ЧЕТИРИ СКАНДИНАВСКИ СТОЛИЦИ С БЕРГЕН И ФИОРДИ, С 2 КРУИЗНИ КОРАБА - В ХОТЕЛИ 4* - ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ 5%!

Хелзинки, Стокхолм, Осло, Зьогнефиорд и Нероуфиорд, Берген, Ставангер, Копенхаген

Самолетна програма 9 дни / 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
08.07.2020 16.07.2020 1123.00 € / 2196 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 1123.00 / 2196 лв.
Програма
1 ДЕН / Варна - Хелзинки
  Директен полет Варна – Хелзинки с Норвегиан Еър в 11:45 ч. Трансфер до хотела в Хелзинки. Нощувка.
2 ДЕН / Хелзинки – Стокхолм – нощен ферибот
  Закуска. Туристическа програма в Хелзинки - Сенатският площад, президентският дворец, Парламента, зала "Финландия" и Операта. Катедралата Успенски (кръстена на Успение Богородично) е типичната руска църква, с иконите и цветовете- най-големият храм от този род в скандинавските страни; Църквата в скалите (Темпелиаукио) – разположена под земята и Лютеранската църква - в центъра на града, която с паметника на цар Александър II, е може би една от най-популярните гледки на Хелзинки, Пристанището, фонтана Хавис Аманда.
  Свободно време в Хелзинки или по желание посещение на морската крепост Суомелина – един от обектитите на ЮНЕСКО в Хелзинки / кратко пътуване с ферибот - 3.80 Евро/. За любителите на гастрономията финландски фаворити са месото от елен и шунка от свински бут.
  Качване на нощния круизен кораб от Хелзинки за Стокхолм.
  Отплаване в 17:00ч. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
3 ДЕН / Стокхолм
  Закуска на кораба. Сутринта в 09:30 пристигане в Стокхолм.
  Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм, малки магазинчета и средновековни сгради; ренесансовият Кралски дворец, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Катедралата, Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. Нощувка в района на Стокхолм.
4 ДЕН / Стокхолм – Осло
  Закуска. При възможност (срешу предварителна резервация) посещение на Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история. Посещение на музея на АББА.
  Отпътуване за Норвегия. Страната на фиордите винаги е внушавала своята северна загадъчност на нас, южняците. До нея сме се докосвали чрез картините на Едвард Мунк, драмите на Хенрик Ибсен, музиката на Едвард Григ и песента “Fairy tale” на Александър Рибак”–норвежкият принос в световната култура. Следобед –пристигане в столицата Осло. Нощувка в района на Осло.
5 ДЕН / Осло
  Закуска.Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „Ра II“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяме се към сърцето на града, за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец. Ще завършим деня в един вълшебен, фантастичен леден бар след магична атмосфера - Magic Ice Bar, където ще може да пиете от чаша направена от лед своето питие, а компания ще ви прави и ледената версия на „Викът“, шедьовър на Едвард Мунк. Едно ледено приключение, което ще остави във вас топли спомени.... Връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Осло – Фломска железница – Зьогнефиорд - Берген
  Ранна закуска. Ранно отпътуване за Берген и Зьогнефиорд с попътна спирка за разходка с Фломската железница. Преминаване през най-дългия тунел в Европа /24,5км/ - Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд.
  По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница (63 евро). Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 865 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница,която минава през Лунден , Хорейна , Далсботи, Береквам за да спре в последната станция Мирдал, Фломската железница е третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
 
  Продължаваме на север към най-дългия фиорд – Зьогнефиорд /UNESCO/ Да видите Зьогнефиорд на живо е щастие и сбъднат блян, вие ще стъпите на най-големия фиорд в Норвегия и втория по големина в света и ще се влюбите от пръв поглед. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 53 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Ще имаме възможност да се докоснем и до красотата на Нероуфиорд - най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие. През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове.
  Оттук продължаваме с автобуса за Берген по панорамния път до Вос. Кратка почивка за фотопауза при спиращи дъха ви гледки. Продължаване за Берген.
  Настаняване в хотел в района на Берген. Нощувка.
7 ДЕН / Берген – Ставангер (Норвегия) – нощен круизен кораб за Хирцхалс (Дания)
  Закуска. Туристическа програма в Берген - красивата северна симфония на Норвегия, красота,обгръщаща всичко с кристално чист въздух и ярки цветове.Това е всеобщото усещане на хилядите посетители,които идват да се насладят на Берген/ ЮНЕСКО/- обвит в красиви предания и нежна музика,която звучи отвсякъде,тъй като Берген е родния град на гениалния композитор Едвард Григ. Разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно място в списъка на културните паментници на ЮНЕСКО заема Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият градеж в Берген – каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Възможност за посещение на Музея на Ханзата. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най - големия рибен пазар в Норвегия.
  Продължаваме към Ставангер – един от трите най-популярни градове в Норвегия, разположен на брега на Норвежко море. Градът е едно от най-популярните скандинавски пристанища и се счита за столица на нефта в Норвергия.
  Разходка из Ставангер. Ще имате възможност да се разходите из старият град с дървени къщи от 18-ти век, да видите Катедралата на Ставангер и Музеят на нефта (отвън), проектиран под формата на петролна платформа.
  От тук ще се качим на нощен круизен кораб за Хирцхалс (пристанище разположение в северната част на Дания). Отплаване от Ставангер в 20:00. Нощувка на круизния кораб.
8 ДЕН / Хирцхалс - Копенхаген
  Пристигане в Хирцхалс в 07:30 сутринта.
  Отправяме се към Копенхаген (близо 400 км. разстояние). Туристическа програма в Копенхаген. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години. Продължаваме обиколката с фонтана „Гефион”, седалище на датския парламент, Борсата, Кметството със статуята на епископ Абсалон,основател на Копенхаген, Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа ,живописното старо пристанище квартал „Нюхавън”. Свободно време с възможност за незабравима разходка с корабче по каналите на Копенхаген /95 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Настаняване в хотел в района на Копенхаген. Нощувка.
9 ДЕН / Копенхаген – София
  Закуска. Туристическа програма в Копенхаген. Ще разгледаме Розенборг-изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Свободно време в Копенхаген. Трансфер до летището за вечерен полет Копенхаген – София в 21:20 ч.

 

Тръгване от
 • Летище Варна
Цената включва:
 • 8 нощувки: по една в Хелзинки, Стокхолм, Берген и Копенхаген, две в Осло и две на круизен ферибот:
 • Нощен круизен кораб Хелзинки(Финландия) – Стокхолм (Швеция);
 • Нощен круизен кораб Ставангер (Норвегия) – Хирцхалс (Дания);
 • 7 закуски: 6 в ресторантите към съответните хотели + 1 на круизен кораб;
 • Настаняване в четворна кабина на круизен кораб Хелзинки – Стокхолм;
 • Настаняване на седалка на круизен кораб Ставангер - Хирцхaлс;
 • Самолетен билет Варна – Хелзинки и Копенхаген – София с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.;
 • Туристическа програма в: Хелзинки, Стокхолм, Осло, Берген, Копенхаген;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Еднодневна екскурзия с корабче до Зьогнефиорд и Нероуфиорд;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус Мерцедес, осигурен от Интеркарс.БГ (www.intercars.bg);
Цената не включва:
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 195 евро / 381 лв.
 • Доплащане за самолетен билет София – Варна – 60 евро с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг. (цената подлежи на препотвърждение към момента на закупуване на билета);
 • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ с покритие 5000 евро за 7 дена за лица на възраст до 70г. – 9 лв; за лица на възраст от 70г. до 85г. – 21 лв;
 • Допълнителни екскурзии при минимум 20 туристи:
 • Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 535 NOK / 53 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Билет за Фломската железнива – 630 NOK / 63 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Доплащане за настаняване в каюта на круизния кораб Ставангер – Хирцхалс:
 • Настаняване в четворна каюта без прозорец – 20 евро на човек;
 • Настаняване в четворна каюта с прозорец (с частична гледка към морето) – 25 евро на човек;
 • Настаняване в четворна каюта с прозорец (изцяло с гледка към морето) – 30 евро на човек;
 • Настаняване в двойна каюта без прозорец – 50 евро на човек;
 • Настаняване в двойна каюта с прозорец (с гледка към морето) – 65 евро на човек;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“;
Допълнителна информация:
 Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията:
 • Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK

 • Кметството в Стокхолм (само с предварителна резервация) – 130 SEK

 • Музея Ваза - 150 SEK 

 • Бигдьой,Осло – Музея на Викингските кораби - 100 NOK 

 • Музея „Фрам“ - 120 NOK;

 • Музея Кон-Тики /120 NOK/ 

 • Парка Тиволи в Копенхаген - 130/140 DKK

 • Двореца Розенборг – 115 DKK 

 • Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 95 DKK;

 • Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 535 NOK / 53 евро (заплаща се предварително в офиса);

 • Билет за Фломската железнива – 630 NOK / 63 евро (заплаща се предварително в офиса);

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

 

 

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“

*Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах