Екскурзия Испания – класически тур – Барселона, Валенсия, Мадрид със самолет

Барселона, Валенсия, Мадрид, Толедо(по желание)

Самолетна програма 6 дни/ 5 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 679.00 / 1328 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Барселона
  Полет София – Барселона. Пристигане в Барселона - фиеста от преживявания и слънчеви емоции. Нощувка в курорт на крайбрежието Коста Брава.
2 ДЕН / Барселона - Валенсия
  Закуска. Туристическа програма в удивителната Барселона-Старото пристанище,паметника на Колумб,хълма на евреите Монтжуик,Олимпийския стадион,най-елегантната улица на Барселона Пасео де Грасиас с фантастичните къщи на Гауди. Барселона оставя невероятно очарование у всеки, който я посети и копнеж да се върне там отново. Барселона е уникалността на шедьоврите на Гауди, Барселона е красотата на крайбрежието, Барселона е уханието на жасмин...Барселона е един от градовете, за които не може просто да се разкаже. Той трябва да се види, да се почувства. Разглеждане на спиращите дъха фасади на великолепната сюрреалистична Катедрала „Саграда Фамилия”,проектирана от гениалния луд каталунец Антонио Гауди. . Разходка в ексцентричния парк Гуель /8 EUR/ – много пъстра мозайка,богато въображение и преклонение пред шедьоврите на природата. Отправяме се към Валенсия. Настаняване в хотел в района на Валенсия. Нощувка.
3 ДЕН / Валенсия – Мадрид
  Закуска.Туристическа програма във Валенсия - град с много лица, в който силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура и сградите в стария рибарски квартал Ел Кабанял (El Cabanyal). Ще имате възможността да видите Площада на Девата, на който се намира и Базиликата на Девата, фонтана Турия, Площад де ла Рейна и парка "Градината на Турия". Свободно време за обяд.
  Насочваме се към Мадрид. Настаняване в хотел в района на Мадрид. Нощувка.
4 ДЕН / Мадрид
  Закуска. Испания е любов от пръв поглед,а Мадрид е принца в тази любов... "По-хубави от Мадрид могат да са само небесата", гласи популярна местна пословица. Очарование, вълшебство,мистичност... Мадрид. Град, предлагащ забавление, град, изпълващ с вдъхновение, град, пренасящ те в друго измерение. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Вия” - най-известният в града. Ще разгледате световно известната галерия Прадо, съхранила шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Ще се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица - Мечето ; на Пласа Майор ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо - студена доматена супа; тортила, Октопод ала Гайега, паеля и сангрия. Свободно време в сърцето на града. По желание посещение на изумителен фламенко спектакъл.Връщане в хотела. Нощувка.
5 ДЕН / Мадрид – Толедо (по желание)
  Закуска. Свободно време в Мадрид или по желание екскурзия до средновековната испанска столица - Толедо (15 евро) - хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции. Сервантес дава ключа към символиката на този изключителен град - “Скалист кошер, слава за Испания и блясък за нейните градове” са думите му. -Разхождайки се из града, се пренасяме в друго време, в други епохи, когато тук са живели благородни дами и рицари, които са минавали по тесните улички на своите коне или са се дуелирали с шпаги, защитавайки честта си.
  Толедо е и градът на знаменитата толедска стомана, от която още от епохата на вестготите до наши дни се произвеждат ръчно мечове, саби и ножове,от същата тази стомана майстори-ювелири изработват и изумителните бижута,с които е прочут градът на трите култури.И накрая, ще си подсладим разходката с прословутия толедски марципан (mazapán)... Когато посетиш Толедо за пръв път, оставаш омагьосан от него за цял живот. И винаги ти се иска да се върнеш…Връщане в хотела в района на Мадрид. Нощувка.
6 ДЕН / Мадрид - София
  Закуска. Трансфер до летището. Полет Мадрид – София.

Маршрут: 1010 км.

Полетно разписание за дата 19.05:

Дати

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

19.05

България еър

София – Барселона

15.55

17.55

София

24.05

България еър

Мадрид – София

10.00

14.05

Мадрид

 

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение.

 Полетно разписание за дата 16.09:

Дати

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

16.09

Уиз еър

София – Барселона

19.10

21.15

София

21.09

Уиз еър

Мадрид – София

21.55

02.25

Мадрид

 



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти:

*Паркът „Гюел“ - 8 евро (плаща се в офиса на агенцията);

*Катедралата в Толедо – 12.50 евро (плаща се на място)

*Църквата „Санто Томе“ - 2,50 евро (плаща се на място)

*Фламенко вечер – 30 евро (плаща се в офиса на агенцията);

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на змаинаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 

**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.