Екскурзия до Португалия със самолет

Лисабон, Обидош, Алкобаса, Назаре, Баталя, Фатима, Порто, Абейру, Коимбра, Сетубал и Евора (по желание), Кабо де Рока, Кашкаиш и Ещорил (по желание)

Самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 822.00 / 1608 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Лисабон
  Отпътуване за Португалия с полет София – Лисабон. Трансфер до хотела в Лисабон. Нощувка.
2 ДЕН / Лисабон – Обидош – Алкобаса –Назаре –Баталя - Порто
  Закуска. Отпътуване за Обидош. Продължаваме към манастира „Света Богородица от Алкобаса“ с впечатляваща архитектура и учудващо красиви помещения, които ни връщат в Средновековието. Отпътуване към Назаре, където океанът среща брега с огромни вълни. Назаре е най-известното рибарско селище в Португалия, а местните рибари и до днес използват дървени лодки, украсени по начина, по който са изглеждали и лодките на предците им. Свободно време за обяд в Назаре. Денят продължава с посещение на един от най-впечатляващите и оригинални със своята готическа архитектура манастири в Баталя - Санта Мария да Виктория. Този удивителен паметник на църковното и архитектурното изкуство е тясно свързан с вековната история на страната. Продължаваме към Порто. Настаняване в хотел в града. Нощувка.
3 ДЕН / Порто
  Закуска. Туристическа програма в Порто – градът на сините плочки и сините мозайки, на рубиненото вино – Портвайн, превърнало се в символ на страната. Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие. Ще видим най-високата камбанария в Португалия – „Торе душ Клерикуш“ - символ на Порто, Централният площад "Либердаде" с паметника на португалския владетел Педро ІV, Кметството с часовниковата кула, мостовете над река Дауро, Катедралата. Посещение на винарска изба и дегустация на традиционния портвайн /10 EUR/. Разходка в крайбрежният район Рибейра. Това е историческият център на Порто, обект под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН / Порто – Авейро – Коимбра – Лисабон
  Закуска. Отправяме се към Авейро - град носещ очарованието на иберийския полуостров – красив, цветен и пълен с неочаквани дестинации. Разходка в града.
  Посещение на светилището Фатима – едно от най-известните места за поклонение в света; на мястото, където се явила Дева Мария се издигат Базиликата и Капелата „Даш Апарисиош”. Днес градчето Фатима представлява огромен площад, застлан с мраморни плочи. Продължаваме към Коимбра, която все още носи частица от достолепието на функцията си като столица на страната през Средните векове. Това, с което е най-прочут градът обаче, е Университетът в Коимбра – най-старият в Португалия и един от най-старите в света. Ще посетим прочутата барокова библиотека на университета; параклиса Свети Михаил; университета, настанен в средновековния кралски дворец.
  Следва разходка в португалската Венеция-градчето Авейру. Типичните за града лодки, каналите и цветните къщи създават атмосфера, с която малко други градчета ще успеят да ви очароват. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел. Нощувка в Лисабон.
5 ДЕН / Лисабон – Сетубал и Евора (по желание) – Лисабон
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сетубал и Евора.
  Сетубал е едно от най-важните пристанища по атлантическото крайбрежие, прекрасен град, съчетал различни архитектурни стилове. Продължаваме към Евора. Пешеходна разходка в Евора - градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Връщане в хотела в Лисабон. Нощувка.
6 ДЕН / Лисабон – Кабо де Рока – Кашкаиш - Ещорил (по желание) – Лисабон
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кабо де Рока, Кашкаиш и Ещорил.
  Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил - романтично градче на Португалската Ривиера. Време за кафе в емблематичния курорт Кашкаиш - парченце португалска магия, на брега на Атлантическия океан. Ще се насладим на елегантните пешеходни улици, кокетни кафенета и луксозни вили. Следва запознаване с португалското наследство с една незабравима културна, романтична и не на последно място – духовна, разходка из Синтра/ЮНЕСКО/. Ще посетим Националният дворец, построен през Средновековието като лятна резиденция на маврите. В свободното време можете да се изкачите до замъка Пеня, кацнал върху красив масив от скали с овални форми - толкова странни, че са като приказни. Преди връщането ни в Лисабон хапнете кейжада де Синтра - местен сладък специалитет със сирене и канела. Нощувка в Лисабон.
7 ДЕН / Лисабон
  Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Фигейра“ и „Комерсио“, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем“ и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
8 ДЕН / Лисабон – София
  акуска. Трансфер до летището за полет Лисабон – София

Маршрут по програма Екскурзия до Португалия:



Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София – Лисабон

11.45

14.05

София

 

Лисабон – София

14.45

20.40

Лисабон

 

 Полетното разписание подлежи на препотвърждение!



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Условия за записване:
Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, в случай, че не е закупен самолетният билет;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.


Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]