Екскурзия Тоскана и Чинкуе Тере – Кулинарен Тур със закуски и вечери!

Загреб, Флоренция, Монтекатини Терме, Сиена, Сан Джиминяно, Чинкуе Тере (по желание), Пиза (по желание), Хърватската ривиера, Болоня

Екскурзия до Тоскана - кулинарен тур изпълнен с
вкусна храна, ароматно вино и спиращи дъха гледки!

Автобусна програма 7 дни/ 6 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
28.04.2024 04.05.2024 708.00 € / 1385 лв. Резервирай
22.09.2024 28.09.2024 708.00 € / 1385 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 708.00 / 1385 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Загреб
  Тръгване в 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря и нощувка.
2 ДЕН / Загреб – Монтекатини Терме
  Закуска. Кратка туристическа обиколка на Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента.
  Отпътуване за Италия и Тоскана – вълнуваща земя с живописна природа. Посещение на Болоня - градът на кулите и тортелините. Символ на града са арките, под които са разположени много магазини за местни деликатеси и двете наклонени кули – „Гарисенда” и „Асинели” – построени от двете най-заможни фамилии в Болоня като символ на тяхната власт и богатсво. Възможност за разходка из центъра на града. Продължаваме към курорта Монтекатини Терме.
  Настаняване в хотел 3* в Монтекатини Терме. Вечеря (сух пакет) и нощувка.
3 ДЕН / Флоренция
  Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“- първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция.
  Катедралата Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция.
  Връщане в Монтекатини Терме. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН / Сиена – Сан Джиминяно
  Закуска. Отпътуване за Сиена. Посещение на Сиена – най-добре запазеният Средновековен град в Европа, основан е от Римляните. Основните забележителности на
  Града са: Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо, Torre del Mangia, мраморният Фонтан на радостта.
  Подгответе небцето си за среща с богатите вкусове на един от най-популярните винарски райони на Италия-Кианти, тъй като следва по желание посещение на винарна за дегустация на вина и местни мезета (около 30 евро).
  Продължаваме за Сан Джиминяно. Посещение на винарна за дегустация на местни вина. Ще се разходим по средновековните тесни улички, ще посетим главните площади „Пиаца дел Дуомо” и „Пиаца дела Чистерна”, ще видим двореца на градската управа, който се нарича „Палацо дел Пололо“.
  Връщане в Монтекатини Терме. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / Чинкуе Тере (по желание)
  Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание екскурзия до Чинкуе Тере (15 евро + 16 евро за двупосочен билет за влака от Ла Специя до Чинкуе Тере).
  Отпътуване за Чинкуе Tере, буквално „пет земи”, невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца.
  Посещение нa 3 от 5-те селца – Монтеросо, Вернаца и Манарола:
  Започваме с най-голямото и най-западно село Монтеросо ал Маре. Това, което и неговото име загатва, е най-песъчливото и с най-много плажове от всички. Тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Терре, отглеждат се много кедрови ядки и тук е родината на вездесъщото в италианската кухня Песто Дженовезе.
  Продължаваме към Вернаца. Пристанищният град Вернаца, според туристите, най-красивата от Петте Земи е миниатюрен модел на Венеция, заради малките шарени лодки, които тук са основното транспортно средство.
  Третото селце, което посещаваме е многоцветното рибарско селце Манарола - нещо, което трябва бъде видяно – смесица от пастелени къщи, които заедно с нюансите на небето и морето и зеленината на лозята наоколо създават истинска цветова симфония.
  Връщане в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Пиза (по желание) – района на Опатия / Риека
  Закуска. Свободно време в Монтекатини Терме или по желание екскурзия до Пиза (15 евро за транспорт).
  Туристическа програма в града - сред величествен и грандиозен пейзаж ще видим катедралата на Пиза, Наклонената кула (18 евро), баптистерията и Camposanto Monumentale. В родината на пастата, тирамисуто, Микеланджело, Да Винчи и Ерос Рамацоти, една от задължителните спирки е прекрасното градче Пиза, роден град на Галилео Галилей с очарователния „Площад на чудесата“-ансамбъл от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек още от раждането.
  Отпътуване за Хърватия. Настаняване в хотел 3* в района на Опатия / Риека. Свободно време. Вечеря и нощувка.
7 ДЕН / Опатия/ Риека – София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София. Вечерта.
 
 





 
Информация за хотелите в Монтекатини Терме:

 
Hotel Montebello 3*, www.hotelmontebello.it/en/ или подобен


Само на 5 минути пеша от СПА център Терме ди Монтекатини, хотел Montebello предлага безплатни велосипеди и гурме ресторант. Летища Флоренция и Пиза са на 35 минути път с кола. Стаите в Montebello са светли и функционални, оборудвани със сателитна телевизия и климатик. Всяка стая разполага с облицована с плочки баня, която предлага сешоар и комплект тоалетни принадлежности. Някои от стаите са със самостоятелен балкон. Закуската на шведска маса включва пресен хляб, колбаси, салами, сирене и домашно приготвени италиански сладкиши. Барът на хотела разполага със слънчева тераса с мека мебел и маси, където гостите могат да се насладят на аперитив или да релаксират с коктейл. На разположение в цялата сграда има безплатен Wi-Fi интернет, а на рецепцията има интернет точка.




Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Галерия „Уфици“ – 45 евро (цената включва резервация, входна такса за „Уфици“ и местен екскурзовод) при минимум 10 души - заплаща се предварително в офиса / при по-малко от 10 души, цената подлежи на потвърждение;
* Билетът за деца до 18г. е безплатен, но е необходимо да се заплатят 6 евро за предварителна резервация и слушалки;
Използване на обществен транспорт за Флоренция – 2,60 евро на посока за пътуване с влак от жп гарата на Прато до Флоренция;
Църквата „Санта Кроче“ във Флоренция – 8 евро;
Палацио Векио във Флоренция – 10 евро;
Камбанарията на Джото във Флоренция – 6 евро;
Баптистерий на Дуомо във Флоренция – 6 евро;
Катедралата в Сиена – 7 евро;
Катедралата в Сан Джиминяно – 4 евро;
Наклонената кула в Пиза – 18 евро;
Двора на чудесата – катедралата в Пиза – безплатно;
Баптистерия в Пиза– 5 евро;
Двупосочен билет за влака от Ла Специя до Чинкуе Тере - 16 евро;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

 
Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и
официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
*Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]