстердам;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус;
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 227 € / 444 лв.
 • Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 11 дена с 5000 € покритие за лица на възраст до 65 г. – 12 лв; от 65 г. до 70 г. – 18 лв; от 70 г. до 75 г. – 25 лв.; от 75 г. до 80 г. – 37 лв.
 • Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж (при минимум 25 туристи) - 30 €;
 • Посещение на Мини Европа (при минимум 25 туристи) - 20 евро;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Информация за туристическите обекти:

* Музея на Ван Гог - 17 €

* Райксмузеум - 17,50 €

* Корабче в Амстердам – 14 ;

* Корабче в Брюж – 8 ;

* Корабче в Прага – 11 ;

* Входна такса за пивоварната в Пилзен с дегустация (при минимум 10 души) – 300 крони / заявява се предварително, но може да се плати на място/;

**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 Промоции
Извънредни оферти