Екскурзия Париж и Бенелюкс - Люксембург, Брюксел, Амстердам в хотели 3* или 4* по избор - Потвърдена!

Париж, Люксембург, Брюксел, Брюж и Гент, Хага, Амстердам

Самолетна екскурзия 8 дни / 7 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 780.00 / 1526 лв.
Програма
1 ДЕН / София- Брюксел
  Полет София-Шарлероа. Самолета излита в 06:10 часа от София и пристига в Шарлероа в 08:00 часа. Целодневна туристическа програма в Брюксел. По желание посещение на Уникалният парк Мини Европа /20 евро с включен транспорт и входна такса/, който ви предлага разходка из целия европейски континент и забележителностите на стара Европа - едно невероятно приключение, което със сигурност ще запомните завинаги. Ако има конкурс за най-красив площад в света, фотогеничния Гран Плас със своето великолепие ще грабне приза.Жан Кокто, който го нарича „величествена сцена“,която е застроена с изваяни от камък старинни сгради,наподобяващи дворци,дело на изкусни майстори. Заради тях го наричат още "шедьовър на фламандския Ренесанс", но може да се казва също и "музей под открито небе". Истинското бижу на Гран Плас е кметството - шедьовър на готическия стил, с висока кула, забита в небето,а срещу него Къщата на краля ,направена сякаш от каменна дантела. Гран Плас прилича на скъпоценна кутия, пълна със съкровища. В нея се прониква по малки улички, също богати с история и запазили духа на вековете. На ъгъла на една от тях, под свода на сградата, кръстена "Звезда", е полегналата фигура на Еверард Серклаес, наричана още "Спящият рицар". Има поверие, че ако погладиш ръката му, ще се изпълнят всичките ти желания. Милиони са се докосвали до него и са излъскали ръката до блясък. Като се върви по същата уличка, се стига до Манекен Пис / Пикаещото момче /, който е шокиращо мъничък, че мнозина остават разочаровани от почетния гражданин на Брюксел. Омагьосващата красотата на Гран Плас е радост за очите и е щастлив този, който го зърне поне един път в живота си! Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Брюксел. Нощувка.
2 ДЕН / Брюксел – екскурзия до Брюж и Гент (по желание)
  Закуска. Свободно време в Брюксел или по желание екскурзия до Гент и Брюж /30 евро/. Наречен „град-дантела” и още ''Венеция на Севера'' поради водните канали, белгийският град Брюж,който е скъпоценния камък на Белгия, отразява ерата на Средновековието чрез архитектура, история и култура. Точно заради богатата си средновековна архитектура и история, той присъства в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме интересните забележителности на Брюж- Катедралата “Св. Спасител”; Гроте Маркт с историческата камбанария “Белфорт”;площад „Де Бург”,където преди дванайсет века Балдуин Желязната ръка построил замък и така било поставено началото на града;Кметството – една от най-старите готически сгради във Фландрия, сградата на градския архив и базиликата “Светата Христова кръв”, катедралата “Св. Богородица” с известната статуя на Мадоната с младенеца на Микеланджело. Насладете се на романтична разходка с корабче по каналите на Брюж- шоколадова приказка, която полепва по небцето, но се преглъща добре с бира. Непременно опитайте „Штрафе Хендрик” – доста силна бира от хмел, малц и специална мая, чиято тайна знаят само във Фландрия.Продължаваме към Гент-Манхатън на средновековието,любимия град на белгийците, с къщички сякаш от бисквитки и захар. Съхранил блясъка на Средновековната си мощ, протегнал снага там, където реките Шелда и Лейе се пресичат, третият по големина град в Белгия е истински диамант на картата на Фландрия. Църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата "St.Baaf" оформят историческия център на града.Свободно време за Улицата "Graslei" (Улицата на подправките и зеленчуците). Вечерта връщане в избрания хотел. Нощувка.
3 ДЕН / Брюксел – Люксембург
  Закуска. Отправяме към Люксембург – „Малката Швейцария“. Туристическа обиколка на Люксембург -уют в сърцето на Европа. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“,считат Люксембург за „град – държава с голямо сърце“,където културното наследство и хилядолетната история оставят такъв отпечатък в сърцето на всеки посетител, че го карат да иска да се върне там отново и отново, и отново – докато се запознае с всяко древно кътче на територията на Люксембург. Виктор Юго пише за Люксембург следното: "Тук се съчетават толкова величие с настроение, толкова строгост с прелест, че би заслужавало да пожелаеш Пусен (френски художник) да беше проявил своя чудесен талант в такива простори". Гьоте пък твърди, че "... който не види лично Люксембург, никога няма да разбере неговата неповторимост". Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Люксембург и нощувка.
4 ДЕН / Люксембург – Париж
  Закуска. Отпътуване за Франция. Свободно време в гр. Версай или по желание посещение на Двореца „Версай“, сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност (15 евро на турист за транспорт до Версай + входни такси 18 евро). Ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош,с абсолютната власт на Краля-Слънце и с безбройно многото отпечатъци и символи на човешкото изкуство.Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от чудесата на съвременна Франция...В центъра е историята на млад и прозорлив крал, съчетал умело политическа воля и изтънчен вкус за изкуствата и наел в двора си най-великите творци на онова време – Льо Во, Льо Брюн, Льо Нотр и Мансар. Нищо не можело да го разколебае – нито войни, нито финансови проблеми, нито драмите в личния му живот – от това да сбъдне мечтата си сам да сътвори собствения си дворец. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Париж. Нощувка.
5 ДЕН / Париж
  Закуска. Денят е посветен на Париж - градът на любовта, на хилядите светлини, на вековната история, на модата! Град, в който всяка улица, всяка сграда е съхранила толкова интересна история, забележителности и красота. Туристическа програма : Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, Площад Конкорд, градините Тюйлери, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад Трокадеро, Ансамбъла Инвалиди. По-желание разглеждане на Лувъра или продължаваме с разходка до Нотр Дам , Сите и Латинския квартал, след това се отправяме към Монмартр и църквата Сакр Кьор(използва се обществен транспорт).След обяд Ще се качим на Айфеловата кула и ще направим разходка с корабче по река Сена. Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Връщане в избрания хотел.Нощувка.
6 ДЕН / Париж – Ротердам
  Закуска. Отпътуване за Холандия. Отправяме се към Ротердам - световната врата, много красив, модерен град, който е спечелил славата си на “работнически град”. Местните жители имат поговорка, според която “Пари се изкарват в Ротердам, делят в Хага и харчат в Амстердам”. С други думи казано: Амстердам е перфектен за забавления , Хага - за живот, а Ротердам - за работа... Заради уникалните архитектурни решения и оригиналните съвременни сгради в Ротердам, градът напълно заслужено е наричан “Холандския Манхатън”. Ще минем по елегантния Мост Еразмус, наричан “Лебеда”,заради формата на поддържащия го пилон,ще видим Кметството, Борсата и Библиотеката,катедралата „Свети Лаврентий” и паметника на Еразъм Ротердамски пред нейния вход. Ще обърнем специално внимание на кубистичните къщи – плод на архитектурния гений на Пиет Блум,които наподобяват дървета, а всички заедно образуват “гора”. Пиет Блум е целял да създаде контраст като противопостави “гората” в сърцевината на големия, модерен и забързан Ротердам. Свободно време. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Хага/ Амстердам. Нощувка.
7 ДЕН / Хага – Амстердам
  Закуска.
  Туристическа програма в „Кралска Хага” – един от най-удивителните градове в Холандия, известен също като "Дипломатическия град от морето" и "град-резеденция" заради елегантните квартали, в които живеят членовете на холандското кралско семейство, министерства, парламента и още около 150 международни организации, които придават на Хага истински кралски разкош и шик. Ще видим дворцовия комплекс Биненхоф, парламентът, Залата на рицарите, Кулата на министрите,старото кметство, резиденцията на холандското кралско семейство, Двореца на мира, прочутия плаж Схевенинген. Отпътуване за Амстердам.
    ENJOY AMSTERDAM!
    Наричат Амстердам северната Венеция. Със своите над 160 канала, 1281 моста и над 2000 „плаващи“ жилища, градът безспорно би могъл да бъде сравнен с италианската си „посестрима.Най-либералната европейска столица приканва гостите си с леката дрога, червените фенери и великите си художници,зарежда с много енергия,заразява със своята жизненост и те кара да се чувстваш свободен. Амстердам е град, който ти позволява ти да оставиш отпечатъка си върху него, град, който общува с теб и е готов да те приема да се връщаш там отново и отново...Амстердам – град, изпълнен с приключения. Амстердам – град на свободата и толерантността. Амстердам – град на живота. Амстердам: град-музей. Едно от богатствата на Амстердам,с което града се гордее е Националния музей (Rijksmuseum-17.50 евро), получил своята слава благодарение на ненадминатата колекция от картини на холандски майстори от ХVІ и ХVІІ век,сред които шедьовъра на любителите на стария холандски майстор Рембранд „Нощна стража”, а Музеят на Ван Гог /17 евро/ е неповторима забележителност, която не можете да пропуснете. Следва отпътуване към сърцето на града,където ще направим вълшебна и романтична разходка с корабче по красивите канали /ЮНЕСКО/ на „Холандската Венеция”,след това ще видим площад Дам, Двореца, Обелиска, пазара на цветята. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
8 ДЕН / Амстердам – София
  Закуска. Свободно време до обяд или по желание екскурзия до етнографския комплекс Заансе Сханс - музей под открито небе, създаден с цел да пресъздаде селския бит в стара Холандия с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за региона Заанстрек и за цялата страна занаяти. Проектът за такъв открит музей на мястото до река Заан, на която носи името си Заансе Сханс се реализира между 1961 г. и 1974 г., когато стари постройки и мелници са възстановени, а някои дори транспортирани от околните села и отново сглобени и застроени тук. В тези красиви малки къщи се помещават сега различни музеи, свързани с холандския бит в средновековието и най-вече Златния век на Холандия, както и магазини за сувенири и работилници, в които може да се наблюдават демонстрации на производството на сирене и типичните холандски дървени обувки – кломпени. Трансфер до Айндховен за полет до София в 16:20 часа.
 
