НОВА ГОДИНА 2018 В ОХРИД - 3 закуски, 2 вечери + Новогодишна гала вечеря!

София - Охрид - София

Автобусна програма 4 дни/ 3 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 215.00 / 421 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Скопие – Охрид
  Отпътуване в 8:00 от Национален стадион "Васил Левски" и в 8:30 от автогара "Сердика" (само с предварителна заявка) по маршрут Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод: площад "Македония" с паметника на Александър Велики; старият квартал "Вароша"; църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Охрид – Струга
  Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; Античният театър и Градската чаршия. Следобед - екскурзия до Струга: пешеходна разходка покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови. Връщане в хотела. Празнична новогодишна вечеря с жива музика и богато меню. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нощувка.
3 ДЕН / Манастирът "Свети Наум" – Билянините извори
  Късна закуска. Следобед - отпътуване за манастира "Свети Наум", разположен на южния бряг на Охридското езеро, сред местност с неповторима природна красота. Посещение на църквата "Св. Архангели" и свободно време в парка на охридските извори. Отпътуване за Охрид и посещение на Билянините извори. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Охрид – София
  Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула, улица Широк сокак, впечатляващата възрожденска църква "Св. Димитър". Свободно време. По обяд - отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Hotel Aqualina 4* http://www.aqualina.com.mk/en/ се намира в Охрид и предлага ресторант и изглед към езерото. В него има детска площадка, както и тенис на маса, тенис корт и съоръжения за водни спортове. В общите части се предлага безплатен Wi-Fi, а на място има свободен достъп до частен паркинг.
Могат да се наемат велосипеди, а районът е популярно място за гмуркане. Охридското езеро е на по-малко от 7 минути пеша от хотела, а летището в Охрид е на 16 км.

*За пътуване със собствен транспорт - отстъпка от 20 евро на човек.

ПРОГРАМА:

30.12.17 - Стандартна вечеря с музика на живо;
31.12.17 - Гала вечеря с богато меню, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки и музика на живо; Новогодишното празненство продължава до 03:00
01.01.18 - Закуска (след 10:00) на плажа до Охридското езеро;
01.01.18 - Повторно посрещане на Нова година с музика на живо и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки.




За дата 30.12.2017 осигурено тръгване от :

Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;

Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;

Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;

Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;

Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;

*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.
* При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!


Цената включва:
Цената не включва: