Екскурзия до Будапеща

Будапеща; Вишеград, Естергом и Сентендре

Автобусна програма 4 дни/ 3 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 139.00 / 272 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Будапеща
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка).Отпътуване за Унгария – сърцето на Европа, страната с най-голямо въздействие върху европейското изкуство и култура, родината на чардаша и на оперетата, на Ференц Лист - един от най-великите пианисти в историята, на Бела Барток, на Имре Калман създал “Царицата на Чардаша”, на знаменития оперетен композитор Ференц Лехар и Холивудската звезда За За Габор. Пристигане в Будапеща вечерта. Унгария има великолепното езеро Балатон, прочутата унгарска пуста, вихреният чардаш, пипера и гулаша, бялото токайско вино, свирещи на цигулка цигани и величествения Дунав, от двете страни на който е задъханият, но сияещ милионен град Будапеща. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.
2 ДЕН / Будапеща – по желание: посещение на двореца Гьодьольо
  Закуска. Автобусно-пешеходен тур на Будапеща: Площада на героите, Музея на изящните изкуства, Операта, Будайскаия хълм, Кралския дворец, Рибарските кули, катедралата “Св.Матиаш”, хълма “Гелерт” с Цитаделата, Паметника на свободата, острова на Маргарита, мостовете на р. Дунав. Свободно време за пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща "Ваци" или по желание – разходка с корабче по р. Дунав.
  Следобяд по желание полудневен тур до град Гьодьольо (15 евро) – чиито земи са принадлежали на крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построява през 1741 г. за себе си и своето семейство най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезване на фамилията Грасалкович унгарската държава придобива тези места, но ги подарява на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става любим на неговата съпруга Елизабет – Сиси, и през втората половина на 19 в. Посещение на двореца Гьодольо. Връщане в Будапеща. Нощувка в Будапеща.
3 ДЕН / Будапеща – по желание: Вишеград, Естергом и Сентендре – Будапеща
  Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи по интереси или шопинг.
  По желание еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове на Унгария и за унгарската история екскурзия до Вишеград, Сентендре и Естергом (20 евро).
  „Хайде да видим най-старите градчета в Унгария!”Отпътуване за Сентендре, където средновековните улички и къщичките сякаш не са пипнати от времето и са пропуснали индустриалните години на света. Посещение на музея на марципана,където освен всички известни приказни герои ще видите и най-емблематичните исторически лица на Унгария, приказно красивия унгарски парламент /изработен от шоколад и захар/, шоколадова карта на Унгария, показваща очертанията й през различни периоди от историята , портрет на Моцарт от марципан, фантастична цигулка, изумителен букет от рози,както и изработеният от бял марципан „черен“ Майкъл Джексън. Продължаваме към Вишеград-кацнала на стръмен хълм непристъпна крепост.Отпътуване за Естергом-римския Салвио Мансио. Несъмнено главната забележителност е гигантската катедрала \"Св. Адалберт"\, представляваща най-голямата църква в Унгария.Връщане в Будапеща. По желание - вечеря с фолклорна програма във винарната „Bor Katakomba” в Budafok " Градът на гроздето и виното " /26 евро/.
4 ДЕН / Будапеща - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.
 
 
 

 Маршрут: 1700 км.

За дата 03.05.2018 е осигурено тръгване от :


Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;
Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;
Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;
Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;
Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;
*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.
*При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти:

  • Музейни такси: около 5400 форинта ~20 евро

  • Входни такси за Вишеград, Естергом и Сентендре – около 1800 форинта;

  • Входна такса за резиденцията на императрица Сиси – „Гьодьольо“ – 2500 форинта за възрастен, 1250 форинта за ученици и студенти;


* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Необходими документи:

  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.