 

Маршрут: 1200 км.

Цена при настаняване

 в хотели 3* по програмата

Цена при настаняванев

хотели 4* по програмата

780 евро / 1525 лв.

870 евро / 1702 лв.


Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София-Шарлероа

06:10

08:00

София

WIZZ AIR

Айндховен-София

16:20

20:00

Айндховен

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • 7 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): 2 в Брюксел, 2 в Париж и 1 в Люксембург и 2 в района на Амстердам / Хага;
 • 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • Самолетен билет София – Шарлероа и Айндховен – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Туристическа програма в Париж, Люксембург, Ротердам, Хага и Амстердам;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 185 евро / 362 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 18 лв;
 • Екскурзия до Двореца „Версай“ – 15 евро за транспорт + 18 евро за входна такса (предплащат се в офиса на агенцията);
 • Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж – 30 евро (плаща се на място);
 • Посещение на Парка „Мини Европа“ – 20 евро на турист при записани 25 души (транспорт + входна такса), (плаща се на място);
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Париж - Люксембург - Брюксел и Амстердам:

 • Лувъра – 22 евро;

 • Нотр Дам“ в Париж – 10 евро;

 • Айфеловата кула – 28 евро (с достъп до върха);

 • Разходка с корабче по Сена – 16 евро (може да се заплати на място);

 • Билет за Дворец “Версай“ (включва достъп до двореца, временните изложби, градините и парка) - 18 евро (с аудиогид) – заявява се и се заплаща предварително в офиса;

* Достъпът до градините и парка на двореца „Версай“ е безплатен, с изключение на дните, в които има Музикално шоу с фонтаните;

 • Националния музей (Rijksmuseum) -17.50 евро;

 • Музеят на Ван Гог в Амстердам – 17 евро;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

-  при по-малко от 30 дни  преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Необходими документи:

·      Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

·      За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах