Екскурзия до ЧЕТИРИ СКАНДИНАВСКИ СТОЛИЦИ С БЕРГЕН И ДВА ФИОРДА – Зогнефиорд и Лисефиорд,С ДВА КРУИЗНИ КОРАБА В ХОТЕЛИ 4*!

Хелзинки, Стокхолм, Осло, Зогнефиорд и Нероуфиорд, Берген, Ставангер, Копенхаген

Самолетна програма 10 дни / 9 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 1218.00 / 2382 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Хелзинки
  Директен полет София – Хелзинки с Норвегиан Еър в 11:45 ч. Трансфер до хотела в Хелзинки. Нощувка.
2 ДЕН / Хелзинки – Стокхолм – нощен ферибот
  Закуска. Туристическа програма в Хелзинки - Сенатският площад, президентският дворец, Парламента, зала "Финландия" и Операта. Катедралата Успенски (кръстена на Успение Богородично) е типичната руска църква, с иконите и цветовете- най-големият храм от този род в скандинавските страни; Църквата в скалите (Темпелиаукио) – разположена под земята и Лютеранската църква - в центъра на града, която с паметника на цар Александър II, е може би една от най-популярните гледки на Хелзинки, Пристанището, фонтана Хавис Аманда.
  Свободно време в Хелзинки или по желание посещение на морската крепост Суомелина – един от обектитите на ЮНЕСКО в Хелзинки / кратко пътуване с ферибот - 3.80 Евро/. За любителите на гастрономията финландски фаворити са месото от елен и шунка от свински бут.
  Качване на нощния круизен кораб от Хелзинки за Стокхолм.
  Отплаване в 17:00ч. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
3 ДЕН / Стокхолм
  Закуска на кораба. Сутринта в 09:30 пристигане в Стокхолм.
  Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм, малки магазинчета и средновековни сгради; ренесансовият Кралски дворец, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Катедралата, Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. Нощувка в района на Стокхолм.
4 ДЕН / Стокхолм – Осло
  Закуска. Отпътуване за Норвегия. Страната на фиордите винаги е внушавала своята северна загадъчност. Следобед –пристигане в столицата Осло. Отправяме се към сърцето на града, за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец, посещение на парка „Вигеланд“. Ще завършим деня в един вълшебен леден бар след магична атмосфера - Magic Ice Bar, където ще може да пиете от чаша направена от лед. Нощувка в района на Осло.
5 ДЕН / Осло - Флам
  Закуска. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „Ра II“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отпътуване за Зьогнефиорд. Преминаване през най-дългия тунел в Европа /24,5км/ - Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд. Нощувка в района на Зьогнефиорд / Флам.
6 ДЕН / Фломска железница – Зогнефиорд - Берген
  Ранна закуска. Ранно отпътуване за Берген и Зогнефиорд с попътна спирка за разходка с Фломската железница. По желание пътуване с Фломската железница (63 евро). Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 865 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд.
  Следва посещение на Зогнефиорд – най-големият в Норвегия. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 53 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Ще имаме възможност да се докоснем и до красотата на Нероуфиорд - най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била.
  Оттук продължаваме с автобуса за Берген по панорамния път до Вос. Кратка почивка за фотопауза. Продължаване за Берген. Туристическа програма в Берген - красивата северна симфония на Норвегия.Разходка по крайбрежната Ханзейска улица, Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Настаняване в хотел в района на Берген. Нощувка.
7 ДЕН / Берген – Ставангер – Лисефиорд – нощен круизен кораб за Хирцхалс (Дания)
  Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване за Ставангер – един от трите най-популярни градове в Норвегия, разположен на брега на Норвежко море. Пристигане по обяд. От пристанището започва круиза за Лисефиорд (по желание с доплащане от 53 евро – заплаща се предварително в офиса). Лисефиорд е дълъг едва 40 км, но пък предлага незабравими пейзажи, спиращи дъха и зарежда с адреналин своите посетители. Името му означава „Светлия фиорд“, защото е заобиколен от светло оцветени гранитни скали. Незабравимите пейзажи, очарованието на чистата и неопетнена природа, неподправения приключенски дух отреждат на Лисефиорд място сред най-популярните фиорди в света. Основната му атракция е Preikestolen (Pulpit Rock) – Скален Амвон, който се издига на 604 метра над фиорда.
  Следобед разходка из Ставангер. Ще имате възможност да се разходите из старият град с дървени къщи от 18-ти век, да видите Катедралата на Ставангер и Музеят на нефта (отвън), проектиран под формата на петролна платформа. От тук ще се качим на нощен круизен кораб за Хирцхалс (пристанище разположение в северната част на Дания). Отплаване от Ставангер в 20:00. Нощувка на круизния кораб.
8 ДЕН / Хирцхалс - Копенхаген
  Пристигане в Хирцхалс в 07:30 сутринта. Отправяме се към Копенхаген (близо 400 км. разстояние). Туристическа програма в Копенхаген. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години. Продължаваме обиколката с фонтана „Гефион”, седалище на датския парламент, Борсата, Кметството със статуята на епископ Абсалон,основател на Копенхаген, ще видим Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”), най-дългата пешеходна улица в Европа ,живописното старо пристанище квартал „Нюхавън”. Свободно време с възможност за незабравима разходка с корабче по каналите на Копенхаген /95 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Настаняване в хотел в района на Копенхаген. Нощувка.
9 ДЕН / Копенхаген
  Закуска. Туристическа програма в Копенхаген. Ще разгледаме Розенборг-изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Свободно време в Копенхаген.
  Нощувка.
10 ДЕН / Копенхаген - София
  Закуска. Трансфер до летището за полет Копенхаген – София.

