Екскурзия Париж – Люксембург – Брюксел и Амстердам - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

Париж, Люксембург, Брюксел, Брюж и Гент, Хага, Амстердам

Самолетна екскурзия 8 дни / 7 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
13.08.2018 20.08.2018 780.00 € / 1526 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 780.00 / 1526 лв.
Програма
1 ДЕН / София- Париж
  Полет София-Париж. Трансфер до хотела в Париж. Свободно време. Нощувка в Париж.
2 ДЕН / Париж
  Закуска. Денят е посветен на Париж - градът на любовта, на хилядите светлини, на вековната история, на модата! Град, в който всяка улица, всяка сграда е съхранила толкова интересна история, забележителности и красота. Туристическа програма: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, Площад Конкорд, градините Тюйлери, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад Трокадеро, Ансамбъла Инвалиди, Латинския Квартал и Пантеона, остров Сите и Нотр Дам.Разглеждане на Лувъра-съкровищница от шедьоври на изкуството (15 евро). Изкачване на Айфеловата кула (17 евро), безспорен символ на Париж, а след това под звуците на популярни френски шансони вълнуваща разходка с корабче по Сена , наричана “люлката на Париж” (16 евро). Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Нощувка.
3 ДЕН / Париж – Люксембург
  Закуска По желание, екскурзия до Двореца „Версай“, сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност (15 евро на турист за транспорт до Версай + входни такси 18 евро). Ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош,с абсолютната власт на Краля-Слънце и с безбройно многото отпечатъци и символи на човешкото изкуство.Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от чудесата на съвременна Франция...В центъра е историята на млад и прозорлив крал, съчетал умело политическа воля и изтънчен вкус за изкуствата и наел в двора си най-великите творци на онова време – Льо Во, Льо Брюн, Льо Нотр и Мансар. Нищо не можело да го разколебае – нито войни, нито финансови проблеми, нито драмите в личния му живот – от това да сбъдне мечтата си сам да сътвори собствения си дворец.
  След обяд се отправяме към Люксембург – „Малката Швейцария“. Настаняване в хотел в града и нощувка.
4 ДЕН / Люксембург – Брюксел
  Закуска. Туристическа обиколка на Люксембург -уют в сърцето на Европа. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“,считат Люксембург за „град – държава с голямо сърце“,където културното наследство и хилядолетната история оставят такъв отпечатък в сърцето на всеки посетител, че го карат да иска да се върне там отново и отново, и отново – докато се запознае с всяко древно кътче на територията на Люксембург. Виктор Юго пише за Люксембург следното: "Тук се съчетават толкова величие с настроение, толкова строгост с прелест, че би заслужавало да пожелаеш Пусен (френски художник) да беше проявил своя чудесен талант в такива простори". Гьоте пък твърди, че "... който не види лично Люксембург, никога няма да разбере неговата неповторимост".
  Следва отпътуване за белгийската столица, където ще се съгласим с Виктор Юго,че „Брюксел не може да се опише, трябва да се преживее!”, той е удивително място, където се срещат последното хилядолетие и модерна Европа. По желание посещение на Уникалният парк Мини Европа /20 евро с включен транспорт и входна такса/, който ви предлага разходка из целия европейски континент и забележителностите на стара Европа - едно невероятно приключение, което със сигурност ще запомните завинаги. Ако има конкурс за най-красив площад в света, фотогеничния Гран Плас със своето великолепие ще грабне приза.Жан Кокто, който го нарича „величествена сцена“,която е застроена с изваяни от камък старинни сгради,наподобяващи дворци,дело на изкусни майстори. Заради тях го наричат още "шедьовър на фламандския Ренесанс", но може да се казва също и "музей под открито небе". Истинското бижу на Гран Плас е кметството - шедьовър на готическия стил, с висока кула, забита в небето,а срещу него Къщата на краля ,направена сякаш от каменна дантела. Гран Плас прилича на скъпоценна кутия, пълна със съкровища. В нея се прониква по малки улички, също богати с история и запазили духа на вековете. На ъгъла на една от тях, под свода на сградата, кръстена "Звезда", е полегналата фигура на Еверард Серклаес, наричана още "Спящият рицар". Има поверие, че ако погладиш ръката му, ще се изпълнят всичките ти желания. Милиони са се докосвали до него и са излъскали ръката до блясък. Като се върви по същата уличка, се стига до Манекен Пис / Пикаещото момче /, който е шокиращо мъничък, че мнозина остават разочаровани от почетния гражданин на Брюксел. Омагьосващата красотата на Гран Плас е радост за очите и е щастлив този, който го зърне поне един път в живота си! Настаняване в хотел в Брюксел. Нощувка.
5 ДЕН / Брюксел – екскурзия до Брюж и Гент (по желание)
  Закуска. Свободно време в Брюксел или по желание екскурзия до Гент и Брюж /30 евро/. Наречен „град-дантела” и още ''Венеция на Севера'' поради водните канали, белгийският град Брюж,който е скъпоценния камък на Белгия, отразява ерата на Средновековието чрез архитектура, история и култура. Точно заради богатата си средновековна архитектура и история, той присъства в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме интересните забележителности на Брюж- Катедралата “Св. Спасител”; Гроте Маркт с историческата камбанария “Белфорт”;площад „Де Бург”,където преди дванайсет века Балдуин Желязната ръка построил замък и така било поставено началото на града;Кметството – една от най-старите готически сгради във Фландрия, сградата на градския архив и базиликата “Светата Христова кръв”, катедралата “Св. Богородица” с известната статуя на Мадоната с младенеца на Микеланджело. Насладете се на романтична разходка с корабче по каналите на Брюж- шоколадова приказка, която полепва по небцето, но се преглъща добре с бира. Непременно опитайте „Штрафе Хендрик” – доста силна бира от хмел, малц и специална мая, чиято тайна знаят само във Фландрия.Продължаваме към Гент-Манхатън на средновековието,любимия град на белгийците, с къщички сякаш от бисквитки и захар. Съхранил блясъка на Средновековната си мощ, протегнал снага там, където реките Шелда и Лейе се пресичат, третият по големина град в Белгия е истински диамант на картата на Фландрия. Църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата "St.Baaf" оформят историческия център на града.Свободно време за Улицата "Graslei" (Улицата на подправките и зеленчуците). Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Брюксел – Ротердам - Хага
  Закуска. Отпътуване за Холандия. Отправяме се към Ротердам - световната врата, много красив, модерен град, който е спечелил славата си на “работнически град”. Местните жители имат поговорка, според която “Пари се изкарват в Ротердам, делят в Хага и харчат в Амстердам”. С други думи казано: Амстердам е перфектен за забавления , Хага - за живот, а Ротердам - за работа... Заради уникалните архитектурни решения и оригиналните съвременни сгради в Ротердам, градът напълно заслужено е наричан “Холандския Манхатън”. Ще минем по елегантния Мост Еразмус, наричан “Лебеда”,заради формата на поддържащия го пилон,ще видим Кметството, Борсата и Библиотеката,катедралата „Свети Лаврентий” и паметника на Еразъм Ротердамски пред нейния вход. Ще обърнем специално внимание на кубистичните къщи – плод на архитектурния гений на Пиет Блум,които наподобяват дървета, а всички заедно образуват “гора”. Пиет Блум е целял да създаде контраст като противопостави “гората” в сърцевината на големия, модерен и забързан Ротердам. Свободно време.
  Отправяме се към „Кралска Хага” – един от най-удивителните градове в Холандия, известен също като "Дипломатическия град от морето" и "град-резеденция" заради елегантните квартали, в които живеят членовете на холандското кралско семейство, министерства, парламента и още около 150 международни организации, които придават на Хага истински кралски разкош и шик. Ще видим дворцовия комплекс Биненхоф, парламентът, Залата на рицарите, Кулата на министрите,старото кметство, резиденцията на холандското кралско семейство, Двореца на мира, прочутия плаж Схевенинген. Настаняване в хотел в района на Хага/ Амстердам. Нощувка.
7 ДЕН / Хага – Амстердам
  Закуска.
  ENJOY AMSTERDAM!
  Наричат Амстердам северната Венеция. Със своите над 160 канала, 1281 моста и над 2000 „плаващи“ жилища, градът безспорно би могъл да бъде сравнен с италианската си „посестрима.Най-либералната европейска столица приканва гостите си с леката дрога, червените фенери и великите си художници,зарежда с много енергия,заразява със своята жизненост и те кара да се чувстваш свободен. Амстердам е град, който ти позволява ти да оставиш отпечатъка си върху него, град, който общува с теб и е готов да те приема да се връщаш там отново и отново...Амстердам – град, изпълнен с приключения. Амстердам – град на свободата и толерантността. Амстердам – град на живота. Амстердам: град-музей. Едно от богатствата на Амстердам,с което града се гордее е Националния музей (Rijksmuseum-17.50 евро), получил своята слава благодарение на ненадминатата колекция от картини на холандски майстори от ХVІ и ХVІІ век,сред които шедьовъра на любителите на стария холандски майстор Рембранд „Нощна стража”, а Музеят на Ван Гог /17 евро/ е неповторима забележителност, която не можете да пропуснете. Следва отпътуване към сърцето на града,където ще направим вълшебна и романтична разходка с корабче по красивите канали /ЮНЕСКО/ на „Холандската Венеция”,след това ще видим площад Дам, Двореца, Обелиска, пазара на цветята. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ДЕН / Амстердам – София
  Закуска. Трансфер до летището. Полет от Амстердам (или Айндховен) - София.

Маршрут: 1200 км.

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

България еър

София-Париж

07.10

09.10

София

България еър

Амстердам-София

10.15

13.55

Амстердам

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • 7 нощувки в хотели 3*: 2 в Брюксел, 2 в Париж и 1 в Люксембург и 2 в района на Амстердам / Хага;
 • 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • Самолетен билет София – Париж и Амстердам (или Айндховен) – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Туристическа програма в Париж, Люксембург, Ротердам, Хага и Амстердам;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 160 евро / 313 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 18 лв;
 • Екскурзия до Двореца „Версай“ – 15 евро за транспорт + 18 евро за входна такса (предплащат се в офиса на агенцията);
 • Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж – 30 евро (плаща се на място);
 • Посещение на Парка „Мини Европа“ – 20 евро на турист при записани 25 души (транспорт + входна такса), (плаща се на място);
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Париж - Люксембург - Брюксел и Амстердам:

 • Лувъра – 17 евро;

 • Нотр Дам“ в Париж – 10 евро;

 • Айфеловата кула – 17 евро(с достъп до 2-ри етаж) и 25 евро (с достъп до върха);

 • Разходка с корабче по Сена – 16 евро (може да се заплати на място);

 • Билет за Дворец “Версай“ (включва достъп до двореца, временните изложби, градините и парка) - 18 евро (с аудиогид) – заявява се и се заплаща предварително в офиса;

* Достъпът до градините и парка на двореца „Версай“ е безплатен, с изключение на дните, в които има Музикално шоу с фонтаните;

 • Националния музей (Rijksmuseum) -17.50 евро;

 • Музеят на Ван Гог в Амстердам – 17 евро;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

 Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;

 • Виза за Русия;

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

 Промоции
Извънредни оферти