Почивка във Венеция - Лидо ди Йезоло със закуски и вечери – нощен преход

Лидо ди Йезоло, Венеция, Падуа и Верона, Флоренция, Равена и Сан Марино

Автобусна програма 8 дни / 5 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
01.09.2018 08.09.2018 291.00 € / 569 лв. Резервирай
08.09.2018 15.09.2018 291.00 € / 569 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 291.00 / 569 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Лидо ди Йезоло
  Отпътуване от София за Лидо ди Йезоло в 18:00ч от Националния стадион “Васил Левски”. Нощен преход.
2 ДЕН / Лидо ди Йезоло
  Пристигане в Лидо ди Йезоло около обяд. Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция (по желание)
  Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Венеция. С корабче от Пунта Сабиони се придвижваме до Венеция - градът на любовта. Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Венеция ще ви омагьоса със своето очарование и отново ще искате да се върнете тук. Туристическа програма във Венеция : площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време.
  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Падуа – Верона (по желание)
  Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Падуа и Верона.
  Отпътуване за Падуа, който се намира се на 40км от Венеция, разположен на река Бакилионе. Падуа е много живописен град – с гъста мрежа от аркадни улички и много и разнообразни мостове, пресичащи различни разклонения на р.Бакилионе. Разглеждане на централната градска част: площада “Прато делла Вале” с уникални скулптурни композиции; катедралата “Св.Антоний”- покровител на града и базилика „Санта Джустина”, където се намира и саркофага на евангелиста Лука.
  Отпътуване за град Верона, съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад ”Бра” - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона – третият по големина амфитеатър в Италия; Фонтана “Мадона Верона” - символ на на града; ренесансовия площад „Ербе“, къде са разположени римският форум и беседката „Берлина“ с позорният стълб на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си и бронзова статуя на Шекспировата героиня. Ще може да напишете на листче вашето име и името на любимия човек и да го закачите на стената на къщата; Площад „Синьория“ - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Флоренция (по желание)
  Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Флоренция.
  Флоренция – пищният град, е име дадено от римляните на това селище, основано през I век сл. Хр. по бреговете на река Арно, в подножието на Фиезоле, етруско селище, останките на което се виждат на хълма над града. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII век и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Накъдето и да се обърнете във Флоренция, ще видите необикновени творби на изкуството и архитектурата, които привличат над осем милиона туристи годишно. Във Флоренция се ражда Ренесансът в Италия. Флорентинци създават ренесансовия и неокласическия стил в архитектурата, които изцяло променят облика на Париж, Лондон и Рим. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“. Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Равена – Сан Марино (по желание)
  Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Равена и Сан Марино. Равена се гордее с дълга история. Според данните, територията първоначално е била населявана от умбрите, а по-късно, през II век, е колонизирана от римляните. Градът е известен като последна столица на Римската Империя. Равена радва своите посетители с голямо разнообразие на исторически, културни и религиозни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на Равена: мавзолея на Гала Плацидия, църквата Сан Витале, баптистерия на епископ Неон, които приютяват най-ценните византийски мозайки в Италия - славата на Равена, мавзолея на Данте, църквата Сан Франческо. Продължаване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.
  Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / Венеция - София
  Закуска. Свободно време до обяд. Отпътуване за България. Нощен преход.
8 ДЕН / София
  Пристигане в София и Пловдив (по заявка) преди обяд.
Тръгване от
 • Национален стадион "Васил Левски" в
 • 18:00
Цената включва:
 • 5 нощувки в хотел 3* в Лидо ди Йезоло;
 • 5 закуски в ресторанта на хотела;
 • 5 вечери в ресторанта на хотела;
 • Туристическа програма във Венеция;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 60 евро / 117 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 18 лв;
 • Еднопосочен трансфер до Пловдив при минимум двама туристи – 20 лв;
 • По желание екскурзия до Верона и Падуа - 25 евро при минимум 25 души (плаща се на място)
 • По желание екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод – 35 евро при минимум 25 души (плаща се на място)
 • По желание екскурзия до Равена и Сан Марино - 30 евро при минимум 25 души (плаща се на място)
 • Корабче Пунта Сабиони – Венеция – 20 евро (плаща се на място)
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт във Флоренция – 5,20 евро (плаща се на място);
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти за почивката във Венеция - Лидо ди Йезоло:

 • Катедралата във Флоренция – 2 евро (плаща се на място)

*Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 35 туристи.

 

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.Промоции
Извънредни оферти