Екскурзия Скандинавия и Дания - Четирите столици с Берген, Зьогнефиорд и Фломската железница - автобус и самолет в хотели 3* или 4* по избор!

С ТАЗИ ЕКЗКУРЗИЯ ЩЕ ПОСЕТИТЕ: Будапеща - Братислава - Дрезден - Берлин - Рощок - Гедсер - Копенхаген - Кронборг - Гьотеборг - Осло - Флам - Зьогнефиорд - Гудванген - Берген - Вос - Фломската железница - Стокхолм - Хелзинки

Автобусно - самолетна програма 12 дни / 11 нощувки с
включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 970.00 / 1897 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Будапеща
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.
2 ДЕН / Будапеща - Братислава – Дрезден
  Закуска. Туристическа програма в Будапеща: църквата Св. Матиаш, монумента Св. Троица, Рибарските кули, конната статуя на Св. Ищван, Паметника на Св. Гелерт, Парламента, Верижния мост, моста Ержбет, най-елегантния булевард Андраши,Операта, Площада на героите– огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Отпътуване за Братислава. Кратка туристическа разходка в центъра на словашката столица - архитектурен шедьовър, красиво разположен по поречието на Дунав: катедралата „Свети Мартин”,където са коронясани 11 унгарски крале, Старото Кметство,Архиепископския палат, фонтана на Роналд,пищната сграда на Националния театър. Разходка в Старе место- в романтичния свят на миналото,където някога са се разхождали Моцарт, Бетховен, Хайдн и Лист и където винаги ще властват готиката и барокът. Отпътуване за Дрезден. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ДЕН / Дрезден – Берлин
  Закуска. Туристическа програма в Дрезден - „Флоренция на Елба”с архитектура от „каменна музика”, където ще се пренесете в очарователна барокова приказка, благодарение на любовта към изкуството, театъра и музиката,която била основна черта на Саксонските династии, в това число и на Август Силния. Ще видим Театерплац, Операта „Земпер“ с една от най-добрите акустики в света, Дворцовата Катедрала, Църквата Фрауенкирхе с уникален каменен купол. Отпътуване за Берлин. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ДЕН / Берлин - Рощок - Гедсер – Копенхаген
  Закуска. Туристическа програма в Берлин, включваща Александърплац-сърцето на града,Телевизионната кула, неокласическата Берлинска катедрала,булевард "Унтер ден линден" /Под липите/,от двете страни на който се редят исторически сгради и статуите на Фридрих Велики, Александър фон Хумболд и Вилхелм фон Хумболд, Бранденбургската врата, Райхстага, Мемориална църква Кайзер Вилхелм-един от символите на Берлин, Потсдамерплац. Отпътуване за Рощок. Следобед, преминаване от Германия в Дания с ферибот Рощок-Гедсер (продължителност: 1ч. 45 мин.) и продължаване за Копенхаген. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
5 ДЕН / Копенхаген
  Закуска. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години.
  Продължаваме обиколката с фонтана „Гефион”, седалище на датския парламент, Борсата, Кметството със статуята на епископ Абсалон,основател на Копенхаген, Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа ,живописното старо пристанище квартал „Нюхавън”. Ще разгледаме Розенборг - изящният палат на розите,ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Свободно време с възможност за незабравима разходка с корабче по каналите на Копенхаген /90 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Копенхаген – Кронборг - Гьотеборг - Осло
  Закуска. Отправяме се към Хелзингьор. Разглеждане на замъка на Хамлет „Кронборг“ - могъщ и непристъпен, защитаващ покоя и благоденствието на Дания, където шекспировият герой изрича “To be or not to be” . Останалото е мълчание...
  Преминаваме на шведския бряг с ферибот от Хелзингьор до Хелзинборг (продължителност: 20 мин.) и продължаваме за удивително красивия Гьотеборг - най-голямото пристанище на Швеция и столица на автомобилостроенето – център за производство на автомобилната марка „Волво“. Разходка по елегантното и жизнерадостно Авеню и среща с културното сърце на град - Йотаплац, където се намират Фонтана на Посейдон, Концертната зала, Музея на изкуството и Градския театър. Продължаваме Осло. Настаняване в хотел в района на Осло. Нощувка.
7 ДЕН / Осло - Зьогнефиорд (по желание) – Флам – Зцогнефиорд (по желание) - Гудванген - - Вос - Берген
  Закуска. Ранно отпътуване на север към най-дългия фиорд – Зьогнефиорд /UNESCO/ (45 евро за транспорт). Да видите Зьогнефиорд на живо е щастие и сбъднат блян, вие ще стъпите на най-големия фиорд в Норвегия и втория по големина в света и ще се влюбите от пръв поглед. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Ще имаме възможност да се докоснем и до красотата на Нероуфиорд - най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие. През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове.
  Оттук продължаваме с автобуса за Берген по панорамния път до Вос. Кратка почивка за фотопауза при спиращи дъха ви гледки. Продължаване за Берген. Настаняване в хотел 3* в района на Берген. Нощувка.
8 ДЕН / Берген – Фломската железница (по желание) - Осло
  Закуска. Туристическа програма в Берген - красивата северна симфония на Норвегия, красота,обгръщаща всичко с кристално чист въздух и ярки цветове.Това е всеобщото усещане на хилядите посетители,които идват да се насладят на Берген/ ЮНЕСКО/- обвит в красиви предания и нежна музика,която звучи отвсякъде,тъй като Берген е родния град на гениалния композитор Едвард Григ.Отпътуване за Осло.
  Разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно място в списъка на културните паментници на ЮНЕСКО заема Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият градеж в Берген – каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Възможност за посещение на Музея на Ханзата. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най - големия рибен пазар в Норвегия. В13.00 ч отпътуване за Осло с попътна спирка за разходка с Фломската железница.
  По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница (50 евро). Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 865 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница,която минава през Лунден , Хорейна , Далсботи, Береквам за да спре в последната станция Мирдал, Фломската железница е третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
  Преминаване през най-дългия тунел в Европа / 24,5км/ - Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Осло. Нощувка.
9 ДЕН / Осло - Стокхолм
  Закуска. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I” „РаII“и сала “Кон-Тики”,с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан.Отправяме се към сърцето на града,за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен,елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец,Катедралата на Осло. Следва разглеждане на парка Вигеланд, който най-добре изразява духа и характера на северния народ, неповторимия и уникален парк , наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го населва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Около 13ч. отпътуване за шведската столица Стокхолм. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.
10 ДЕН / Стокхолм - Хелзинки
  Закуска. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдъръм; ренесансовия Кунглига Слотет /Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
  Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. Отплаване с ферибот за Хелзинки – „белият град на Севера”. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
11 ДЕН / Хелзинки - Стокхолм
  В 9.50 ч – пристигане в Хелзинки, където ще видим Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големия източноправославен храм в Запада ,църквата в скалите (Темпелиаукио), издълбана в здравия гранит,където звучи вълшебно музиката на органа, паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката ни продължава с Бялата лутеранска църква ,символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера",неокласическия Сенатския площад, паметника на цар Александър II, живописния пазар на града,бронзовия фонтан Хавис Аманда, нимфата,появила се от морските вълни - символ на града.Отпътуване с круизния кораб за Стокхолм. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
12 ДЕН / Стокхолм – София
  Пристигане в Стокхолм. При възможност (срешу предварителна резервация) посещение на Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история. Посещение на музея на АББА.Трансфер до летището. Полет Стокхолм - София.

Маршрут: 2700 км.

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

RYAN AIR

Стокхолм - София

17:45

21:35

Скавста

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!Тръгване от
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителнa
 • заявка)
 • Пловдив - от бензиностанция ОМВ до
 • хотел "Санкт Петербург" (заявява се и
 • се заплаща предварително)
Цената включва:
 • 9 нощувки в хотели 3* и 4*:
 • Хотели 3*: по една нощувка в района на Дрезден, Берлин и Берген и по две в района на Копенхаген;
 • Хотели 4*: по една нощувка в Будапеща и района на Стокхолм и две в района на Осло;
 • 9 закуски в ресторантите към съответните хотели и 2 на круизен кораб;
 • 2 нощувки на ферибот – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм;
 • Самолетен билет Стокхолм - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер хотел – летище;
 • Туристическа програма в Будапеща, Братислава, Берлин, Копенхаген, Гьотеборг, Берген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, и Дрезден;
 • Настаняване в четворна кабина икономичен клас на ферибота Стокхолм - Хелзинки – Стокхолм;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус;
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая - 275 евро / 538 лв. ;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 12 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г – 11 лв, за лица на възраст от 70 до 85 г - 17 лв;
 • Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд– 45 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Фериботен билет Рощок –Гедсер- Хелзингьор – Хелзинборг – 20 евро / заплаща се предварително/;
 • Доплащане за настаняване в двойна кабина на ферибота Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм (за двете посоки) - 70 евро на човек (цената подлежи на препотвърждение);
 • Еднодневна екскурзия с корабче до Зьогнефиорд и Нероуфиорд – 45 евро за транспорт при 25 туристи;
 • Екскурзия с Фломската железница – 50 евро при минимум 25 туристи /заплаща се предварително/
 • Трансфер от Пловдив при минимум двама души – 15 лева;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти Скандинавия с Берген и Хелзинки:


Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK

Кметството в Стокхолм (само с предварителна резервация) – 130 SEK

Музея Ваза - 130 SEK Кметството в Стокхолм - 130 SEK 

Бигдьой,Осло – Музея на Викингските кораби - 80 NOK 

Музея „Фрам“ - 100 NOK;

Музея Кон-Тики /100 NOK/ 

Парка Тиволи в Копенхаген - 110/120 DKK

Двореца Розенборг – 110 DKK 

Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK;

Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 45 евро.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминавана се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах