Екскурзия Испания с Андалусия и Португалия със самолет в хотели 4*

Лорет де Мар/ Коста Брава, Барселона, Валенсия, Гранада, Малага, Кордоба, Севиля, Лисабон, Кашкаиш, Ещорил, Кабо да Рока, Фатима, Порто, Мадрид

Самолетна програма 12 дни/ 11 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
29.09.2019 10.10.2019 1098.00 € / 2148 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 1098.00 / 2148 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Барселона
  Полет София – Барселона. Трансфер до Лорет де Мар/ Коста Брава. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Лорет де Мар/ Коста Брава – Барселона
  Закуска. Свободно време или по желание туристическа програма в Барселона (15 евро). Отпътуване за Барселона - слънчевият лъч на Испания. През 1987 г. Фреди Меркюри и оперната прима Монсерат Кабайе, създадоха сингъла „Барселона“. И до днес, името Барселона звучи някак величествено, и тържествено – подобно на емоциите, които песента навява и подобно на имената на двамата си велики изпълнители.Туристическа програма в красивия град Барселона, в който ще видите: спиращите дъха фасади на великолепната сюреалистична Катедрала” Саграда Фамилия”,проектирана от гениалния луд каталунец Антонио Гауди, ексцентричния парк „Гюел” – част от световното наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града; най-елегантната улица на Барселона Пасео де Грасиас с фантастичните къщи на Гауди, площад „Испания”; Площад „Колумб” с паметника на великия откривател, „Рамбла” – най-оживената и пъстра улица на града, изобилстваща от забавни живи статуи,сувенирни магазини и уютни ресторанти ...Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Лорет де Мар/ Коста Брава – Валенсия
  Закуска. Отпътуване за Валенсия. Туристическа програма във Валенсия - едно от скритите съкровища на страната. Туристическа програма - ще видим Площада на Кралицата, фонтана на Нептун,Цървата Богородица,закрилница на беззащитните с керамичен покрив,Кметството,средновековната крепост Ла Лонха, кръглия площад, Катедралата Санта Мария , която е интересна смесица от римски, готически и бароков стил и архитектура и в която се съхраняват много произведения на изкуството, сред които няколко картини на Франсиско Гоя. Фото-пауза пред“космическия” Град на изкуствата и науките на великият испански архитект Сантиаго Калатрава.
  Тук най-добре приготвят прочутото испанско ядене paella,където от всеки квадратен метър струи очарование и уникална история. Настаняване в района на Валенсия – курорта Коста Азаар. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Валенсия – Гранада – Малага/ Торемолинос
  Закуска. Отпътуване за Гранада. Туристическа програма в Гранада - посещение на двореца Алхамбра, включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното и културно наследство /50 евро за вход + местен екскурзовод/. Дворецът Алхамбра се намира в подножието на Сиера Невада над град Гранада.Построен през 14 век изцяло в ислямски стил с типичните белези на религията и културата, това е единственият в света запазен в своя цялостен блясък дворцов комплекс на мавърската династия Насриди. След прогонването на маврите от испанските земи, дворецът буквално е забравен до 20 век, когато се превръща в музей. Дворцовият комплекс е истинско бижу. Състои се от дворец, джамия, уникално красиви градини, шадравани, фигурални елементи, пищна растителност и всичкото това – обградено с величествена крепостна стена. Програмата продължава с разходка в квартал Албайсин „Белия квартал”, включен също в списъка на ЮНЕСКО. Време за разглеждане на Катедралата на Гранада. Отпътуване за Малага. Настаняване в хотел в района на Малага/ Торемолинос. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Малага/ Торемолинос – Кордоба (екскурзия по желание) – Малага / Торемолинос
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кордоба , чийто исторически център е в списъка на ЮНЕСКО. Туристическата обиколка включва Великата джамия или Мескита де Кордоба /10 евро/- най-грандиозната мюсюлманска постройка в западния свят, еврейско-мавританския квартал Юдерия, който представлява истинска наслада за окото с китните си средновековни къщи и великолепни вътрешни дворове, кулата Калахора /5 евро/, Старият мост, двореца Алказар /7 евро/, патрициянския Паласио де Виана. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Малага/ Торемолинос – Севиля
  Закуска. Туристическа програма в Малага, катедралата „Манкита” (5 евро), построена върху основите на джамия в продължение на 200 години, съчетаваща различни архитектурни стилове от XVI до XVIII век; дворецът „Буена Виста“ от XVI век,където се помещава музея на Пабло Пикасо (7 евро); паметника на Андерсен-живял 7 години в града,родната къща на Пабло Пикасо,църквата,в която е кръстен и неговата скулптура. Трансфер до летището за полет Малага – София.Отпътуване за Севиля – столицата на Андалусия, включена в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Севиля. Туристическа програма в Севиля – посещение на площад „Испания“ – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латиноамериканското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля"  – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата „Хиралда“, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Настаняване в хотел в района на Севиля. Нощувка.
7 ДЕН / Севиля – Лисабон
  Закуска. Отпътуване за Лисабон. Туристическа програма в Лисабон. Разглеждане на забележителностите - Кулата Белен-символ на Лисабон, Манастира Жерунимуш, паметника на покорителите на моретата и първооткривателите на Новия свят, легендарната сладкарница от 1837 година „Пащел де Белем“, най-високият и най-голям мост в Европа”Понте 25-ти абрил”над река Тежу, Булеварда на Свободата - лисабонското „Шанз Елизе”, Триумфалната арка, най-оживената улица Аугуста, Площад Россио-сърцето на града, паметника на Маркиз Де Помбал, най-живописния квартал Алфама, Катедралата , Площада на търговците.
  Лисабон разказва история, в която си заслужава да се вслушаме. Град, съхранил в себе си белезите на не една цивилизация, модерна европейска столица, носител на стара, възхитителна култура – това е Лисабон.
  Опитайте кулинарните изкушения на Португалия! Нейните жители умеят да правят 450 блюда от риба: Кайделрада – плодове на морето: сепия, калмари, стриди, скариди, раци; Куерия пейкси – дарове на морето; Бакляну – филе от треска. Народът пие вино Верди – зелено вино, наричано “лудия цигулар” и Агуаарденте – гроздова ракия.
  Настаняване в хотел в района на Лисабон. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Лисабон – Кашкаиш, Кабо да Рока, Ещурил (екскурзия по желание)
  Закуска. Свобовно време или по желание екскурзия до Кабо да Рока, Кашкаиш и Ещурил (30 евро). Отпътуване за Кабо да Рока - най – западната континентална точка на Европа. Тук свършва земята и започва морето.Тук трепти духът на вярата и приключението, който поведе португалските каравели към нови светове за света”,пише най-великият поет на Португалия Луиш ди Камоинш. След това продължаваме към Кашкаиш – парченце португалска магия,на брега на Атлантическия океан, древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище. Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил, романтично градче на Португалската Ривиера. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
9 ДЕН / Лисабон – Фатима – Порто
  Закуска. Отпътуване за Фатима - вълшебно място в Португалия с най-голямата португалска катедрала, посветена на Света Богородица. Всяка година, откакто три деца стават свидетели на явление, което католическата църква определи като чудо, в нея идват на поклонение поне 5 милиона християни. Отпътуване за Порто. Настаняване в хотел в Порто. Нощувка.
10 ДЕН / Порто – Мадрид
  Закуска. Туристическа програма в Порто – градът на сините плочки и сините мозайки, на рубиненото вино – Портвайн, превърнало се в символ на страната. Ще видим най-високата камбанария в Португалия Торе душ Клерикуш-символ на Порто, Централният площад "Либердаде" с паметника на португалския владетел Педро ІV, Кметството с часовниковата кула,мостовете над река Дауро,Катедралата.Посещение на винарска изба и дегустация на традиционния портвайн /10 EUR/. Разходка на най-притегателното място за посетителите на Порто – крайбрежният район Рибейра. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел в района на Мадрид. Нощувка.
11 ДЕН / Мадрид
  Закуска. Свободно време или по желание туристическа програма в Мадрид (15 евро): Кралският дворец; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Вия” - най-известният в града. Ще разгледате световно известната галерия Прадо, съхранила безценни творби на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Музеят е определян като „най-голямата концентрация от шедьоври на квадратен метър“. Свободно време. По желание посещение на изумителен фламенко спектакъл. Връщане в хотела. Нощувка.
12 ДЕН / Мадрид – София
  Закуска. Трансфер до летището за полет Мадрид – София.

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

София - Барселона

07.10

09.10

София

BULGARIA AIR

Мадрид - София

10.00

14.05

Мадрид

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение.


 

 Тръгване от
 • летище "София"
Цената включва:
 • 11 нощувки в хотели 4* - 2 в Лорет де Мар/ Коста Брава, 1 във Валенсия/ Коста Азаар, 2 в Малага/ Торемолинос, 1 в Севиля, 2 в Лисабон, 1 в Порто, 2 в Мадрид;
 • 11 закуски в ресторантите на хотелите;
 • 7 вечери в ресторантите към съответните хотели: в Коста Брава, Коста Азаар, Торемолинос, Лисабон;
 • Туристическа програма в следните градове:Валенсия, Гранада, Севиля, Малага, Севиля, Лисабон, Фатима, Порто
 • Самолетни билети билети София – Барселона и Мадрид – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая: 250 евро / 489 лв.
 • Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 15 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 14 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 34 лв;
 • Посещение на двореца Алхамбра с екскурзовод при минимум 25 души- http://www.alhambra-patronato.es/ - 50 евро (цената включва вход, посещение на храмове и градини и екскурзовод) – заявява се и се заплаща предварително;
 • Индивидуално посещение на Алхамбра: Посещение на храмовете (без градините) – 15 евро; Посещение на градините – 7 евро - заявява се и се заплаща предварително;
 • Туристическа програма в Барселона – 15 евро;
 • Туристическа програма в Мадрид – 15 евро;
 • Екскурзия до Кордоба (при минимум 25 души) – 30 евро;
 • Екскурзия до Кашкаиш, Кабо да Рока, Ещориал и Синтра (при минимум 25 души) – 30 евро;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 1. Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 2. За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане

 

**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]

 Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах