Екскурзия до Перу и Боливия с включени екскурзии, полет над Наска и екскурзовод на български език!

Лима, Ика, Наска, Куско, Свещената долина, Агуас Калиентес, Мачу Пикчу, Пуно, Езеро Титикака, Ла Пас, Тиуанаку, Силустани, Хулиака

Самолетна програма
14 Дни / 11 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 3286.00 / 6427 лв.
Програма
1 ДЕН / 12.11.2019 - София – Мадрид – Лима
  Среща на летище София – Терминал 2 в 08.40. Полет до Мадрид в 10.40. Кацане в Мадрид в 13.20. Излитане за Лима в 23.55.
2 ДЕН / 13.11.2019 - Лима
  Пристигане в Лима в 05.55. Посрещане и транспорт до хотела. Свободно време. Нощувка в Лима.
3 ДЕН / ДЕН 3 – 14.11.2019 - Лима /закуска/
  Закуска. Следва обиколка на града. Разглеждане на основните архитектурни забележителности на Лима между които Главният площад, основан от Франсиско Писаро, откривателя на Лима през 1535 г . Препоръчваме да присъствате на смяната на гвардията (ежедневно в 11:45) пред правителственият дворец. Следва посещение на манастирът Сан Франциско и някои от традиционните квартали на града, Каменният мост , забележителните паметници на културата „Аламеда де лос Делкалцос“, „Пасео де Агуас“ и прочутия „Ачо Булринг“/стадион за борба с бикове/. Ще посетите „Хуака Хуаламарка“, една от древните пирамиди в Перу, която е смятана за релиогиозен център на инките. Ще се върнете в нашето съвремие,посещавайки съвременните квартали на града,като Мирафлорес с неговите красиви плажове, интензивна търговия и активен нощен живот. Екскурзията ще завърщи в парка на любовта, от където се разкрив невероятна гледка към Тихия океан. Трансфер до автогарата за автобусен превоз до град Ика. Пристигане в Ика и трансфер до хотела. Нощувка в Ика.
4 ДЕН / Ика-Наска- Лима /закуска/
  Закуска. Отпътуване към платото Наска. Мистичните линии над Наска са една от най-големите съвременни загадки. Преди над 2000 години Южноамериканска цивилизация създала множество гигантски изображения, издълбани в скалите на перуанското пустинно плато Наска. Знаците от Наска включват около 30 рисунки, 700 геометрични фигури и 13 000 линии. Най-големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 квадратни километра. Никой и до днес не е успял да обясни точно и приемливо кой е издълбал тези фигури и какво е тяхното предназначение. Програмата включва прелитане над фигурите : Кит, Компас, Астронавт, Фламинго, Папагал, Ръце и Дърво. Полета трае 1 час и 15 м. /включено в цената/. Отпътуване с автобус към Лима. Настаняване. Нощувка в Лима.
5 ДЕН / 16.11.2019 - Лима – Куско /закуска/
  Закуска. Трансфер от хотела до летището за полет до Куско в 08.35. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време за почивка. В следобедните часове ще се осъществи обиколка на града, разходка до Катедралата, която притежава екстериорен и интериорен стил. Вътре ще откриете красиви дървени статуи от кедър, картините от Художествената школа на Куско и някои предмети от сребро. Следва посещение на храмът „Кориканча“ (Храмът на слънцето) – най-важният храм на инките, прекрасен пример за синтеза на традициите на инките и западната култура; руините на Тамбомачай – архитектурен паметник, посветен на култа към водата, често наричан „Банята на инките“; Кенко – ритуален център от епохата на инките с подземни галерии във формата на лабиринт; останките от крепостите „Пука Пукара“ и „Саксайуаман“. Нощувка в Куско.
6 ДЕН / 17.11.2019 – Куско – Свещената долина – Агуас Калиентес /закуска,обяд/
  Закуска. Следва екскурзия до Свещената долина на инките. Посещение на град Писак с типичния си индийски пазар където можете да оцените наследствените обичаи на неговите жители, използването на бартер (обмен на продукти). Обяд в местен ресторант. Следобед, преминаване през Калка и Урубамба на път към крепостта Олантайтамбо. Крепостта е съставена от серия тераси, които предпазват входа и от нашественици. В 19.00 отпътуване с влак до Агуас Калиентес. Пристигане около 20.45 и трансфер до хотела.Нощувка в Агуас Калиентес.
7 ДЕН / 18.11.2019 – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу /закуска/
  Отпътуване към Мачу Пикчу в 06.00. След 30 минутно пътуване,пристигане и обиколка:
  Цитаделата, Главния площад, Кръглата кула, Свещеният слънчев часовник, кралските покои, Храмът на трите прозореца. Мачу Пикчу съществува до 1532 г., когато испанците завземат територията на инките, а жителите му изчезват безследно. Градът потъва в забвение до 1911 г., когато е открит от американския археолог Хайрам Бингъм, покрит с гъстата растителност. Този древен рад представлява лабиринт от каменни храмове, къщи и фонтани и е живописно разположен на планински хребет между два върха, на 2450 м надморска височина.
  В 18.20 ч. тръгване обратно с влак към Олантатайтамбо. Пристигане в 21.55 и трансфер до град Куско. Нощувка в Куско.
8 ДЕН / 19.11.2019 – Куско – Пуно /закуска, обяд/
  Закуска. Отпътуване към град Пуно в 07.30. Преминаване край прекрасното езеро Уакарпай, град Андауайлияс и бароковата църква „Сан Педро“, наричана „сикстинската капела“ на Америка заради прекрасните й фрески; Храма на Бог Виракоча в град Ракчи – религиозен и административен център на инките; ранчо Ла Рая; платото Колао, град Аявири където се намира
  впечатляващия храм Каласая, руините от древната култура на Пукара.Обяд в местен ресторант, където можем да се насладим на възхитителното кулинарно изкуство на региона. Следобед пристигане в Пуно и трансфер до хотела. Нощувка в Пуно.
9 ДЕН / 20.11.2019 – Пуно – Езеро Титикака /закуска,обяд/
  Закуска. Трансфер до кея в 06.30 ч. Предприемаме незабравимо пътуване с моторна лодка по езерото Титикака и плаващите острови Урос. Местните жители се смятат за наследници на древния индиански народ уру и до днес спазват старите традиции. Техните жилища са разположени върху платформи в езерото, направени от тръстикови стъбла. Те използват тръстиката за изработката на лодки и за храна. Въпреки че риболовът все още е важна дейност, в наши дни жителите се препитават предимно от продажбата на занаятчийски изделия. Следва посещение на остров Такиле, където местните жители са развили ефикасна и оригинална социална система и великолепна техника и изкуство. Обяд на остров Такиле. Следобед завръщане в Пуно. Нощувка в Пуно.
10 ДЕН / 21.11.2019 – Пуно – Ла Пас /закуска, обяд/
  Закуска. Отпътуване към Ла Пас, преминавайки през градовете Джули, Помата,Касани и Копакабана. Преминаване на границата с Боливия и отплаване с круизния кораб „Катамаран“.
  Обяд на круизния кораб. Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Нощувка в Ла Пас.
11 ДЕН / 22.11.2019 Ла Пас – Тиуанаку -Пуно /закуска/
  Закуска. Туристическа обиколка на Ла Пас. Посещение на типичен занаятчийски пазар, колониалната църква „Сан Франциско“, площад „Мурильо“, Правителствения дворец,
  Катедралата и Националния конгрес. Посещение на руините Тиуанаку, столицата на една цивилизация, която датира около 700 г. преди Христа. По време на апогея си столицата на Тиуанаку е най-голямата на света и е считана за произход на американската цивилизация. Завръщане и нощувка в Пуно.
12 ДЕН / 23.11.2019 - Силустани – Хулиака – Лима /закуска/
  Закуска. Трансфер до аерогарата за полет до Лима.Попътно разглеждане на Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. В близост до езерото може да се наблюдават и диви морски свинчета, птици и др. Полет Хулиака – Лима. Посрещане в Лима и трансфер до хотела. Нощувка в Лима.
13 ДЕН / 24.11.2019 – Лима – Мадрид – София /закуска/
  Закуска. Трансфер до аерогарата за полет Лима – Мадрид в 11.25.
14 ДЕН / 25.11.2019 – Мадрид – София
  Пристигане в Мадрид в 05.10. Заминаване от Мадрид в 20.20. Пристигане в София в 00.50.

 

Вид транспорт: СамолетТръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • самолетни билети и летищни такси за всички международни полети: София – Мадрид – Лима и Лима - Мадрид София;
 • самолетни билети и летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • самолетни билети и летищни такси за вътрешния полет Хулиака – Лима;
 • 3 нощувки в хотел 3* в Лима – Faraona Grand Hotel или подобен
 • 1 нощувка в хотел 3* в Ика – Hotel Mossone или подобен
 • 2 нощувки в хотел 3* в Куско – Hotel Plaza San Francisco или подобен
 • 1 нощувка в хотел 3* в Агуас Калиенте – Hotel La Cabana или подобен
 • 3 нощувки в хотел 3* в Пуно – Hotel Casona Plaza Puno или подобен
 • 1 нощувка в хотел 3* в Ла Пас – Hotel Gloria или подобен
 • 11 закуски
 • 4 обяда
 • Трансфери в Лима, Куско, Пуно, Ла Пас
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Туристически обиколки на Лима, Куско, Пуно ,Ла Пас
 • Автобус Пуно / Куско
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • полет за час и 15 мин. над платото Наска
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език, от водачът който придружава групата);
 • посещение на : Храма на Слънцето, руините Тамбомачай, крепостите Пука Пукара, Саксайуаман, Свещената долина, крепостта Олантайтамбо, Мачу Пикчу, езерото Титикака,островите Уро и Такиле, Острова на Слънцето, Руините Тиуанаку
Цената не включва:
 • виза за Боливия – 100 щ.долара издава се и се заплаща на място при влизане в страната
 • медицинска и туристическа застраховка: с покритие 10000евро – 15 лв (за лица
 • до 70 год.), за лица от 71год. до 80 год.- 37 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”.
Допълнителна информация:

 

      УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена

 • Доплащане до 45 дни преди отпътуване

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

  В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно пътуването си , през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

  ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

  Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу и Боливия.

  Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

 • От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена

 • От 45 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 • Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001955.


Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах