Екскурзия Япония и Южна Корея – древни традиции и модерни технологии

София - Истанбул - Токио - Планината Фуджи - Хаконе - Езерото Аши - Осака - Нара - Киото - Пусан - Сеул - Истанбул - София

Самолетна програма 13 дни/ 10 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
17.10.2024 29.10.2024 4244.00 € / 8301 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 4244.00 / 8301 лв.
Програма
1 ДЕН / 26.10.23 СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ТОКИО
  Среща на летище София – терминал 2 за полет до Истанбул в 09.25 ч. Кацане в Истанбул в 10.50 ч. Полет за Токио в 15.50 ч.
2 ДЕН / 27.10.23 ИСТАНБУЛ – ТОКИО
  Кацане на летище Narita в Токио в 08.50 ч. Посрещане от нашия представител . Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Посещение на Майко танц с японска вечеря / по желание /. Нощувка в Токио .
3 ДЕН / 28.10.23 ТОКИО
  Закуска. Целодневна туристическа обиколка в Токио .
  Ще започнем с качване на Токио Тауър - официално наречена „Японска радио кула“ , построена през 1958 г. на 333 метра , това е втората по височина структура в Япония , вдъхновена от Айфеловата кула.
  Следва посещение на най-старият будистки храм в Токио и един от най-значимите - Асакуса Сенсоджи Канон - посветен на Канон, бодхисатва на състраданието, най- посещаваният религиозен обект в света с над 30 милиона посетители годишно. Разходка по известната улица Накамисе с много магазини и традиционни стоки , започваща от храма и завършва на външната порта.
  Между Асакуса и изкуствено създаденият остров Одайба ще се придвижим с круиз ,минавайки под „Мостът на дъгата“ - висящият мост, за да се насладим на живописно пътешествие по вода и разглеждайки най- известните забележителности на Токио.
  Остров Одайба е високо технологичен развлекателен център в Токийския залив , от тук се откриват прекрасни панорамни гледки, виенското колело е с височина 155 м , има музеи , ресторанти и копие с по- малък размер на световноизвестната Статуя на свободата .
  100 YEN - всичко в магазина струва 100 йени за артикул или на цена кратна на 100 йени, тук може да закупите дребни стоки,бонбони и други. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Токио.
4 ДЕН / 29.10.23 ТОКИО
  Закуска. Целодневен тур в Токио . Едно от най-добрите изживявания, на които можете да се насладите в Токио - е първият музей на дигиталното изкуство в света - ТeamLab Planets , представлява великолепно сливане на цвят, светлина и звук - ще се разхождате през вода и градина, в която ставате едно с цветята - “без граници между нас и светът“ . Следва посещение на Националният музей на ново възникващата наука и иновации. Известен още като Miraikan, този музей е посветен на науката, природата, технологиите и големите мистерии на Вселената. Тук има изобилие от атракции, които да забавляват дори и най-слабо ориентираните към науката хора. Акцент в нашата програма е Бонсайската градина , създадена от бонсай майстора Кунио Кобаяши . Когато влезете в градината, първото нещо, което вероятно ще забележите, е зашеметяващото 1000-годишно борово дърво пред къщата, шедьовърът на колекцията на г-н Кобаяши.
  Продължавайки с автобуса ще преминем през Shibuya Crossing - търговски район в Токио с население от приблизително 208 000 души. Някога мястото на семейния замък Шибуя, този голям търговски и развлекателен център е наистина град, който никога не спи. Идентифициран като японския „Time Square“, този район е бил фокусна точка на много холивудски филми като „Бързи и яростни: Токио Дрифт“ и двата филма „Околното зло“ „След живот“ и „Възмездие“.
  Ще се разходим в най-известният луксозен район за развлечения в Токио - Гинза, включващ множество универсални магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в района струва над десет милиона йени и е един от най-скъпите райони в Япония. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Токио.
5 ДЕН / 30.10.23 ТОКИО – ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – ХАКОНЕ – ЕЗЕРОТО АШИ – ОСАКА
  ※МОЛЯ, ПОДГОТВЕТЕ БАГАЖА ЗА ИЗПРАЩАНЕ ДО ОСАКА.
  ※МОЛЯ, ПРИГОТВЕТЕ МАЛКА ЧАНТА ЗА 1 НОЩУВКА.
  Закуска, изкачване с лифт до 5 та станция на свещената планина Фуджи, най – високата в Япония – 3776 м. Продължаваме с национален парк Хаконе и весела разходка с амфибията - автобус НИНДЖА по водите на езерото Аши.
  Отпътуване за Осака с високоскоростен влак . Трансфер до хотел 3 *.Настаняване. Свободно време . Нощувка в Осака.
6 ДЕН / 31.10.23 ОСАКА – НАРА - ОСАКА
  Закуска. Отправяме се към град Нара – първата столица на Япония . Храмът Тодайджи - „Великият източен храм“ е един от най-известните в страната, построен е през 752 г , разположен в парка с елените и е дом на 15-метровия бронзов Буда Daibutsu. В парка живеят над 1200 елена, които може да нахраните със специални крекери.
  Следва посещение на Сградата Umeda Sky - грандиозна висока сграда в квартал Кита в Осака, . Известна е още като "новия град Умеда". Високата 173 метра сграда се състои от две кули, които са свързани помежду си с "Плаваща градинска обсерватория" на 39-ия етаж. Обсерваторията предлага страхотна гледка към града през прозорците и от откритата си тераса.
  Предстои ни наслада на традиционен културен ритуал за Япония – Чаена церемония.
  Програмата ни за деня ще завърши с разходка по търговския булевард Shinsaibashi-Suji - най-известната търговска зона в Осака и символ на града. Магазини от всякакъв вид и за всички възрасти се редят по улицата, покрита аркада с дължина 600 метра. Има шивачи на традиционни кимона, търговци на дребно на западни дрехи и обувки, ресторанти и заведения за бързо хранене, бижутерии и бутици с най-новата мода.
  Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Осака.
7 ДЕН / 01.11.23 ОСАКА – КИОТО – ОСАКА
  Закуска. Туристическа програма в Киото - Кинкакуджи - Златен павилион - дзен храм в северната част на Киото, чиито горни два етажа са изцяло покрити със златни листа. Храмът е впечатляваща сграда, построена с прекрасен изглед към голямо езеро.
  Ще имате щастието да видите бамбуковата гора Арашияма – заедно с хилядите си червени порти тории, на храма Фушими-Инари-Тайша и храма Кинкаку-джи, това е една от най-сниманите забележителности в град. Храмът Фушими Инари е важен шинтоистки храм в южната част на Киото.
  Романтична разходка с влакът Sagano Romantic ,който изминава спокоен 25-минутен маршрут , следвайки живописната красота на клисурата Hozukyo по маршрута си. Черешови цветове през пролетта, тучна зеленина през лятото, японски клен през есента и може би сняг през зимата - и четирите сезона са възхитителни.
  Феновете на историята на самураите и нинджите няма да пропуснат да размахат истински меч катана, докато са в Киото. Направете завладяваща обиколка на историята на тези герои, докато професионален водач ви води през Музея на самураите и нинджите. Вашият практически опит включва носенето на самурайска броня, катана и нинджа звезди и позиране с копия на мечове.
  Връщане в хотела . Свободно време .Нощувка в Осака.
8 ДЕН / 02.11.23 ОСАКА – ПУСАН / ЮЖНА КОРЕЯ
  Закуска. Полет от Осака до Пусан - вторият по големина град в южния край на Корейския полуостров с най-голямото пристанище в страната (5-то по големина в света), най-големият универсален магазин в света, красиви плажове и планини, спа центрове и вкусни ястия с морски дарове. Настаняване в хотел 4*. Свободно време .Нощувка.
9 ДЕН / 03.11.23 ПУСАН
  Закуска. Туристическата ни програма в Пусан започва с Кулата Пусан ,която се намира в парка Йонгдусан, , построена е през 1973 г. Тази кула е символ на града и е висока 120 м.
  Ще се разходим на пазарът Jagalchi, най-големият пазар за морски дарове в Корея, продаващ както жива, така и сушена риба. Повечето от продавачите тук са жени и се наричат Jagalchi Ajumma, „ajumma“ означава жена на средна възраст или омъжена жена на корейски.
  Следва посещение на Остров Dongbaekseom (Островът на камелиите) , разположен в края на известния плаж Haeundae в Пусан. Въпреки че годините на утаяване са свързали острова с континента, Dongbaekseom първоначално е бил остров и все още се нарича такъв. Островът има няколко атракции, включително паметника, изписан с поема на учения Чой Чи-уон, статуята на русалка, базирана на легендата за принцеса Хвагок и къщата на Нуримару APEC. Предлага фантастична гледка към бреговата линия на Пусан към Мипо, хълма Далмаджи, моста Gwangangdaegyo и остров Орюкдо. Както подсказва името, камелиите цъфтят навсякъде на острова от зимата до пролетта. Обяд.
  Продължаваме към Nurimaru APEC House е създадено чрез комбиниране на корейските думи nuri („свят“) и maru („среща на върха“) и означава „къща, където се провеждат световните срещи на върха за среща на АТИС“. Представлява 3-етажна сграда, павилион в традиционен корейски архитектурен стил. Формата на покрива му символизира билото на остров Dongbaekseom. Интериорният му дизайн е визуално представяне на творческата традиционна култура на Корея.
  Ще стигнем и до плажът Haeundae - най-известният плаж в Пусан с бял пясък и дълъг около 1,5 километра, идеален за плуване. Връщане в хотела. Нощувка в Пусан.
10 ДЕН / 04.11.23 ПУСАН
  Закуска. Днес ще посетим създадена през 8-ми век по склоновете на планината Тохам, пещера Seokguram съдържаща монументална статуя на Буда, гледаща към морето . Със заобикалящите го изображения на богове, бодхисатви и ученици, всички реалистично и деликатно изваяни във висок и нисък релеф, той се смята за шедьовър на будисткото изкуство в Далечния изток. Храмът Булгукса (построен през 774 г.) и пещерата Сеокгурам образуват религиозен архитектурен комплекс с изключително значение и са част от световно наследство на ЮНЕСКО .
  Ще видим и най-старата астрономическа обсерватория в Далечния изток - Cheomseongdae - каменна кула с височина 9,17 м , датиращ от периода Сила (57 г. пр. н. е. – 935 г. сл. н. е.) , древните гробници Gyeongju Daereungwon, Дворецът Donggung и езерото Wolji, известно преди като Anapji, е изкуствено езеро в националния парк Gyeongju, Южна Корея. Той е бил част от дворцовия комплекс на древна Сила (57 пр.н.е. ). Построен е по заповед на крал Мунму през 674 г. По време на обиколката ще имаме обяд. Връщане в Пусан. Свободно време. Нощувка в Пусан.
11 ДЕН / 05.11.23 ПУСАН – СЕУЛ
  Закуска. С влак ще тръгнем от Пусан в 07.50 ч и ще пристигнем в Сеул в 10.40 ч. Туристическата ни програма в Сеул започва с посещение на дворецът Гионгбокгунг - наричан Северният дворец - построен през 1359 г , той остава най-красивият и най-големият от всичките пет двореца тук. Повдигнатите диаманти и каменни знаци на Гионгбокгунг демонстрират представителния стил на изкуството на своето време.
  Продължаваме разходката си по улицата на занаятите Инса-донг, разположена в сърцето на града с алеи от всяка страна. Тук има над 100 галерии ,а Чайните и ресторантите са идеалното допълнение към тях. Те са скрити дълбоко в криволичещите улички, което ще ви накара да се чувствате като на лов за съкровища. Обяд. Ще се потопим в типичната атмосферата на Пазарът Gwangjang - първият постоянен пазар в Корея и продължава да процъфтява като популярна туристическа дестинация днес. Името Gwangjang означава „събиране отдалеч и запазване изцяло“. Настаняване в хотел 4 * . Свободно време. Нощувка в Сеул.
12 ДЕН / 06.11.23 СЕУЛ
  Закуска. Днес ще посетим :
  Националният музей на Корея ,който съхранява огромна колекция от над 420 000 артефакта от древни времена до съвременната епоха в широк спектър от теми, включително изкуство и култура. Външните площи включват пагоди и други каменни произведения на изкуството.
  Дворецът Changdeokgung е втората кралска вила.Той е бил главният дворец за много крале от династията Чосон и е най-добре запазеният от петте останали кралски двореца Чосон. Територията на двореца се състои от обществена дворцова зона, резиденция на кралското семейство и задната градина. Известна като място за почивка на кралете, задната градина се гордее с гигантско дърво, което е на повече от 300 години, малко езерце и павилион.
  Myeong-dong - един от основните търговски райони в Сеул. Много търговски марки и универсални магазини са разположени по улиците и алеите. Обичайните продукти за продажба включват дрехи, обувки и аксесоари. Универсалните магазини предлагат много първокласни етикети и други модерни стоки на разумни цени.
  Обяд.
  Dongdaemun Design Plaza, съкратено DDP, е основна забележителност за градско развитие в Сеул, Южна Корея, проектирана от Zaha Hadid и Samoo, с отличителен неофутуристичен дизайн, характеризиращ се с пищните си извити форми на продълговати структури , DDP има значението на „Мечта, дизайн и игра“.
  Намсангол Ханок Вилидж е древно село от периода Чосон (1392-1910), разположено от северната страна на планината Намсан известно с живописната си околност и културното наследство. Това е било известно място за лятна ваканция по време на династията Чосон и се е наричало Cheonghak-dong, мястото, където живеят боговете, поради красивата си природа.
  N Seoul Tower, известна също като Namsan Tower, е емблематична забележителност на Сеул, която предлага гледка към града от птичи поглед. Това е едновременно наблюдателна и комуникационна кула, разположена на върха на планината Намсан.
  Свободно време. Трансфер до летище Сеул за полет до Истанбул в 00.15 ч. вечерта.
13 ДЕН / 07.11.23 / ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
  Кацане на летище Истанбул в 06.20 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане в София в 09.05 ч.

 

Необходими документи :

Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на заминаване.

 

 

Начин на плащане :

депозит при записване – 3800 лева

доплащане 45 дни преди заминаване

 

 

Полетно разписание:

26.10.23 София – Истанбул 09.25 - 10.50
26 .10.23 Истанбул – Токио 15.50 – 08.50 каца на 27.10.23
07.11.23 Сеул – Истанбул 00.15 – 06.20
07.11.23 Истанбул- София 08.45 – 09.05

 

 

Забележка : Цената е валидна при група от 20 човека

 



Тръгване от
  • Летище София
Цената включва:
  • Самолетен билет София – Истанбул – Токио – Сеул – Истанбул – София
  • Самолетен билет Осака – Бусан
  • Летищни такси
  • Чекиран багаж до 30 кг и малък ръчен
  • 3 нощувки със закуски в Токио в хотел 3*
  • 3 нощувки със закуски в Осака в хотел 3*
  • 3 нощувки със закуски в Бусан в хотел 4 *
  • 1 нощувки със закуски в Сеул в хотел 4 *
  • 2 обяда в Пусан
  • 2 обядав Сеул
  • Билет за бърз влак Токио – Осака
  • Трансфер с автобус Пусан – Сеул
  • Транспорт на 1 голям куфар на човек от Токио до Осака
  • Транспорт с минибус/автобус по описаната програма
  • Входни такси за посещаваните обекти описани в програмата.
  • Всички турове описани в програбата без отбелязаното – по желание
  • Местни гидове на английски език
  • Водач-преводач от България
Цената не включва:
  • Електронно разрешително за пътуване до Южна корея K – ЕТА – 8 евро
  • Такса за попълване на разрешително за пътуване до Южна корея K – ЕТА -22 евро
  • Посещение на Майко танц с японска вечеря / по желание /135 евро на човек
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на човек към Лев Инс – 24 евро на човек
  • Лични разходи
  • Доплащане за единична стая – 600 евро
Промоции
Извънредни оферти