Екскурзия Виена, Нюрнберг, Париж, Женева - звезди, любов и приказни мечти край Сена

София - Виена - Нюрнберг - Париж - Женева - Лидо ди Йезоло - Любляна - София

Париж не подарява гледки,а разтърсващи емоции и незабравими преживявания.Париж е страст...денем-изкуство,нощем-звезди и любов...няма време и няма пространство сред романтичните шансони на Жо Дасен.Париж е омагьосващ,единствен,неповторим и уникален.Заповядайте с „Оданс Травел“ в столицата на любовта,светлината и приказните мечти сред пленителна атмосфера и поразителна архитектура!
СРЕД ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК ДИСНИЛЕНД!
СРЕД МИГОВЕ НА ЗАБАВЛЕНИЯ В УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК ПРАТЕР!
СРЕД РАЗКОША НА ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ ПО ЛОАРА!


Автобусна програма 10 дни / 9 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 511.00 / 999 лв.
Програма
1 ДЕН / СОФИЯ – ВИЕНА
  Тръгване в 06:30 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“. Пристигане във Виена вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ДЕН / ВИЕНА – НЮРНБЕРГ
  Закуска. Всеки, който веднъж се докосне до императорското величие на Дунавската столица, остава очарован за цял живот. Виена е величествена и неповторима. Неизброими са изкушенията, които предлага Виена! Фина и артистична във всеки детайл, Виена буди респект, спира дъха и провокира въображението. Покровителка и меценат на най-талантливите архитекти, скулптори и музиканти – Виена е невероятен коктейл от история, изкуство и музика.Тя е „тайната” столица на изкуствата още от XIX век. В нея са създавали най-прекрасните си творения Моцарт, Бетховен, Хайдн, Щраус, Шуберт, Брамс, така че по право й се пада и короната „ Люлка на класическата музика”.Освен всичко друго нейна запазена марка са: Виенският валс, Виенската филхармония, Виенската Опера, виенското кафе, виенската кифличка и ябълковия щрудел, виенския шницел и виенското колело.Както пише Имре Калман - „Виена винаги си е Виена". Предстои ни панорамна обиколка: Рингщрасе, Виенската опера, паметника на Моцарт, Хофбург, Музея на Изкуствата и Природо-научния музей,импозантния монумент на Мария-Терезия, Парламента,Кметството,Бургтеатър,Университета,кафенето на хората на изкуството Ландман, Вотивкирхе и незабравими мигове за забавления в увеселителния парк „ПРАТЕР“-безкраен празник по австрийски,който отпразнува своя 250 годишен юбилей.Некоронованата столица на музиката и забавленията наистина е град,в който живее радостта.Неоспорима емблема на Пратера е Виенското колело,построено по повод 50 годишнината от управлението на кайзер Франц Йозеф. Следва разходка в стария град, за да видим внушителната готическа катедрала Свети Стефан-един от символите на Австрийската столица и покровителка на града.След чаша кайзермеланж и изкусителна торта сахер ще отпътуваме за Германия и Нюрнберг – столица на Северна Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ДЕН / НЮРНБЕРГ –ПАРИЖ
  Закуска. Туристическа програма в Нюрнберг до обяд – ще видим романтичния стар град – къщата на художника Албрехт Дюрер, църквата “Св.Себалд”, църквата Лоренцкирхе и фонтана на добродетелите, Красивия фонтан и църквата “Св.Богородица”, Графския замък. Отпътуване за Франция,най-посещаваната туристическа дестинация в Европа и звездния,невероятен,жадуван и мечтан Париж. Настаняване в хотел в района на Париж. Нощувка.
4 ДЕН / ПАРИЖ
  Закуска. Денят е посветен на величествените забележителности на френската столица. Туристическа програма: Големите булеварди, Операта „Гарние“, Мадлената, Площад „Конкорд“, Моста на Александър III, градините Тюйлери, Лувъра, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад „Трокадеро“,“Парижката Света Богородица“,Латинския квартал.Следва посещение на Лувъра , съхранил съкровищница от шедьоври на изкуството.Късен следобед ни очаква вълнуващо изкачване на Айфеловата кула-Дантелената Дама на Френската столица-град на любовта и светлината (14,50 EUR).От нейните нозе ще отплаваме с корабче по Сена (16 EUR), наричана “люлката на Париж”, под звуците на популярни френски шансони.Денят ни ще завърши с незабравима разходка по вълнуващото световно известно авеню “Шанз Елизе”. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ДЕН / ИЗУМИТЕЛНИЯТ ЗАМЪК ВЕРСАЙ - ПАРИЖ
  Закуска.Предложение за екскурзия до двореца Версай / 15 EUR / , сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност. Ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош,с абсолютната власт на Краля-Слънце и с безброй многото отпечатъци и символи на изисканото френско изкуство.Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от спиращите дъха чудеса на съвременна Франция...Връщане в Париж. Следва разходка сред артистократичното сърце на Париж – Монмартър, където са рисували гениалните си картини – Пабло Пикасо, Ван Гог, Салвадор Дали. Всяко камъче на хълма е история, зов, съдба и прозрение на художниците, потърсили призвание за изкуството си. Монмартър е най-артистичният, най-пъстрият, най-живописният и най-веселият квартал на Париж с най-бялата, елегантна, красива и емблематична църква „Сакре Кьор“. Връщане в хотела. Нощувка
6 ДЕН / ПАРИЖ - MARNE LA VALEE/ DISNEYLAND
  Закуска.Незабравима еднодневна екскурзия до Дисниленд Париж /15 EUR+ ВХОДЕН БИЛЕТ /- приключение, което ще ви срещне с любимите герои от анимациите на Дисни, както и с адреналиновите атракции в увеселителния парк, които ще ви пренесат в съвсем различен свят.Връщане в хотела.Нощувка в Париж.
7 ДЕН / ПАРИЖ – ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА – ЖЕНЕВА
  Закуска.Отпътуване към живописната долина на Лоара,наричана „Градината на Франция“,заради приказната си красота,където все още се носят легенди за любов и интриги, за пищни балове и ловни трофеи. Не случайно Юнеско е обявило за паметник на световното културно наследство цялото пространство. Ние пък ви предлагаме да се потопите в двата спиращи дъха замъци и да се докоснете до тяхната величествена осанка и магическо очарование. Посещение на Шамбор – екстравагантен замък и шедьовър на френската ренесансова архитектура,великолепно творение на Франсоа I и вдъхновение за екипа на Дисни, когато създават филмчето за „Красавицата и Звяра“. Емблематичен с уникалната си архитектура и 440 стаи,където с неподражаема красота се преплитат традиционните форми на френските средновековни крепости с класическите фигури и детайли, прибавени от ренесансовите майстори.Следва замъка Блоа с могъща и величествена осанка ,който е е сред най-внушителните замъци, извисяващи се над Лоара и е блестящ образец за развитието на френската архитектура от Средновековието до XVII-ти век,бил резиденция на Катерина Медичи и Кралица Марго.Продължаваме към красивата Швейцария и Женева.Настаняване в хотел в района на Женева. Нощувка.
8 ДЕН / ЖЕНЕВА – ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО
  Закуска. Туристическа обиколка на "столицата на човешкото знание". Тук се намира най-високият фонтан в Европа, голямото Женевско езеро, най-красивият цветен часовник, най-вкусният шоколад.Ще ни посрещне внушителния спектакъл на 140-метровият гейзер, най-високият в Европа. Следва нашето неустоимо предложение за разходка с корабче /17 CHF/по езерото.В Женева ще видим уникалното часовникарско творение с диаметър от 5 метра и циферблат от 6000 стръка живи цветя,ще се изкачим на върха на стария град до катедралата „Свети Петър” с нейния медно-зелен връх на кулата ,вдъхновявала родения в Женева философ и писател Жан-Жак Русо, подготвил почвата за френската революция,ще спрем пред родната му къща в стария град,ще снимаме къщата,в която е основан Червения кръст... Отпътуване за Италия и курорта Лидо ди Йезоло. Нощувка.
9 ДЕН / ВЕНЕЦИЯ – ЛЮБЛЯНА
  Закуска. Плаване с корабче /20 EUR/ покрай островите на Венецианската лагуна до Венеция. Туристическа програма във Венеция - площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; Двореца на Дожите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията, Часовниковата кула. Ще се разходим до моста "Риалто",който пресича Канал Гранде в най-тясната му част и води към най-старата част на Венеция, пазара "Риалто"-едно пъстро великолепие от венециански маски,пъстроцветно муранско стъкло и вълнуващи гондоли-гордостта на този уникален град.Време за чаша ароматно и изтънчено еспресо в знаменитото кафе "Флориан",където пребивавали Гьоте, Байрон, Русо, Хемингуей, Бродски или в кафе "Куадри", любимо място на венецианската аристокрация.Чао, Венеция - романтична или мистериозна, но винаги Серенисима! Отпътуване за Любляна. Вечерта туристическа разходка в Любляна – град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. Ще видим централния площад с паметника на Франц Прешерн, Старото кметство, Тримостието, Францисканската църква и Драконовия мост.
  Нощувка в Любляна.
10 ДЕН / ЛЮБЛЯНА – СОФИЯ
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Екскурзията в валидна при минимум 45 ученици!


Тръгване от
  • 06:30 ч. от Национален стадион "Васил Левски"
Цената включва:
  • 9 нощувки в хотели 2*: 1 в района на Виена, 1 в района на Нюрнберг, 4 в района на Париж (Premiere Classe), 1 в района на Женева, 1 в района на Лидо ди Йезоло, 1 в района на Любляна;
  • 9 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • Туристическа програма във Виена, Нюрнберг, Париж, Женева, Венеция и Любляна;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването;
  • Посещение на Лувъра и Версай-безплатни до 18 години
Цената не включва:
  • Входни билети за посещаваните обекти
  • Екскурзия до Версай (15 евро за транспорт) и екскурзия до Дисниленд (15 евро за транспорт) ,като входния билет ще бъде с отстъпка и предварително резервиран от „Оданс Травел“
  • Медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" за период от 10 дни за лица до 70г. - 9 лв., за лица над 70г.- 23 лв;Застраховка „Отмяна на пътуване“
  • Сити-такси в хотелите на посещаваните градове по маршрута – 23 EUR
  • Доплащане за настаняване в единична стая - 140 евро / 274 лв.
  • Корабче от Пунта Сабиони до Венеция - 20 евро
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах