ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО И КУБА - МЕКСИКО СИТИ, КАНКУН,ЧИЧЕНИЦА, ХАВАНА, ВАРАДЕРО, ТРИНИДАД ,СИНФУЕГОС И САНТА КЛАРА!

Мексико сити, Канкун, Чиченица, Хавана, Варадеро ,Тринидад , Синфуегос и Санта Клара

Самолетна програма 15 дни/ 13 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88
Цена от: 3528.00 / 6900 лв.
Програма
1 ДЕН / СОФИЯ –МЕКСИКО СИТИ
  Среща в 04.50 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Франкфурт в 06.50 ч. с Lufthansa. Пристигане във Франкфурт в 08.30 ч. В 13.30 ч. – презокеански полет Франкфурт – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 18.50 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Среща с буйната шеметна и пулсираща космополитна столица,която ще ви предложи невероятни изживявания и незабравими мигове на наслада и щастие... ¡Viva México! Очакват ви баровете „кантинас“,в които сервират стотици разновидности алкохол, произвеждан от кактусовидното растение агаве, в това число текила, мескал и пулке. На всяка крачка се продава отлична улична храна – такос, тортиляс, кесадиляс и други изделия от царевично тесто, които вероятно не са били чужди на ацтеките, наред с буритос (завити питки) и тортас (топли или студени сандвичи).Нощувка в Мексико Сити в хотел Zocalo central 4*или подобен.
2 ДЕН / МЕКСИКО СИТИ / ЮНЕСКО /
  Закуска.Когато през 1519 г. малката армия испански конкистадори, водени от Ернан Кортес, пристига в Теночтитлан, ацтекския град, на чието място сега се издига Мексико Сити, те са поразени от магическата му красота. Спътникът на Кортес пише: „Онова което лежеше пред нас, бе като вълшебствата, описвани в древните митове. Някои от войниците дори казват, че нещата, които виждаме, не са релност, а съновидение“.
  Отправяме се към сърцето на града,площад Сокало за да видим две от най-импозантните сгради – Градската катедрала,една от най-старите и свещени сгради в Западното полукълбо и Националният дворец,сега седалище на президента, построени върху развалините на Теночтитлан. В историческия център на Мексико сити / ЮНЕСКО / ще добием представа за колониалния облик на града през трите столетия, последвали завладяването на Мексико от испанците,ще се разходим по една от най-чаровните пешеходни улици Calea de Condesa със стари колониални сгради – истински произведения на изкуството, фон на пъстрия и многолик поток от хора, които заливат от сутрин до късна доба улицата, наситена с многобройни ресторанти, кафенета, бутици на световни марки. Ще преминем и по „Реформа” – най-елегантният мексикански булевард с небостъргачи,най-високата сграда в града – Тореро Майор,посолства и престижни хотели...
  След това ще посетим Националния Антропологичен музей с ацтекския календарен слънчев камък.Това е уникален музей, който в 12 експозиционни зали е събрал стотици находки от многовековното наследство на древните цивилизации и култури, съществували в Мексико преди експанзията на испанските конкистадори.
  А сега нека да се позабавляваме. Ще отидем в Хочимилко, Мексиканската Венеция, където се намират Плаващите градини / ЮНЕСКО /, там ще се повозим на традиционната лодка „трахинера”, може да опитате от мексиканската кухня и да чуете изпълнения на прочутите мексикански музиканти – мариачите. Нощувка в Мексико Сити.
3 ДЕН / МЕКСИКО СИТИ
  Закуска. Дълго преди първите испански кораби да се покажат на хоризонта в Атлантическия океан, някои части на Мексико били под владението на древни цивилизации. В страната са останали много реликви, свидетелстващи за величието на тези култури. Най-забележителните са многобройните пирамиди, свързани с култа към планетарни и животински божества. Красотата на пирамидите и напредналите строителни техники продължават да будят възхищение и днес. Отправяме се към смайващия храмов комплекс Теотиуакан –градът на Боговете с площ над 20 км2,който навремето е бил по-голям от съвременен Рим, което го е правило тогава най-големият град в света. Една разходка по Булеварда на мъртвите, край който се редят пирамиди, от Пирамидата на Слънцето до Пирамидата на Луната, подчертава симетрията и величието на неговата архитектура, изцяло съобразена с движението на небесните тела – средищна точка на боговете, небесата, земята и човечеството. Този град е бил свещен за ацтеките, защото според тяхната легенда тук боговете са се събирали да плануват сътворението на човека. Наричан още „Родното място на боговете” и „Мястото на скъпоценната жертва” ,Теотиуакан е дом на три от най-древните пирамиди в цял свят.През днешния ден ще разгледаме и Базилика „Санта Мария де Гуадалупе" ,един от най-важните храмове на католицизма,втори най-посещаван храм в света, след базиликата „Свети Петър" във Ватикана. Легендата разказва, че на бедния Хуан Диего му се явила Дева Мария,но местния епископ не му повярвал и го отпратил.Отново му се явила Девата и го посъветвала да скрие под пончото си букет рози.Когато разгънал пончото пред епископа Девата се явила и епископа я видял с очите си. Базиликата на Девата от Гваделупе представлява мащабен комплекс от църковни сгради и паркове, обсипани с цветя, декоративни храсти, екзотични водопади, скулптурни композиции, от които без съмнение особено впечатляваща е групата на индианците, поднасящи дарове на Дева Мария. Добиваш чувството, че си попаднал в райска градина!Нощувка в Мексико Сити.
4 ДЕН / МЕКСИКО СИТИ - КАНКУН
  Закуска. Трансфер за полет до Канкун в 08.15 ч.Пристигане в Канкун в 11.30 ч. Трансфер до хотела .Свободно време за плаж или разходка.Вечеря. Нощувка в Канкун.
5 ДЕН / КАНКУН -ЧИЧЕН ИТЦА / ЮНЕСКО /, ВАЛЯДОЛИД И СЕНОТЕ
  Закуска. Отпътуване към Чичен Итца за среща с инженерния гений на маите и величието на толтеките. Най-прочутият, грандиозен и, съответно, най-често посещаван от градовете на маите в Мексико, великолепният метрополис Чичен Итца,едно от новите седем чудеса на света, е бил главният церемониален център на Юкатан. Религиозен, военен, политически и търговски център от времето на маите, който в своя разцвет е бил обитаван от около 35 000 души. Чичен Итца в превод от местното наречие означава „Кладенецът на племето итца”. Най-важната част от комплекса е Пирамидата на Кукулкан, емблема на Чичен Итца, но и символът на Мексико пред света. Висока е 30 метра, изградена е по всички правила на геометрията, конструкцията й е идеална и в голяма степен се свързва с особеностите на прочутия майски календар. Общо 365 стъпала, колкото са дните на годината, са разположени под ъгъл 45 градуса откъм четирите страни на пирамидата и водят до върха, където се намира храмът на главния жрец. На всяка страна на пирамидата има по 52 каменни панела, обозначаващи броя на годините в майския календар. Девет нива от всяка страна на пирамидата са отделени от стълбище с 18 тераси,символ на 18-те месеца в календара на маите.Ще видим също пирамидата,наречена Храма на ягуара –свещено животно,символ на могъществото и силата на владетеля – това е неговото послание чрез изображенията му в паметниците от различните мексикански археологически резервати. Продължаваме разходката из резервата и спираме пред Храма на воините, ограден от десетки каменни колони, създаващи илюзията за армия, която охранява своето божество.Ще стигнем и до Обсерваторията - поредното потвърждение на интереса на маите към наблюдението на небесните тела, гадаели са по тях и на основата на тези наблюдения са изработили знаменития си календар. Вито стълбище водело към върха на обсерваторията, откъдето се извършвали проучванията на небесното пространство.
  Следва посещение на Валядолид - е мястото, на което ще се запознаете с историята и културата на остров Юкатан. Запазени са множество сгради с колониална архитектура, катедрали, манастири и куп интерсни за разглеждане исторически, природни и културни забележителности.
  Посещение на пещерата Сеноте - древен култов център на маите. В тази огромна пещера древните племена предлагали дарове на боговете на дъжд и плодородие.
  Варовиковите кладенци все още са обект на множество изследвания. Археолозите намират в тях човешки скелети, злато, нефрит, мед. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне до дъното им.Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от храсти и дървета. Преживяването е неописуемо.Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка в Канкун.
6 ДЕН / КАНКУН
  Закуска. Свободно време за плаж или разходка на карибския курорт Канкун с безкрайни бели плажове, чиста,синьозелена тюркоазена морска вода и кокосови палми. Вечеря. Нощувка в Канкун.
7 ДЕН / КАНКУН
  Закуска.Свободно време за плаж или разходка в Канкун . Вечеря. Нощувка в Канкун.
8 ДЕН / КАНКУН - ХАВАНА /ЮНЕСКО /
  Закуска. Трансфер за полет до Хавана в 08.10 ч.Пристигане в Хавана в 10.20 ч.
  Когато Христофор Колумб достига за първи път бреговете на Куба през 1492 г. (дълбоко убеден, че е стигнал до Индия), той пише в дневниците си: Това е най-красивият остров, който очите ми някога са виждали. Надминава всички останали държави така, както денят надминава нощта със своята светлина и великолепие.
  Хавана - красива и горда,с високи колониални сгради, огромни фасади и красиво изваяни детайли. Хавана днес е достолепна, бюрократична, ленива, едновременно изискана и хлапашка, ултра туристическа и напълно автентична. Хавана-туптящото, горещо сърце на Куба,страната на 60-годишните кадилаци. Среща с широката кубинска душа , която неизменно върви с пурите, Фидел, ром и мохито. Кубинците, както и всеки народ, си имат свое разбиране за щастие, но то е това, което прави хората свободни и открити, отзивчиви и благодарни, истински…
  Трансфер до хотел Tryp habane Libre 4* .
  Сити тур стара Хавана в 13.30 ч . - ще изследваме богатството от колониална архитектура и ще се потопим в атмосферата на историческия град , запазил очарованието си през вековете.Хавана е изключително красив град, в който архитектурните стилове от различни епохи ще ни пренесат назад във времето. Ще посетим бароковата катедрала „Сан Кристобал де ла Хавана“ с бронзовата статуя на един от най-известните в Куба изпълнители на танца фламенко – Антонио Гадес, двореца Лос Маркизес де Агуас Кларас,внушителния площад Пласа де Армас със статуята на Мануел де Кеспедес,площада на Оръжията с дървената улица и хаванските букинисти ,крепостта Сан Карлос де ла Кабаня.Ще видим още Чинка авенида,аристократичния квартал Мирамар,статуята на кубинския национален герой Хосе Марти на площада на Революцията,историческата сграда на хотел „Насионал“,манастира Сан Франсиско,известната търговска улица „Обиспо” с най-хубавия кубински сладолед „Копелия”. Колкото Хемингуей е обичал Куба и нейният ром, толкова Куба е обичала и продължава да обича Хемингуей.Твърди се, че преди няколко години по време на свое пътуване в Хавана внучката на Хемингуей Мариел казала: „Куба има три икони – Фидел, Че и моя дядо“. Хемингуей е избрал вибриращата атмосфера на Хавана за място, което да го вдъхновява и зарежда, а La Bodeguita del Medio е барът, в който Хемигуей си е пиел мохитото.Хемингуей е обичал коктейлите си, приготвени с кубински ром, и именно той прави мохитото и дайкирито световноизвестни.И като казахме дайкири, El Floridita е другото емблематично място, където писателят е консумирал точно тази алкохолна комбинация.Следващата спирка в Хавана е хотел Ambos Mundos, в който писателят е живял седем години през 30-те. Стая 511 е превърната в мини-музей, подредена така, сякаш прочутият й обитател тъкмо си е тръгнал внезапно. Нощувка в Хавана.
9 ДЕН / ХАВАНА
  Закуска. Туристическа програма в нова Хавана в 10.00 ч. Хавана е екзотична,многонационална,многокултурна,,многоцветна,от всичко по много,което можете да си представите. Нека и дадем възможност да завладее телата ни и покори душите ни и после да я занесем у дома,за да направи живота ни по – богат,по-пъстър,по-чувствен и усмихнат. Днес ще усетим безвремието и вятъра по време на обиколката по крайбрежния булевард Малекон ,най-дългата пейка в света,както я наричат местните жители. Ще продължим покрай Капитолио-точното копие на Капитолията във Вашингтон,където до 1959 е заседавал Парламента на Куба, внушителния Национален Театър,Пасео дел Прадо-перлата на Хавана.Следва фото-пауза на най-големия в Южна Америка площад на Революцията с велчествения 109-метров монумент на националния герой Хосе Марти,който се изпълва с над 1 000000 човека по време на майските манифестации. При посещението на папа Йоан Павел Втори в Хавана на площада са присъствали 1,5 млн. души! Там и команданте Кастро е произнасял някои от прочутите си 6-часови речи. Най-продължителната от тях е вписана в книгата на рекордите „Гинес” - 7 часа и 10 минути.Ще видим и новия,аристократичен квартал Мирамар с луксозните,елегантни сгради и Посолства на Чинка Авенида /Пето Авеню/,както и историческата сграда на хотел Насионал.Ще посетим и къщата –вдъхновение на Хемингуей ,Финка Вихия , построен в испански колониален стил върху хълм с прекрасна тропическа гледка към Хавана. Във владенията му се простира огромен парк, постлан с тучна морава и украсена от палми, орхидеи, мангови дръвчета, тръстики, папрати и други характерни за Карибската шир зелено-цветни обитатели.Хемингуей изживява последните 22 години от живота си сред ботаническата живопис на Финка Вихия (Finca Vigía), както сам нарича своето лично кубинско убежище. В превод от испански името означава „наблюдателница“. Вдъхновен от рая на Финка Вихия, морето и цялата карибска околност, Хемингуей написва „За кого бие камбаната“ и безсмъртното си произведение „Старецът и морето“, с което печели награда Пулицер през 1953г. и Нобелова награда за литература през 1954 г. Финка Вихия става снимачна площадка за последната кино-продукция, посветена на животът на Хемингуей – „Папа Хемингуей в Куба“ (2016). Това е и първият американски филм, сниман в Куба след повече от 50 години студена война. Връщане в хотела.
  Хаванското ни приключение няма да е пълно без посещение на грандиозно шоу в известното клуб-кабаре Тропикана Шоу,срещу допълнително заплащане. В куверта за спектакъла получаваме чаша шампанско, а след 22.00 половин литрова бутилка ром „Хавана клуб” за двама, местната тикола (кока кола не се предлага в Куба), ядки и стафиди. При влизане на дамите се поднася цвете, а на мъжете – пура. Невероятна сценография, музика, костюми, изключително пластични танцьори – радост и наслада за сетивата. Ще се оставим да бъдем завладени от бляскавата магия от цветове, ритми, танци и красота, и вероятно ще си тръгнем тананикайки си ”Гуантанамера” . Нощувка в Хавана.
10 ДЕН / ХАВАНА
  Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка в Хавана . Нощувка в Хавана.
11 ДЕН / ХАВАНА - ВАРАДЕРО
  Закуска. Трансфер до Варадеро в 9.00 ч., един от най-известните курорти в Куба. Настаняване в хотел 5* (на база All Inclusive). Добре дошли в Перлата на Куба и в Райското кътче по брега на Мексиканския залив. Кристална морска вода, километри дългата плажна ивица с фин бял пясък, възможности за голф, водни спортове и приключения из крайбрежните пещери и паркове, богат подводен свят – дар за любителите гмуркачи… Обяд и вечеря. Нощувка във Варадеро.
12 ДЕН / ВАРАДЕРО С ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ТРИНИДАД, СИНФУЕГОС И САНТА КЛАРА
  Закуска. Тръгване от хотела с ексурзовод.попътна спирка в "Parador Fiesta Campesina" на Националната магистрала. Посещение на Санта Клара: Площада на Че Гевара и Бронирания влак. След това ще продължим маршрута до Тринидад през Санти Еспиритус. Обяд. Обиколка на Тринидад: Главният Площад, Църква, Музей,Къщата Алфареро,Пазара на Занаятчийте и Канчанчара. Отпътуване към Сиенфуегос.
  Посещение на Парка, Прадо и Двореца на Долината. Трансфер до Варадеро със спирка в Ранчон Де Агуада. Вечеря и нощувка във Варадеро.
13 ДЕН / ВАРАДЕРО – СЪРЦЕТО НА СЛЪНЧЕВА КУБА
  Закуска. . Вълнуващ ден ,на база All Inclusive, сред екзотиката и очарованието на Варадеро,които няма да ви оставят безучастни .Във Варадеро ще откриете безброй плажове с бял пясък, палми, които се поклащат от вятъра и топъл тюркоазен океан . Никак не е учудващо, че на испански името на курорта означава "почивам си“. Морските дълбини ще зарадват гмуркачите с пъстроцветни корали, редица видове риби, омари, скариди, раци, морски костенурки и над 70 вида мекотели. По желание плуване с делфини и шоу с делфини срущу допълнително заплащане от 110 евро. Вечеря и нощувка във Варадеро.
14 ДЕН / ВАРАДЕРО – ХАВАНА - ФРАНКФУРТ
  Закуска. Свободно време.Трансфер до международното летище в Хавана . В 15.10 ч. – самолетен полет Хавана – Франкфурт с Lufthansa.
15 ДЕН / ФРАНКФУРТ - СОФИЯ
  Пристигане във Франкфурт в 13.20 ч. В 15.05 ч. – самолетен полет Франкфурт – София. Пристигане на летище София в 18.15 ч.
 
 
 
 


Информация за хотелите (или подобни):

Мексико сити - Zocalo central 4* -www.centralhoteles.com/en/zocalo-central-home/  или подобен

Канкун – Hotel Emporio 4* - www.hotelesemporio.com/hoteles/emporio-cancun/ или подобен

Хавана – Tryp Habane Libre 4* -https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/tryp-habana-libre/index.html

Варадеро – Melia Varadero 5* - http://www.hotelmeliavaradero.com/


Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в тройна стая

6900 лева

6811 лева

 

Маршрут:Цената включва:
 • Самолетни билети за международните полети и вътрешния полет
 • Летищни такси за всички международни полети
 • Летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Канкун
 • Летищни такси за вътрешния полет Канкун - Хавана
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в Мексико Сити хотел 4*;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Канкун;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана ;
 • 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 5* във Варадеро
 • Всички входни такси на предвидените за посещение забележителности
 • Сити тур Мексико сити
 • Разходка с лодка в парка Сочимилко
 • Тур Теотиуакан,с посещение на Базиликата и площада на трити култури
 • Екскурзия до Чичен Ица , Валядолид и Сеноте
 • Сити тур стара Хавана
 • Сити тур нова Хавана
 • Посещение на Антропологичния музей в Мексико Сити
 • Екскурзия до Тринидад ,Синфуегос и Санта Клара с включен обяд
 • Наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване, водач от ТА ОДАНС и местен екскурзовод (с превод на български език);
Цената не включва:
 • Персонална такса при полета Канкун - Хавана – 60 евро - плаща се
 • на място на летището в Канкун при напускане на Мексико, преди полета
 • Виза за Куба – 39.50 евро
 • Такса за обработка и подаване на документи - 20 евро
 • Тропикана шоу с вечеря и двупосочен трансфер 120 евро
 • Плуване с делфини – 120 евро
 • Тур до имението на Хемингуей - 57 евро
 • Доплащане за единична стая - 617 евро
 • Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 г. до 80 г.- 60 лв;
 • Допълнителна застраховка Отказ от пътуване
Допълнителна информация:
Условия за записване:

- Депозит в размер на 3000 лв;
- Доплащане - 45 дни преди датата на тръгване;

* При група по-малка от 10 човека се налага доплащане от 300 лева на човек.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;

- За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах