Екскурзия Тоскана – кулинарен тур със самолет

Пиза, Монтекатини Терме, Флоренция, Сиена, Кианти, Сан Джиминяно , Монтепулчано, Пиенца

Самолетна програма 5 дни / 4 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
29.08.2017 02.09.2017 510.00 € / 997 лв. Stop Sale
24.10.2017 28.10.2017 510.00 € / 997 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 510.00 / 997 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Пиза – Монтекатини Терме
  Полет София – Пиза. Трансфер до SPA курорта Монтекатини Терме. Вечеря и нощувка в Монтекатини Терме.
2 ДЕН / Флоренция
  Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика.Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец ; Галерия „Уфици“-първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция,по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Честта да завърши купола се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие,а възхитата от видяното е в апогея си. Зашеметяващото и великолепно Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН / Сиена – Кианти- Сан Джиминяно
  Закуска. Отпътуване за Сиена. Посещение на Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Сиена е и най-добре запазеният Средновековен град в Европа,основан е от Римляните. Постройките, които са оцелели от времето на разцвета на гордия град през Средновековието, са живото доказателство за богатството и разкоша от онези времена, когато са били вложени крупни суми за изграждането на един от най-внушителните градове в Италия. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка , Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена. Подгответе небцето си за среща с богатите вкусове на един от най-популярните винарски райони на Италия-Кианти, тъй като следва по желание посещение на винарна за дегустация на вина и обяд (около 30 евро). Продължаваме за Сан Джиминяно. В прегръдката на Ренесанса и културното наследство на Тоскана, не бихме могли да подминем неповторимия живописен исторически център на „Града на изящните кули” – Сан Джиминяно, който изживява своя апогей през XII век, когато благодарение на търговията със земеделски стоки местните хора успяват да се замогнат. Съперничество между отделните фамилии ражда забележителен архитектурен феномен – всяка от тях строи къщата си във формата на кула, като стремежът е кулата да е възможно най-високата в града. Така, в средните векове броят на кулите в Сан Джиминяно наброявал 72, символ на богатство и могъщество, но до днешни дни остават запазени едва 14 кули, които пак вдъхват средновековна мощ. Ще се разходим по средновековните тесни улички, ще посетим главните площади „Пиаца дел Дуомо” и „Пиаца дела Чистерна”, ще видим двореца на градската управа, който се нарича „Палацо дел Пололо“. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН / Монтепулчано и Пиенца
  Закуска. Еднодневна гастрономическа екскурзия до Монтепулчано и Пиенца.
  Отпътуване за благородното, древно Монтепулчано, осеяно със средновековни и ренесансови сгради и основано от етруския цар и пълководец Ларс Порсена. Красота, зашеметяваща архитектура и превъзходно вино - истинско удоволствие за небцето! Специфичното за Монтепулчано вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano – старо италианско червено вино с контролирано и гарантирано наименование за произход, произведено от лозята около града. В сърцето на Монтепулчано, само на няколко крачки от Пиаца Гранде и под елегантния ренесансов Дворец Ричи е избата Де Ричи, един от най-старите и красиви в света, в която се влиза през впечатляващо стълбище наподобяващо конник. В нея ще намерите самата същност на сладката земя Тоскана: виното, което етруските, нашите далечни предци, векове преди християнската ера пиели, със страст и постоянство, в щастие и радост! Избата се определя като "най-красивата Винарската изба в света". Следва по желание лек обяд с дегустация: три вина от Монтепулчано, Вино Санто, селекция от сирене пекорино и типични тоскански салами, брускети със зехтин и кростино от Тоскана /30 евро/.
  Продължаваме с разходка в живописната Пиенца - роден град на Папа Пий II, който искал града да блести като „Новата Флоренция”, оттук и името - Pienza (Pio y Firenze). От „Улицата на любовта „се отива на „Улицата на целувката”, а от нея на „Улицата на късмета” и на централния площад Папа Пий II, където приветстваме Тосканското сирене Пекорино. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / Пиза - София
  Закуска. Отпътуване за Пиза – пълен с история град, задължителна спирка в опознаването на Италия. Туристическа програма в града: разглеждане на Площада на чудесата, разкриващ богатствата на Средновековна Пиза: Катедралата, Наклонената кула (18 евро) или средновековните дворци покрай река Арно. Трансфер до летището. Полет Пиза – София.

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

RYAN AIR

София-Пиза

18:55-София

19:55-Пиза

Летище Галилео Галилей, Пиза

RYAN AIR

Пиза-София

18:25-Пиза

21:20-София

Летище София

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!Тръгване от
 • Град: София
 • Място: летище "София"
Цената включва:
 • 4 нощувки хотел 3* в Монтекатини Терме;
 • 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Самолетен билети София – Пиза – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
 • Местен екскурзовод във Флоренция;
 • Туристическа програма във Флоренция , Сиена и Пиза;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзовод на български език;
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая - 52 евро / 102 лв;
 • Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 6 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 9 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 12 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 18 лв;
 • Посещение на винарна в 3-ти ден – около 30 евро;
 • Посещение на винарна и дегустация на местните вина в ден 4-ти – 30 евро;
 • Сити такси – 4 евро /съгласно наредбата на италианския туристически борд – задължително за предплаща в офиса/;
 • Използване на обществен превоз до Флоренция – 5.20 евро в двете посоки;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Информация за туристическите обекти:

 • Галерия „Уфици“ – 25 евро (заплаща се предварително в офиса/необходима е предварителна резервация);

 • Църквата „Санта Кроче“ във Флоренция – 8 евро;

 • Палацио Векио във Флоренция – 10 евро;

 • Камбанарията на Джото във Флоренция – 6 евро;

 • Баптистерий на Дуомо във Флоренция – 6 евро;

 • Посещение на винарна в 3-ти ден в Кианти/Сан Джииминяно – 30 евро (ориентировъчно);

 • Катедралата в Сиена – 7 евро;

 • Катедралата в Сан Джиминяно – 4 евро;

 • Посещение на винарна и дегустация на местните вина в ден 4-ти в Монтепулчано – 30 евро;

 • Наклонената кула в Пиза – 18 евро;

 • Двора на чудесата – катедралата в Пиза – безплатно;

 • Баптистерия в Пиза– 5 евро;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

 Промоции
Извънредни оферти