Екскурзия Венеция, Флоренция и Рим - Чао, Долче Вита - Потвърдена група!

София - Венеция - Флоренция – Рим – Ватикана - Верона – Пещерата Постойна - София

Автобусна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 432.04 / 845 лв.
Програма
1 ДЕН / София -Постойна
  Тръгване от София за Словения в 06.30ч. от Националния стадион "Васил Левски". Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Постойна.
2 ДЕН / Постойна - Венеция - Монтекатини Терме
  Закуска.Отпътуване за Италия и Венеция,пътуване с корабче през Венецианската лагуна/20 EUR/.Чуден град, родил се като приказка между морето и небето, пълен с тайни и красоти, блестящи цветове и неизчерпаемо изобилие от изкуство и архитектура! Площад "Сан Марко"е невероятна картина, която те приковава с изящната си хармония,чудо на средновековното строително изкуство е Дворецът на дожите! Ще видим почти стометровата Кампаниле-символ на града, Часовниковата кула, базиликата "Сан Марко",с удивителна архитектура.Ще се разходим до моста "Риалто“-едно пъстро великолепие от венециански маски,пъстроцветно муранско стъкло и вълнуващи гондоли-гордостта на този уникален град. Чао, Венеция - романтична или мистериозна, но винаги Серенисима!Отпътуване за СПА курорта Монтекатини Терме.Настаняване в хотел.Нощувка.
3 ДЕН / Монтекатини Терме – Рим
  Закуска.Туристическа програма във Флоренция -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Обиколката на Флоренция започва от Санта Кроче,продължаваме с "Пиаца дела Синьория", "Палацо Векио"-съкровищница от шедьоври,ще минем по най-известния флорентински мост "Понте Векио", Ще се повеселим край площада при бронзовата статуя на едно усмихнато прасенце с изплезен език, наричано галено Порчелино.
  Най-известният музей във Флоренция, и като цяло в Италия, е Галерията Уфици-първия музей в света. В Уфици са събрани невероятен брой шедьоври на Ренесанса, с каквито не може да се сравнява нито един музей...След това перото на Дан Браун ни повежда към "Вратите на рая"-вратите на баптистерия "Сан Джовани Батиста", Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" и кулата на Джото. Флоренция-вдъхновение и магия,където ще си представим,че носим куфарчето с длетата на Микеланджело и край някой от фонтаните на Бернини слушаме омайните разкази на сладкодумеца Бокачо.Отпътуване за Рим. Нощувка в района на Рим.
4 ДЕН / Рим
  “Поклон, Италио щастлива, поклон, земя на небесата,земя на песнята звънлива, на гения, на красотата.”Иван Вазов
  Рим е прекалено велик, за да бъде нежен, а корените му прекалено могъщи, за да може някой да го овладее. Навсякъде е пълно със забележителности, от които ти спира дъха. Рим пълни очите, но опустошава сърцето! Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка из Вечния град: църквата "Сан Клементе" в която са мощите на славянския просветител св. Кирил Философ;Колизеума – вековен гигант и най-значим Древноримски монумент;Арката на император Константин Велики; Имперските форуми – свидетели на величие и падение; Римският форум – центърът на тогавашния свят. Следва да разгледаме Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инжинерна мисъл.Продължаваме с площад Навона – истинското бижу на бароковия Рим,за да стигнем и до най-големия бароков фонтан в Рим- Фонтана ди Треви,който е плод на изумителния човешки гении ,където по стародавна традиция хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим.Ще поседим и ще погледаме... ах, сладкото "фаре ниенте"! Нощувка.
5 ДЕН / Рим – Ватикана
  Закуска. Първото място, на което се оказва всеки гост в папската държава, е площадът "Свети Петър",най-удивителното произведение на световната градостроителна техника. Разглеждане на Ватиканските музеи- величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса и Сикстинската капела на Микеланджело,носеща името на своя поръчител - Папа Сиксто ІV.Вечерта връщане в хотела.Нощувка.
6 ДЕН / Рим – Верона
  Закуска.Време за наслада на чаша капучино на най-луксозната и елегантна улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа: Андерсен,Гьоте, Байрон, Шопенхауер, Стендал,Пруст, Бизе,Мицкевич,Берлиоз,Менделсон,Лист,Вагнер,Брамс,Марк Твен,Росини. Ще се разходим и по виа дел Корсо,най-известната търговска улица на съвременния Рим,която римляните наричали „широката улица“.Ще се сбогуваме с вечния град и ще се отправим към Верона –столицата на любовта и романтиката.Настаняване в хотел.Нощувка в района на Верона.
7 ДЕН / Верона – Загреб
  Закуска.Верона е може би най-красивият и най-романтичният град в Италия,скрила зад своите изящни фасади многовековна и славна история.Верона може да се похвали с красив и древен амфитеатър от I век, на чиято сцена преди са се борели гладиатори и рицари, а сега пеят оперни звезди,с къщата на Жулиета и знаменитият балкон, на който девойката слушала пламенните любовни слова на Ромео...Отпътуване за Словения и пътешествие в пещерата Постойна с първата пещерна жп система в света /22.90 EUR/.Никой не бива да си тръгва от Словения, без да е видял пещерата Постойна,за която Хенри Мур казва, че е най-забележителното природно скулптурно произведение в света. Отпътуване за Хърватска.Настаняване в хотел.Нощувка в Загреб.
8 ДЕН / Загреб – София
  Закуска.Отпътуване за България.Вечерта пристигане в София.




Тръгване от
  • Националния стадион "Васил Левски" в
  • 06:30 ч.
Цената включва:
  • 7 нощувки със закуски: три в района на Рим, по една в Монтекатини Терме, Загреб, района на Постойна и Верона;
  • Богата и увлекателна туристическа програма;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзовод на български език;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро;
Цената не включва:
  • Входните билети за посещаваните забележителности;
  • Вечери по програмата – 9 EUR на вечер;
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро;
  • По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”;
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах