Екскурзия СКАНДИНАВИЯ – Трите столици и Зьогнефиорд в хотели 4*- ПОТВЪРДЕНА!

С ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ ЩЕ ПОСЕТИТЕ: Стокхолм, Осло, Зьогнефиорд, Флам, Гьотеборг, Копенхаген

Самолетна екскурзия 7 дни / 6 нощувки с включени летищни
такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 843.00 / 1649 лв.
Програма
1 ДЕН / София- Стокхолм
  Полет София – Стокхолм. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм; ренесансовия Кунглига Слотет - Кралски дворец, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец. Дворецът, построен в бароков стил и конструиран  като римски дворец, разполага с над 600 стаи, разпределени на седем етажа. Ще посетим още и красивата сграда на шведския Парламент, остров Дюргорден, на който се намират музея Васа, Нордическия музей и музея на открито Скансен, както и ще посетим малък хълм на Южния остров, откъдето се открива красива панорама към част от островите на Стокхолм.
  Трансфер до хотела. Нощувка в района на Стокхолм.
2 ДЕН / Стокхолм
  Закуска. При възможност (срешу предварителна резервация) посещение на Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история.
  Посещение на Корабът - музей Васа, построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!
  По желание посещение на музея на АББА /или на музея Скансен – първият в света етнографски музей на открито, който пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
  По желание двучасова, незабравима разходка с корабче „По каналите и под мостовете на Стокхолм“. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ДЕН / Стокхолм - Осло
  Закуска. Рано сутринта отпътуване за Осло – столицата на Норвегия. Пристигане около обяд. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I” „РаII“и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Следва разглеждане на парка Вигеланд, който най-добре изразява духа и характера на северния народ, неповторимия и уникален парк , наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го населва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. След това ще продължим към центъра на града – Кметството, Площад Фритьоф Нансен, Пристанището, Замъка Акершус, Операта, стария град с ръкавицата на крал Кристиан IV, Модерния квартал Акербридж.
  Ще завършим деня в един вълшебен,фантастичен леден бар след магична атмосфера - Magic Ice Bar, където ще може да пиете от чаша направена от лед своето питие,а компания ще ви прави и ледената версия на „Викът“, шедьовър на Едвард Мунк. Едно ледено приключение, което ще остави във вас топли спомени..
  Настаняване в хотел в района на Осло. Нощувка.
4 ДЕН / Осло – екскурзия до Зьогнефиорд (по желание) – Флам - Осло
  Закуска. По желание екскурзия до най-дългия фиорд – Зьогнефиорд /UNESCO/ (45 евро за транспорт). Да видите Зьогнефиорд на живо е щастие и сбъднат блян, вие ще стъпите на най-големия фиорд в Норвегия и втория по големина в света и ще се влюбите от пръв поглед. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки. Ще имаме възможност да се докоснем и до красотата на Нероуфиорд - най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие. През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ДЕН / Осло - Гьотеборг – ферибот – Хелзингьор – Кронборг - Копенхаген
  Закуска.Отпътуване за Гьотеборг. Разглеждане на забележителностите на Гьотеборг, наричан “Врата към северна Европа”. Особено очарование му придават многото канали, паркове и цветни градини. Преминване с ферибот на датска територия при Хелзингьор. Продължаване за Копенхаген с попътно разглеждане на замъка на Хамлет в Кронборг. . Настаняване в хотел в разйона на Копенхаген. Нощувка.
6 ДЕН / Копенхаген
  Закуска. Копенхаген е това, което датчаните наричат "хюгге" - комбинация от уют, спокойствие и приветливост. Той умело съчетава спокойната красота на севера с неподправния датски чар и ни пренася в света на сладките приказни истории... Туристическа програма в столицата на Дания – Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг, елегантната сграда на Борсата, Кралската резиденция Амалиенборг, Мраморната църква, Кметството с паметника на Андерсен. Следва увлекателна разходка по Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа,за да стигнем до най-просторния в града Нов кралски площад,където се намират Кралския театър, Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d'Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”. От този площад започва и един от най- красивите, елегантни и колоритни райони на Копенхаген – старото пристанище Нюхавън, което винаги привлича със своето особено настроение. Свободно време с възможност за разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа - парка „Тиволи“. Смес от Луна парк със захарен памук и забавления, ботаническа градина с над 4000 цветя, 29 ресторанта, китайска пагода, индийски палат, балети и концерти на световни знаменитости, шоу спектакли, 110 000 светлини, 5 милиона посетители годишно - всичко това е магията на "Тиволи". Нощувка в Копенхаген, в превод "пристанище на търговци". Нощувка.
7 ДЕН / Копенхаген - София
  Закуска. Ще разгледаме Розенборг-изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. .Трансфер до летището. Следобеден полет Копенхаген – София.

Маршрут: 1800 км.

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

RYANAIR

София- Стокхолм

15:30- София

17:20-Стокхолм

Стокхолм

WIZZ AIR

Копенхаген-София

16:55-Копенхаген

20:30-София

София

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:


Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Скандинавия
3-те столици:

Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд– 45 евро

Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм -160 SEK;

Музея Васа - 130 SEK;

Кметството в Стокхолм - 130 SEK;

Разходка с корабче „По каналите и под мостовете на Стокхолм“ с аудиогид и на руски език - 260 SEK;

Музеят на АББА в Стокхолм: 250 SEK;

Музея на Викингските кораби - 80 NOK;

Музея Фрам - 100 NOK;

Музея Кон-Тики -100 NOK;

Посещение на Magic Ice Bar – 175 NOK;

Парка Тиволи в Копенхаген - 110/120 DKK;

Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK;

Двореца Розенборг 110 DKK;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


** Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.