Екскурзия Чехия и Германия - Потвърдена група!

Двореца Чешки Крумлов – Замъка Хлубока – Прага- Регенсбург -Аугсбург– замъка Линдерхоф – Замъка Нойшванщайн – Инсбрук – „Кристален свят“ на Сваровски – Замъка Херенхимзее

Автобусна програма 8 дни/ 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 422.00 / 825 лв.
Програма
1 ДЕН / СОФИЯ - ГЬОР
  Отпътуване за Унгария от Националния стадион “Васил Левски” в 06:00ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел. Нощувка в Гьор-Унгария.
2 ДЕН / ГЬОР - ДВОРЕЦА ЧЕШКИ КРУМЛОВ – ЗАМЪКА ХЛУБОКА – ПРАГА
  Закуска.Отпътуване за Чешки Крумлов/ ЮНЕСКО/ - типичен средновековен град, познат ни от рицарските романи, за да посетим най-голямата му забележителност - извисяващият се над града замък, който сякаш строго го наглежда с гранитните си стени... /300 CZK/. Втори по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, той приютява вълшебни градини, от който се открива прелестна гледка към романтичния град–приказка.Продължаваме към средновековния вълнуващ замък Хлубока, издигнат на северния край на езерото Будейовице, на остър нос над река Вълтава /250 CZK/. Романтичният замък е построен в нео-готически стил, украсен е с ценни произведения на изкуството на майстори от цяла Европа от XVI-XVIII век а в архитектурата му е заложена идеята той да бъде изцяло в стила на английския кралски замък Уиндзор.На добър път към Прага - “Златният град”! Неповторима атмосфера с декор от историческа приказка, разнообразие от архитектурни стилове, безброй емоции и приключения – всичко това е Прага.Вечерта пристигане в Прага-съновидение от камък,с булеварди и площади с лиричен ритъм. Прага е наистина приказна със стоте си кули ...И живописна - с бавно лъкатушещата Вълтава.....И Златна - с огрените от слънчевите лъчи сгради... И бирена... познайте защо?! И...просто прекрасна! Настаняване в хотел. Нощувка в Прага.
3 ДЕН / ЗЛАТНА ПРАГА
  Закуска.На света едва ли има друг град, където всяка легенда да е свързана със съществуващо и до днес място, всяка къща с привидение да е още там и зад всеки ъгъл да дебнат къде реални, къде измислени истории от преди много-много векове.Прага / ЮНЕСКО/ е абсолютно приказен град... Започваме запознанството си със Златна Прага с посещение на дворцовия ансамбъл Храдчани и катедралата Свети Вит.Спускаме се по Кралската улица,сбъдваме желанието си в благовение пред Бамбино ди Прага,прекосяваме Карловия мост, най-големият средновековен мост в Европа по който минавали процесиите при коронациите на бохемските крале и попадаме на Староместке намести – сърцето на стария град с известния часовник Орлой, монумента на Ян Хус,Тинската катедрала,улица Парижка-най-екстравагантната улица на града.Идва ред на предложението ни за разходка с вечеря-бюфет и аператив береховка на корабче по Вълтава с екскурзовод на български език / 23 EUR /.Вечерта връщане в хотела.Нощувка.
4 ДЕН / ПИЛЗЕН – КАРЛОВИ ВАРИ
  Закуска.Свободно време в Прага или целодневна екскурзия до Пилзен и Карлови Вари / 25 EUR /.Отпътуване за Пилзен – световна столица на бирата! „Където се вари бира, всичко е наред. Когато се пие бира, животът е хубав“, гласи една чешка поговорка. Интересен е фактът, че император Рудолф II управлява Свещената римска империя от Пилзен от 1599 до 1600 г. Пилзен е родно място на композитора Бедржих Сметана, на Емил Шкода – инженер и индустриалец, на краля на чешката поп музика Карел Гот и на вратаря на националния отбор по футбол на страната Петър Чех. Денят ни продължава с разходка в Карлови Вари – СПА-сение за аристократи.Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света.Ако има SPA курорт, който да е наистина „класика в жанра”, то без съмнение това е чешкият Карлови Вари. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър.Императори и царе, шейхове и крале, аристократи от цяла Европа, творци и богаташи са се стичали за по няколко седмици всяка година в този „остров на забравата”. „Това, което виждам тук, не е архитектура, а парад на тортите”, възкликва големият френски архитект Ле Корбюзие по адрес на Карлови Вари. „Чувствам се тъй, сякаш съм в някакъв рай на невинността и непринудеността“, пише Гьоте, който прекарва шестнайсет месеца в Карлови Вари, по-известен в чужбина под немското си име – Карлсбад. В биографиите на Бетховен, Брамс, Бах, Лист и много други неведнъж и дваж се споменава как те са намирали вдъхновение тук по време на честите си посещения.Много е любопитен ритуалът на пиене на минералната вода в Карлови Вари. Тя се налива в порцеланови „бардучета” с емблемата на курорта, превърнали се в основен туристически сувенир. Местните разказват с усмивка, че 13-ият течащ извор на Карлови Вари е Бехеровката. Така се нарича традиционният билков ликьор, произвеждан тук,три вида от който ще дегустираме в Музея на Береховката/120 CZK/. Пие се вечер – без рецепта. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... Тук Егон Ервин Киш пише последния си репортаж за Карл Маркс, лекувал се много пъти в Карлови Вари. В одата за лечебните минерални извори на чешкия хуманист Бохуслав Гесиштейнски, преведена на 42 езика, се казва: "Нека човешкият род по-дълго да получава здраве от твоите води!".Вечерта връщане в Прага.Нощувка.
5 ДЕН / ПРАГА – РЕГЕНСБУРГ – АУГСБУРГ
  Закуска.Oтпътуване за Германия и Регенсбург -вълшебство от камък и чар/ЮНЕСКО/, средновековен град, основан от римляните и наречен от тях Кастра Регина/в превод крепост над река Реген/, с фантастична картина на една 2000-годишна история. Ще разгледаме старинните сгради,„вълшебни“ по своята красота,украсени с кули и приличащи на италиански замъци ,катедралата „Свети Петър” с величествени кули,живописната готическа сграда на старото кметство. Ще видим най-старият средновековен каменен мост,построен с помощта на дявола,който като отплата иска душата на първото преминало по него създание,а хитрите граждани на Регенсбург пускат по моста магаре.Пред моста на единия бряг на реката се издига красива порта с часовникова кула,а около нея се разнася апетитен аромат,идващ от кръчмата с вкусните наденички,където поздрав е „Шест с кисело зеле”,което означава шест печени наденички върху типично немското кисело зеле.Следва разходка в чаровният Аугсбург-роден град на Леополд Моцарт,бащата на детето-чудо. Основан преди повече от 2000 години от доведения син на римския император Август, Аугсбург е вторият най-стар град в Германия след Триер.Настаняване в хотел.Нощувка в Аугсбург.
6 ДЕН / АУГСБУРГ – БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ – ИНСБРУК
  Закуска.Отпътуване към замъците по „Пътя на романтиката”.Разглеждане на лятната резиденция на крал Лудвиг II – Линдерхоф, както казва самият той: "Мястото е едно от най-красивите места, някога намирани..." Фееричният дворец "Линдерхоф", шедьовър в стил великолепен барок и изискано рококо е любимият дворец на "последния добър и самотен крал”. Линдерхоф е единственият от приказните дворци на Лудвиг, строителството, на който завършва преди смъртта на краля. Поразяват изобилието от огледала в златни рамки, които допълнително зрително разширяват помещенията, изписани от най-добрите художници на Европа. Възхитително е изобилието от вази, мраморни камини, статуетки, порцеланови цветя, полилеи от слонова кост. В спалнята кристалният полилей е със 108 свещи, но се твърди, че те никога не са палени едновременно. Сред величествен планински пейзаж се крие един парк-бижу, който поразява със своето очарование! Истински архитектурен шедьовър обаче, това е изкуствената сталактитова пещера на Венера,която също ще посетим…
  Следва фото-пауза пред замъка Хоеншвангау,където минава детството на Лудвиг II.
  Посещение на замъка Нойшванщайн/ЮНЕСКО/ -архитектурно творение, вдъхновило крал Лудвиг II, наречен Безумни от легендата за лебедовия рицар Лоенгрин и от сюжетите в оперите на Вагнер. Кацнал върху живописен хълм в подножието на Баварските Алпи, Нойшванщайн е един неповторим дворец,една фантазия от камък, сякаш току що появила се от някоя завладяваща детска книжка. Той е най-доброто творение на Рихард Вагнер, твърдят почитатели на гениалния композитор. Тук всеки сантиметър от каменната постройка е вдъхновен от творчеството и най-вече от оперите на уникалния музикант. Самото име ("Нов лебедов камък") идва от мита за Лоенгрин - Рицаря лебед. Вагнер създава по него едноименната опера, а Чайковски пише балета "Лебедово езеро". Любопитен факт е, че замъкът е трябвало да бъде "достоен храм за богоподобен приятел", както сам кралят се изразява,но Рихард Вагнер никога не го посещава.Отпътуване за столицата на Тирол. Разходка в Инсбрук,който се простира на двата бряга на река Ин и се е заразил с нейното обаяние, а името му произлиза от немската дума Brücke (мост) и може да се преведе като „мост над река Ин”. Докато обикаляме из тесните улички на Стария град, ще се наслаждаваме на величествените заснежени върхове, надничащи иззад пъстроцветните сгради. Несъмнено най-голямата туристическа атракция и един от символите на града е Златния покрив. Късният готически еркер е покрит с 2657 позлатени плочки и е построен в чест на сключването на втория брак на Максимилиан I. Ще видим още Катедралата,приказно красивата Хелблингхаус,императорският дворец Хофбург, който е една от трите най-важни исторически сгради в Австрия, заедно с дворците Хофбург и Шьонбрун във Виена, готическата църква Хофкирхе , считана за истинска архитектурна перла. Настаняване в хотел.Нощувка.
7 ДЕН / „КРИСТАЛЕН СВЯТ“– ЗАМЪК ХЕРЕНХИМЗЕЕ – ЗАГРЕБ
  Закуска. Посещение на музея „Кристалния свят на Сваровски” / 19 EUR /- едно подземно царство на удивлението от 14 стаи на чудесата, което бързо се превръща във втората най-посещавана забележителност в Австрия след двореца Шьонбрун във Виена... Нима има човек, който да не е искал да бъде Али Баба и да влезе в пещерата на разбойниците? Но тя е само в приказките, нали? Не, бъркате. Пещерата на чудесата съществува! В едно малко градче Ватенс в Австрийските Алпи. Близо до Инсбрук лежи един гигант. Лежи и пази своето съкровище. Очите му са от кристали и светят ярко – зиме и лете, денем и нощем. Този гигант пази пещерата на кристалния свят. Пещерата на „Сваровски“. Вътре всичко блести и ще повярвате, че чудесата не са само в приказките. Феерията от цветове, музика, форми, светлини, посрещаща посетителите, трудно може да се свърже с класическата представа за музей. Следва разглеждане на замъка Херенхимзее-домът на самотния кралС корабче/8 EUR/ ще стигнем до Замъка Херенхимзее,олицетворяващ сбъданата мечта на крал Лудвиг за “замък по-бляскав от Версай”. "Херенхимзее" е най-скъпия проект на Лудвиг ІІ, но преждевременната смърт на краля оставя 50 от общо 70-те стаи на двореца недовършени. Лудвиг II строи този замък, за да се "спаси" от светския живот, баловете, развлеченията, придворните. Това е място за уединение, където самотният крал можел да избяга от реалността и да се потопи в света на пълното блаженство. Той е живял тук само 10 дни, като всяка вечер заповядвал Огледалната зала да бъде осветявана от всичките 33 полюлея и 44 свещника, в които горели 2000 свещи. Кралските лилии - символът на Бурбоните, скулптурите, картините с изображението на Краля Слънце, красят вътрешните помещения на замъка.Отпътуване за Хърватия.Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.
8 ДЕН / ЗАГРЕБ - СОФИЯ
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.




Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт, валидни 6 месеца от датата на заминаване.