Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 3* или 4* по избор

София - Болоня - Римини/ Ричоне - Сан Марино - Асизи - Рим - Ватикана - Сиена - Монтекатини Терме - Флоренция - Лидо ди Йезоло - Венеция - Тревизо - София

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки с включени летищни
такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
04.09.2020 11.09.2020 735.00 € / 1438 лв. Резервирай
04.09.2020 11.09.2020 790.00 € / 1545 лв. Резервирай
12.10.2020 19.10.2020 700.00 € / 1369 лв. Резервирай
12.10.2020 19.10.2020 754.00 € / 1475 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877317706 !!!
Цена от: 700.00 / 1369 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Болоня – Римини / Ричоне
  Отпътуване за Италия с полет по направление София - Болоня. Трансфер до курорта Римини/ Ричоне. Настаняване в хотел 3* или 4*(според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Римини / Ричоне – Сан Марино – Асизи – Рим
  Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.
  Продължаваме към Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“.
  Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в града. Нощувка.
3 ДЕН / Рим
  Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
4 ДЕН / Рим
  Закуска. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инженерна мисъл, най-големия бароков площад в Рим - Фонтан ди Треви, който е плод на изумителния човешки гений ,където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа...Връщане в избрания хотел. Нощувка.
5 ДЕН / Рим – Ватикана – Сиена – Монтекатини Терме
  Закуска. Сутринта посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /40 EUR с включена такса за местен екскурзовод/.
  Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта.  
  Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Нощувка
6 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло
  Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз) -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“ - първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Зашеметяващото и великолепно Дуомо величествено доминира в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено.
  Продължаваме към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция - Тревизо
  Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време.
  Продължаваме към Тревизо. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка.
8 ДЕН / Тревизо - София
  Закуска. Трансфер до летище Тревизо за полет Венеция – София.

 

 

Цена за настаняване

в хотели 3* по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4* по програмата

 

700 евро / 1369 лв.

754 евро / 1475 лв.

 

Полетно разписание:

 

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София - Болоня

20.30

22.05

София

RYAN AIR

Тревизо - София

12.20

15.00

Венеция / Тревизо

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Маршрут:Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • 7 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): по една в Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло, Тревизо и 3 в района на Рим;
 • 7 закуски в ресторантите на хотелите;
 • 3 вечери: в Римини / Ричоне, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в следните градове: Сан Марино, Асизи, Рим, Сиена, Флоренция, Венеция;
 • Местен екскурзовод във Флоренция;
 • Самолетен билет София – Болоня и Тревизо – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг + 8кг ръчен;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая – 130 евро за варианта с хотели 3*;
 • Доплащане за единична стая – 150 евро за варианта с хотели 4*;
 • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. - 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв;
 • Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване;
 • Сити такси: 17 евро (за настаняване в хотели 3*) - заплаща се предварително в офиса;
 • Сити такси: 26 евро (за настаняване в хотели 4*) - заплаща се предварително в офиса;
 • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
 • Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
 • Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:
Катедралата във Флоренция – 2 евро (заплаща се на място);
Галерия „Уфици“ – 45 евро (цената включва резервация, входна такса за „Уфици“ и местен екскурзовод) при минимум 10 души - заплаща се предварително в офиса / при по-малко от 10 души, цената подлежи на потвърждение;
* Билетът за деца до 18г. е безплатен, но е необходимо да се заплатят  6 евро за предварителна резервация и слушалки;
Наклонената кула в Пиза – 18 евро (заплаща се на място);
Базиликата „Сан Клементе“ - 10 евро (заплаща се на място);
Колизеума – 16 евро (заплаща се на място);
Посещение на Ватиканските музеи – 40 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 30 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) - предплаща се в офиса на агенцията;
Посещението на Ватиканските музеи отнема около 3 часа;
Разходка с гондола по Канале Гранде – 20 евро;
Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / заплаща се на място);
Придвижването от Монтекатини Терме до ж.п. гара Прато се извършва с автобус. От там придвижването до Флоренция се осъществява с влак. Продължителността на пътуването е около 20-25 минути.
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 
Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, в случай, че не е закупен самолетният билет;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
*  Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах