Екскурзия Дубровник през Охрид и Меджугорие със закуски и вечери в хотели 3* и 4* | Оданс Травел

Охрид, Тирана, Будва, Котор, Дубровник, Меджугорие, Босненските пирамиди, Сараево

Автобусна програма 6 дни/ 5 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
22.05.2024 27.05.2024 530.00 € / 1037 лв. Резервирай
19.09.2024 24.09.2024 530.00 € / 1037 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 530.00 / 1037 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Охрид
  Тръгване в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Следобед пристигане в Охрид – обект на световното културно наследство. Значението на града и на природата около него са признати от ЮНЕСКО. Пешеходна туристическа програма в Стария град със Самуиловата крепост (3 евро/ 183 MKD), Античния театър, църквата „Света Богородица“ Перивлепта и Иконната галерия (2 евро/ 122 MKD), църквите “Св.Климент” и “Св.Пантелеймон”, Голямата Чаршия със Стария Чинар. Настаняване в хотел 4* в Охрид. Вечеря и нощувка.
2 ДЕН / Охрид (Св.Наум ) - Тирана - Будва
  Закуска. Свободно време или по желание разходка с корабче по Охридското езеро (около 1 час). Посещение на манастира „Св.Наум“, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до Албания и на 30 км южно от град Охрид. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Кратка туристическа програма в Тирана (панорамна обиколка): Преминаване през площад Скендербег и паметника на героя Георги Кастриоти, известен като Скендербег; джанията Етам бей; часовниковата кула; квартала Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на първия албански секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време за обяд, разходка в центъра на града или посещение на Националния исторически музей.
  Продължаваме за Будва- най-известният морски курорт на Черна гора. Настаняване в хотел 4* в района на Будва. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Будва – Котор - Дубровник
  Закуска. Разходка в Будва – едно от най-древните селища в Европа, с калдъръмени улички и средновековни забележителности, потънало в магнолии и олеандри. Възможност за разглеждане на църквата „Св. Троица“, Цитаделата (2 евро/ 15 HRK), Крепостната стена. Отпътуване за Котор – може би най-магическото място на Балканите – мистично, едновременно южно и сурово, смесица от балканска и средиземноморска кухня, история и нрави. Градът е обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Пешеходна разходка в Стария град на Котор, датиращ от 12-13 век: Католическата катедрала „Св.Трифон“, паметника на Римската култура и символ на града; църквите „Св.Николай Чудотворец“ и „Света Мария“ ; Двореца на Принца и Театъра на Наполеон, Площада на оръжията и Часовниковата кула. Отпътуване за Хърватия. Преминаване с ферибот през Которския залив - най-красивия залив на Адриатика, известен също като „най-южния фиорд”. Пресичане на черногорско-хърватската граница. Настаняване в хотел 3* на Дубровнишка ривиера. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Дубровник
  Закуска. Панорамна обиколка на Дубровнишката ривиера и Дубровник. Градът притежава пленителна атмосфера, чието очарование се крие в дуализма на възникването му: в него се сливат две култури – византийската и венецианската; и две стихии – славянската и латинската. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод:, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца „Княжев двор“, двореца „Спонза“, църквата „Св.Спас“, „Францисканския манастир“ и Аптеката, „Доминиканския манастир“, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св.Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Свободно време за разходка по крайбрежната улица, отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти или по желание посещение на градчето Цавтат (10 евро/ 107 HRK), известно като древният Епидавър на Адриатика. Градът е основан от древните гърци през 6в. пр.н.е.. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Дубровник – Меджугориe – Босненските пирамиди - Сараево
  Закуска. Отпътуване за Босна и Херцеговина. Посещение на най-големия духовен център в цяла Босна – Меджугорие. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие, за да дава напътствия на човечеството, използвайки за тази цел оригиналните шестима, вече пораснали, свидетели. Отправяне към станалите вече популярни Босненските пирамиди, разположени на 30 км от Сараево, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на Слънцето. Настаняване в хотел 4* в Сараево. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Сараево –София
  Закуска. Кратка туристическа обиколка на централната градска част на столицата на Босна – Сараево: Историческия музей, Али паша джамия, Латинския мост, Евангелистката църква, Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Безистена и др. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.Маршрут: 1854 км.
 
Тръгване от
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и в 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
Цената включва:
 • 5 нощувки: две в района на Дубровник в хотел 3* и по една в Охрид, района на Будва и Сараево в хотели 4*;
 • 5 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 5 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в Охрид, Будва, Котор, стария град на Дубровник с местен екскурзовод и Сараево;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 90 евро / 176 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв;
 • Сити такси (за целия период) – 7 евро (заплащат се предварително в офиса);
 • Допълнителни екскурзии:
 • Посещение на градчето Цавтат – 10 евро (при минимум 25 туристи);
 • Разходка с корабче по Охридското езеро – 6 евро (при минимум 25 туристи);
 • Входни такси за туристическите обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Такси гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Дубровник през Охрид и Меджугорие:

 • Църквата „Св.Богородица Перивлепта“ в Охрид;

 • Самуиловата крепост в Охрид - 3 евро / 183 MKD;

 • Иконната Галерия в Охрид - 2 евро;

 • Крепостта в Охрид е с вход - 3 евро;

 • Входна такса за Цитаделата в Будва – 3,50 евро;

 • Катедралата „Св. Трифон“ в Котор – 2,50 евро;

 • Изкачване на крепостните стени в Дубровник - 27 евро/200 хърватски куни;

 • Дворец на Ректора в Дубровник - 14 евро /100 хърватски куни;

 • Францискански манастир в Дубровник - 4 евро/30 хърватски куни;

 • Изкачване с лифта до планината Срдж - 23 евро/170 хърватски куни;

 • Босненските пирамиди: тунелите и пирамидата на слънцето - входна такса 15 евро

 

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“

*Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected] Промоции
Извънредни оферти