Почивка Малага – Лисабон - Потвърдена за дата 28.09!

Малага, Торемолинос, Кордоба (по желание), Гранада (по желание), Гибралтар, Кадиз, Севиля, Сесимбра, Лисабон, Кашкаиш, Ещориал и Синтра (по желание)

Самолетна екскурзия 8 дни / 7 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 788.00 / 1541 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Малага – Торемолинос
  Полет София – Малага. Ако полетното разписание позволява - посещение на Малага.
  Туристическа програма в Малага, катедралата „Манкита” (5 евро), построена върху основите на джамия в продължение на 200 години, съчетаваща различни архитектурни стилове от XVI до XVIII век; дворецът „Буена Виста“ от XVI век,където се помещава музея на Пабло Пикасо (7 евро); паметника на Андерсен-живял 7 години в града,родната къща на Пабло Пикасо,църквата,в която е кръстен и неговата скулптура. Трансфер до хотела в курорта Торемолинос, разположен на средиземноморското крайбрежие, в областта Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря и нощувка.
2 ДЕН / Торемолинос – Кордоба ( по желане) - Торемолинос
  Закуска. Свободно време в Торемолинос или по желание екскурзия до Кордоба (30 евро). В своето стихотворение „Песен на ездача” Федерико Гарсия Лорка се възхищава на „кулите възвисени” на този емблематичен, световно известен андалуски град, в старата част на който човек се губи из мъдростта на вековете. Третия по големина град на Андалусия е разположен в подножието на Сиера Морена., по бреговете на “Голямата река” (Гуадалкивир означава именно това; названието идва от арабското “ал-уади-ал кабир”) и в Кордова през X век имало около 1 милион жители -тя е била най-големият, най-културният и най-богатият град в света. С богатото си наследство от архитектурни и културни паметници, умело вплели се в градския пейзаж, Кордоба е впечатляваща и привлекателна – особено нейната историческа част,която ЮНЕСКО обяви за паметник на общочовешкото наследство. Ще разгледаме световно известната Джамия-катедрала (15 евро) - най-грандиозната мюсюлманска постройка в западния свят,която със своя размер (23 000 кв. м) е третата по големина джамия в света,ще видим най-старата Синагога в Европа,паметника на Сенека,Иконата на Богородица-Циганка и еврейския квартал,незабравим със своето очарование.
  Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН / Торемолинос – Гранада (по желание) – Торемолинос
  Закуска. Свободно време в Торемолинос или по желание екскурзия до Гранада (30 евро) – арабската приказка на Испания,"Диадемата" на ислямския свят, един опияняващ свят на три различни култури. Едва ли по света има място, на което са посветени 600 песни и стихове като бисера на Андалусия, Гранада. Без съмнение сред тях най-позната е "Гранада, моя мечта" на мексиканския композитор Аугустин Лара, изпълнявана от Франк Синатра, Лучано Павароти и Хосе Карерас. Гранада ни отвежда в старинен мавърски свят, където легенди и романси – арабски и испански се преплитат...
  „Само колко легенди и предания, истинни и измислени, колко песни и балади, на арабски и на испански, за любовта, за войната и за рицарството, са свързани с тази величествена ориенталска крепост!“ Прочутата забележителност, която вдъхновила американския писател Уошингтън Ървинг е уникалният дворец Алхамбра —ислямската перлата на испанския град Гранада, която ние ще посетим (14 евро). Несравним образец на арабското изкуство - високи крепостни стени обграждат един от най-изящните мавърски дворци, очарователни са прекрасните градини Хенералифе, фонтаните изкуствени езера и пъстротата от цветя. В своята книга „Мавританска Испания“ Енрике Сордо пише, че „при арабите градините са сякаш кътче от самия рай“. Разглеждане на внушителната градска Катедрала, арабския пазар, Кметството, паметника на кралица Изабела и Колумб и разходка в стария бял мавритански квартал Албайсин. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН / Торемолинос – Гибралтар – Кадис - Севиля
  Закуска. Отпътуване за Гибралтар, разположен в най-южната част на Пиренейския полуостров, на брега на едноимения проток, представляващ връзката между Средиземно море и Атлантика. Владението включва Гибралтарската скала и пясъчен провлак, който съединява скалата със сушата. Следва панорамна обиколка на града и изкачване до прочутата Гибралтарска скала, известна още като Скалата на маймунките (тук е единственото място в Европа, където живеят диви маймуни от вида Маготи).
  Продължаваме за Кадис – най-старият западноевропейски град и символ на Андалусия. Туристическа програма в града с посещение на по-важните забележителности: Катедралата, която впечатлява с различните си архитектурни стилове, наблюдателната кула, датираща от 18век, римският театър, руините от крепостни стени...Продължаваме за Севиля. Настаняване в хотел в града. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / Севиля – Лисабон - Сесимбра
  Закуска. Туристическа обиколка на Севиля – столицата на Андалусия, където под палещите лъчи на слънцето се ражда страстното фламенко. Несравнимият чар на Севиля я превръща в сцена на световно известната Кармен и на пламенният Дон Жуан. Ще се убедим на дело в думите на арабския историк Ал-Сакунди, че "който не е бил в Севиля, не е видял истинско чудо". Севиля, столицата на тази гостоприемна земя, ни дарява с истински празник за сетивата. Неслучайно от древни времена поетите са нарекли града с хиляди епитети, възпели са го в песни и стихове. А и севилци не пестят похвалите: “Колко прелестна осъмна днес моята Севиля!”, “Колко са близки и едри звездите над моята Севиля!”, “Слава, слава на Севиля, на моята Севиля!” Посещение на третата по големина катедрала в света, шедьовър на готическото изкуство и камбанарията Хиралда, където е гроба на Христофор Колумб / 14 евро /.Църквата поразява с тържествения си вид, подчертан от гигантския купол и монументалните колони. Вътре прелива от богатства и разкош, от картини на велики майстори на четката като Гоя и Веласкес. Ще видим също Кралския палат Алкасар-блестящ пример на стила Мудехар,паметника на Колумб,Златната Кула на брега на Гуадалкивир. Продължававаме с великолепния Площад Испания и разходка в романтичния квартал Санта Крус с бели фасади, кокетни балкони с много цветя, тесните улички и очарователните сенчести вътрешни дворове. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел в курортния град Сесимбра – един от най-добрите плажни градове в Португалия, разположен на зашеметяващия океански бряг, само на 30 км. южно от Лисабон. Курортът е разположен в тих залив и се отличава с прекрасни плажове, извисяващи се назъбени скали и кристално чисти води. Вечеря и нощувка.
6 ДЕН / Сесимбра – Лисабон - Сесимбра
  Закуска. Туристическа програма в Лисабон – романтичният Лижбоа - уютен и топъл, гостоприемен и безгрижно шумен вечер, разположен върху седем хълма край река Тежу, оглеждащ се в ленивите й води…
  Разглеждане на забележителностите- Кулата Белен-символ на Лисабон, Манастира Жерунимуш, паметника на покорителите на моретата и първооткривателите на Новия свят, легендарната сладкарница от 1837 година „Пащел де Белем“,най-високият и най-голям мост в Европа”Понте 25-ти абрил”над река Тежу, Булеварда на Свободата-лисабонското „Шанз Елизе”,Триумфалната арка,най-оживената улица Аугуста,Площад Россио-сърцето на града, паметника на Маркиз Де Помбал, най-живописния квартал Алфама, Катедралата , Площада на търговците.
  Седем хълма, няколко цивилизации, река, океан и малко вино. Лисабон разказва история, в която си заслужава да се вслушаме. Град, съхранил в себе си белезите на не една цивилизация; модерна европейска столица, носител на стара, възхитителна култура – това е Лисабон. Посетите ли го веднъж, той дълго ще занимава мислите ви, а частица от душата ви ще остане там, в кафенето на тясната уличка и ще си тананика мелодията на незабравима песен.
  Опитайте кулинарните изкушения на Португалия!Нейните жители умеят да правят 450 блюда от риба: Кайделрада – плодове на морето: сепия, калмари, стриди, скариди, раци; Куерия пейкси – дарове на морето; Бакляну – филе от треска. Народът пие вино Верди – зелено вино, наричано “лудия цигулар” и Агуаарденте – гроздова ракия. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
7 ДЕН / Сесимбра – Кашкаиш, Ещориал и Синтра (по желание: 30 евро) - Сесимбра
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кашкаиш, Ещориал и Синтра.
  Следва запознаване с португалското наследство с една незабравима културна, романтична и не на последно място – духовна, разходка из Синтра/ЮНЕСКО/. "Да обиколиш света, и да не видиш Синтра" е недопустимо,според стара португалска поговорка.
  От красотата и магнетизма й са били привлечени множество пътешественици, поети и представители на изкуството. Вълшебникът на приказките Ханс Кристиан Андерсен описва града като „най-красивото място в Португалия“, "най-богатият, най-уединеният, най-екстравагантният и най-потъналият в зеленина райски кът". Ще посетим Националният дворец/ 10 EUR/,построен през Средновековието като лятна резиденция на маврите,който до началото на XX век е действаща резиденция на управляващите крале. Разполага се в центъра на Стария град и отдалеч привлича погледа с двата си конусовидни бели комина. Разширяван и променян през годините, той съчетава архитектурни елементи на мавърския, готическия и мануелинския (португалска късна готика) стил. Във вътрешността му ще откриете уникални и пищно декорирани помещения, Стаята на лебедите и Стая на свраките (наречени така заради великолепните рисунки на съответните птици). Продължаваме към Кабо да Рока - „Тук свършва земята и започва морето.Тук трепти духът на вярата и приключението, който поведе португалските каравели към нови светове за света”,пише най-великият поет на Португалия Луиш ди Камоинш. Точно тук е мястото, където всеки влюбен трябва да изпрати послание до любимия - да напише с пръсти на брега "Обичам те", а величественият океан да грабне думите и да ги понесе във вечността. Време за кафе в емблематичния курорт Кашкаиш -парченце португалска магия,на брега на Атлантическия океан.
  Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил,романтично градче на Португалската Ривиера,където Ян Флеминг е написал „Казино Роял”. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
8 ДЕН / Сесимбра – Лисабон - София
  Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет Лисабон – София.

Маршрут: 900 км.

Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • 7 нощувки в хотели 3* : по 3 в Торемолинос и Сесимбра и 1 в Севиля;
 • 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 7 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Самолетен билет София – Малага и Лисабон – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая -120 eвро / 235 лв.;
 • Медицинска застраховка към "Булстрад Живот" с покритие 5000 евро за 8 дни за лица на възраст до 65 г. - 10 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. - 14 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. - 29 лв;
 • Екскурзия до Кордоба (при минимум 25 души) – 30 евро;
 • Екскурзия до Гранада (при минимум 25 души) – 30 евро;
 • Екскурзия до Кашкаиш, Ещориал и Синтра (при минимум 25 души) – 30 евро;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:
Полетно разписание:

София (15:20) - Малага (18:20)
Лисабон (00:05) - София (06:00)


Информация за туристическите обекти:

Катедралата „Манкита“ в Малага - 5 евро;

Музея на Паблло Пикасо – 7 евро;

Джамията-катедрала в Кордоба – 15 евро на човек /включва входна такса, местен екскурзовод и слушали/;

Вход за Алхамбра (посещение на дворците и градините без екскурзовод) – 60 евро (предплаща се в офиса / необходима е предварителна резервавция);

Катедралата в Севиля с гроба на Христофор Колумб – 14 евро /включва входна такса,местен екскурзовод и слушалки/;

Националния дворец в Синтра – 10 евро.

Фламенко вечер - 30 Евро

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 

**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

 

Промоции
Извънредни оферти