Екскурзия Англия и Шотландия със самолет

Лондон, Стратфорд на Ейвън, Оксфорд, Глазгоу, Единбург, Йорк, Честър, Шотландските езера

Самолетна екскурзия 9 дни/ 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 985.00 / 1926 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Лондон
  Полет София – Лондон. Трансфер до хотела. Свободно време или по желание екскурзия до Уорик в зависимост от полетното разписание (25 евро на човек). Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Лондон.
2 ДЕН / Лондон – Оксфорд – Стратфорд на Ейвън - Честър/Ливърпул
  Закуска. Отпътуване за Оксфорд, най-старият университетски център на знанието на Британския остров и едно от чудесата на Англия. Красивите кули и златисти камъни на "Оксфорд" вдъхновяват вече поколения студенти,а Радклиф Камера и Бодлейанската библиотека влизат в графата "архитектурни перли". Пътуването ни продължава към Стратфорд, където „Мигът създава с майсторска ръка един вълшебен празник за очите...”. Когато първият е Лондон, да имаш славата на втори след столицата на света е повече от престижно. Едно градче, в което времето сякаш е спряло някъде през XVI век, когато там се ражда Уилям Шекспир.Бяло-черни къщи, нашарени с геометрични фигури, автентични тесни улички и алеите край река Ейвън, в която сякаш от край време плуват белоснежни лебеди, английски градини в стил „Тюдор” – всичко сякаш е успяло да се изплъзне встрани от безжалостния ход на времето.
  Църквата „Св. Троица”, където е погребан Шекспир, непоколебимо стои на брега на реката вече много векове. Дори в последния си час Шекспир не е изневерил на драматурга в себе си и напълно в духа на драматичните си пиеси е пожелал на гроба му да бъдат гравирани следните думи: "Благословен да е този, който пощади тези камъни, и проклет да е онзи, който премести костите ми".Театър, мода, романтика, история и красива природа – всичко това създава незабравимата атмосфера на този малък, но световноизвестен град. Нощувка в района на Честър/ Ливърпул в хотел 3*.
3 ДЕН / Честър – Шотландските езера – Глазгоу
  Закуска. Разглеждане на Честър, град сред крепостни стени и архитектурно пиршество, за който писателят пътешественик Джеймс Бозуел пише: „Харесва ми повече от всеки друг видян от мен град“. Ще видим най-големия амфитеатър в Англия, градската катедрала от червен пясъчник, известната часовникова кула от ковано желязо, Честър Роус („Редовете“), популярна двуетажна търговска зона, която е най-известният отличителен белег на града. Най-голямата атракция на Честър е самият град – зад крепостните стени е събрана една от най-добрите английски колекции от черно-бели „сврачешки“ сгради, някои от тях с причудливо украсени фасади. Продължаваме към района на Шотландските езера, за кратки фото- паузи край езерото – Лох Ломон и фиорда Лох Лонг. Вечерта пристигане в Глазгоу – красив град, чието име произлиза от “глас-ку”, означаващо “красива зелена площ”. Нощувка в района на Глазгоу в хотел 3*.
4 ДЕН / Единбург – Глазгоу
  Закуска. Туристическа програма в Единбург - роден град на актьорите сър Шон Конъри и Юън Макгрегър,бившият английски премиер Тони Блеър,легендарните писатели сър Артър Конан Дойл и Робърт Стивънсън,футболистът и треньор Греъм Сунес.
  Единбург е град, който разказва – стените на всяка каменна къща, на всеки зид,на островърхите и величествени катедрали, изникващи на всяка крачка и носещи шепота на отминалото време, на събитията, белязали историята на града и дали тласък в превръщането му в най-притегателното място за туристи в Обединеното Кралство след изумителния Лондон. Единбург е и градът на прекрасните градини и паркове, на известното в цял свят шотландско уиски, на традиционните шотландски полички и мелодични гайди. Ще разгледаме Замъкът Единбург /19,50 GBP/ и средновековния дворец”Светия кръст”/Holy Rood/, официалната шотландска резиденция на кралица Елизабет, издигнат след дадено от крал Дейвид I обещание.Между двата замъка е Кралската миля”най-широката,най-дългата и най-красивата улица в света”,според Даниел Дефо,на която ще видим Наблюдателната кула,къщата на търговеца Гладстон Ланд ,Музея на писателя, където се пазят забележителни неща от миналото на Робърт Бърнс, Уолтър Скот и Робърт Стивънсън, катедралата „Сейнт Джил",където започва шотландската реформация,сградата на парламента. Една от атракциите на Единбург, която е емблематична за града, е Грейфрайърс Боби – паметникът на кученцето Боби, останало вярно на стопанина си дори и след смъртта му. Внимание ще обърнем и на Scotch Whisky Heritage Centre, където ще проследим процеса на дестилиране и ще участваме в процеса на дегустиране /18 GBP/. Не забравяйте преди да отпиете от „запазената марка", да произнесете традиционния тост "Slaithe mhath", което означава "Наздраве". Отпътуване за Рослин - възможност да посетите мистичния храм на семейство Сен Клер с много езически, темплиерски и масонски символи. Връщане в Глазгоу и туристическа програма, за да видим площад “Св. Георги” със сградата на Общината, Катедралата на Глазгоу, университета на Глазгоу, проектиран от сър Джордж Скот Гилбърт,архитектурни чудеса на арт нуво дизайнера Чарлс Рени Макинтош. Не пропускайте възможността да „съгрешите" с най-популярното шотландско ястие- хагис /накълцано агнешко месо,гарнирано с картофено пюре/. Връщане в хотела. Нощувка в района на Глазгоу в хотел 3*.
5 ДЕН / Глазгоу – Дърам - Йорк
  Закуска. Посещение на Дърам – тихите улици на малкия старинен град, Средновековният замък и Норманската Катедрала , правят Дърам изключителен град, който ЮНЕСКО е включил в своя списък. Продължаваме към Йорк – един от най-вдъхновяващите европейски градове. Разглеждане на знаменитата готическа катедрала на Йорк - „Минстър“, най-големият средновековен храм на Острова. Изкачването по спираловидната стълба на централната кула с нейните 275 стъпала, освен че ще ви остави без дъх, накрая ще ви възнагради с впечатляваща гледка към града.Подобно на замъците, църквите са символ на мощ и значимост във Великобритания, а в йерархията на англиканската църква архиепископът на Йорк е втори, като преди него е само този на Кентърбъри. Нощувка в Йорк / Лийдс в хотел 3*.
6 ДЕН / Йорк - Кеймбридж – Лондон
  Закуска. Посещение на Кеймбридж, запазил онази неповторима атмосфера от отминали времена, която толкова лесно пленява. Въпреки всички признаци на съвременния живот Кеймбридж остава град на рицарите на крал Артур, град на Хари Потър или пък защо не и град на "Трима души в една лодка" на Джером К. Джером. Така че "посетете Кеймбридж и се вдъхновете!". Почти не е за вярване, но на същото място, някога са стоели хора като Чарлз Дарвин, Бертран Ръсел и Людвиг Витгенщайн или пък замислено са крачили поетите Уилям Уърдсуърт, Самюъл Колридж и лорд Байрон.
  Отправяме се към Лондон, който впечатлява със своята старинност и индивидуалност,с усмихнатите и добронамерените си жители,абсолютен противовес на хората от континента. Лондон не започва и не свършва с двуетажните червени автобуси, обикалящи Биг Бен и Уестминстърското абатство, с черните ретро таксита, прекосяващи тежките метални мостовете, с червените телефонни кабини... Лондон е много повече. Лондон е сложен и многопластов, смесица от култури и различни времена, която е така перфектно подредена! Всичко в този град е на мястото си, диша и приветства чистосърдечно, грабва те от първи поглед, от първа стъпка...Ще видим Хайд парк и „ъгъла на ораторите”, Мраморната арка,световноизвестната Оксфорд стрийт с бутици на всички престижни марки,Трафалгар скуеър с колоната на Нелсън. Разходка в Ковънт гардън - най-колоритния и живописен район на Лондон, където още през 1630 г. е открит първия модерен площад в Лондон. Нощувка в Лондон в хотел 3* или 4* (според избрания вариант).
7 ДЕН / Лондон
  Закуска. Туристическа програма в Лондон, който с многобройните си архитектурни, исторически и културни забележителности привлича и пленява. Ще спрем пред Бъкингамския дворец,официалната резиденция на кралицата,ще видим сградата на Парламента, знаменития часовник “Биг Бен”; “Уестминстърското абатство”, “Уайтхол”; Даунинг стрийт с резиденцията на британския министър-председател; катедралата „Сейнт Пол”; Лондонското сити, Крепостта Тауър, моста Тауър бридж. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
8 ДЕН / Лондон
  Закуска. Туристическа програма в Лондон, градът в който разбираш понятието “столица на света”. Посещение на Бритиш музеум – съкровищницата на света,която успява да побере 2 милиона история на света на едно място. Разходка с корабче по Темза до Кралската обсерватория Грийнуич. Следва нашето предложение за изумително удоволствие от върха на London Eye /30 GBP/. Свободно време. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
9 ДЕН / Лондон – София
  Закуска. Трансфер до летището. Полет Лондон – София.

 Маршрут: 2000 км

 Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

София-Лондон

06:20

07:40

София

BULGARIA AIR

Лондон-София

16:45

22:45

Хийтроу

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 

Цена за настаняване

в хотели 3*

по цялата програма

Цена за настаняване

в хотел 4*

в Лондон за

последните 3 нощувки

985 евро / 1926 лв.

1020 евро / 1995 лв.


Маршрут: 
 



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Градската катедрала в Честър – 5 паунда;
Замъкът Единбург – 19,50 паунда /23 евро/;
Уиски център в Единбург – 18 паунда (23 евро) / продължителност около 50 минути/ (заплаща се предварително/необходима е предварителна резервация);
Готическа катедрала в Йорк – 16,50 паунда / 19 евро/;
“Уестминстърското абатство” – 23 паунда /29 евро/;
Кулата Тауер - 26 паунда (30 евро);
Корабче по Темза – 14 паунда /16 евро/;
Кралската обсерватория Грийнуич - 16 паунда / 19 евро/;
 „Окото“ на Лондон - 30 паунда / 35 евро (заплаща се предварително/необходима е предварителна резервация);
Билет за „Мадам Тюсо“ –  39 евро (заплаща се предварително/необходима е предварителна резервация);
Комбиниран билет „Окото“ на Лондон и „Мадам Тюсо“ –  53 евро (заплаща се предварително/необходима е предварителна резервация);
*Цените на входните такси и обектите са ориентировъчни!
**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.


Условия за записване:
Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, в случай, че не е закупен самолетният билет;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт. За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]