Коледа в Израел - древност и съвремие 2017 22.12.2017

Самолетна програма 6 дни / 5 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма по дни

Ден 1 София – Тел Авив - Яфо – Нетаня/ Хайфа
Среща на летище София в 08:30ч за полет до Тел Авив в11:20 ч.Пристигане на летище Бен Гурион - 14.00 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо прекрасна гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички.Отпътуване за Нетаня/ Хайфа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Хайфа – Назарет – Кана – Табха – Капернаум
Закуска. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море – посещение на Бахайските градини и гледка към залива на Хайфа. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял през по-голяма част от живота си: посещение на църквата „Благовещение“ и работилницата на Свети Йосиф. Посещение на Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Отпътуване към района на Галилейското езеро. Посещение на Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата с подова мозайка от четвърти век. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет, като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. При възможност посещение на Планината на Блаженствата. Вечеря и нощувка в Тиберия.

Ден 3 Каср ал Яхуд - Йерихон - Мъртво море - Витлеем
Закуска. Отпътуване към района на Мъртво море. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Заминаване за Витлеем. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна гледка от Маслинения хълм към Йерусалим. Посещение на църквата „Дева Мария“. Продължаване към Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стария град – посещение на еврейския квартал и Кардо Романо, реставрирано във вида от времето на Христос. Посещение на Западната стена, известна като Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Йерусалим – Масада – Витлеем
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпънат, погребан и възкръснал Христос; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Отпътуване за Масада. древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Йерусалим – Ейн Карем – Лод – Летище Бен Гурион (Тел Авив)
Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Посещение на Ейн Карем. Отпътуване към Лод и посещение на църквата с гроба на Свети Георги (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:20 ч. Пристигане на летище София около 21:15 ч.


София - Тел Авив - Яфо – Хайфа– Назарет – Кана – Табха – Капернаум - Каср ал Яхуд - Йерихон - Мъртво море - Витлеем– Йерусалим – Масада – Ейн Карем – Лод – Тел Авив - София

 
Акценти на програмата:
  • Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
  • Витлеем (църквата Рождество Христово)
  • Йерихон (най-древният град в света)
  • Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
  • Мъртво море (време за плаж и релакс)
  • Назарет (църквата Благовещение)
  • Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
  • Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
  • Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
  • Хайфа (Бахайските градини)
  • Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца)
  • Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)
Датa: На човек  в двойна стая Самостоятелна
стая
Трети възрастен
в стая
Дете до 11 г с двама възрастни в стая
22.12.2017 – 27.12.2017 1448 лв. 1833 лв. 1418 лв. 1348 лв.
 

Условия за записване:
  • копие от международен паспорт
  • депозит от 450 лева на човек
  • доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
  • цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.

Необходими документи:
  • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
  • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
  • между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Забележка:
  • цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
  • посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Цената включва:
самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж летищни такси (295 лв. към 09.06.2017г.) 5 нощувки със закуски и вечери: 1 в Нетаня /Хайфа - (хотел Margoa 3*/ Theodor3* http://www.hotelmargoa.co.il/ ; http://theodorhotel.co.il/ или подобен) 1 в Тиберия - (хотел Astoria 3* http://www.astoria.co.il/en/ или подобен) 3 във Витлеем -(хотел Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com или подобен) местен екскурзовод на български език по целия маршрут луксозен автобус с безплатен WIFI саунд система със слушалки по време на туровете всички трансфери по програмата всички екскурзии по програмата входни такси за обектите по програмата сертфикат за хаджийство водач на групата от България медицинска застраховка – Модиал Асистанс – с покритие 10 000 евро


Цената не включва:
бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел) застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)


Оферта № E995
Промоции
Извънредни оферти