 Маршрут: 




Тръгване от
  • Летище Варна
Цената включва:
  • 9 нощувки: по една в Хелзинки, Стокхолм, Берген, района на Осло, района на Флам , 2 в Копенхаген и две на круизен ферибот:
  • Нощен круизен кораб Хелзинки (Финландия) – Стокхолм (Швеция) с настаняване в четворна вътрешна каюта;
  • Нощен круизен кораб Ставангер (Норвегия) – Хирцхалс (Дания) с настаняване на седалка;
  • 8 закуски: 7 в ресторантите към съответните хотели + 1 на круизния кораб Хелзинки – Стокхолм;
  • Самолетен билет Варна – Хелзинки и Копенхаген – София с включени летищни такси и чекиран багаж 10 кг. + 8 кг. ръчен;
  • Туристическа програма в: Хелзинки, Стокхолм, Осло, Берген, Копенхаген;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Еднодневна екскурзия с корабче до Зогнефиорд и Нероуфиорд;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус Мерцедес, осигурен от Интеркарс.БГ (www.intercars.bg);
Цената не включва:
  • Доплащане за настаняване в единична стая – 195 евро / 381 лв.
  • Доплащане за самолетен билет София – Варна – 60 евро с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг. (цената подлежи на препотвърждение към момента на закупуване на билета);
  • Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване;
  • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ с покритие 5000 евро за 7 дена за лица на възраст до 70г. – 9 лв; за лица на възраст от 70г. до 85г. – 21 лв;
  • Допълнителни екскурзии при минимум 20 туристи:
  • Билет за панорамен кораб по Зогнефиорд – 535 NOK / 53 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Билет за Фломската железнива – 630 NOK / 63 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Билет за панорамен кораб по Лисефиорд – 53 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Доплащане за настаняване в различни каюти на кораба Хелзинки – Стокхолм (плаща се в офиса на агенцията предварително);
  • Настаняване в двойна вътрешна каюта – 40 евро на човек;
  • Настаняване в двойна външна каюта – 80 евро на човек;
  • Настаняване в тройна вътрешна каюта – 30 евро на човек;
  • Настаняване в тройна външна каюта – 43 евро на човек;
  • Настаняване в четворна външна каюта – 25 евро на човек;
  • Доплащане за настаняване в каюта на круизния кораб Ставангер – Хирцхалс:
  • Настаняване в четворна каюта без прозорец – 20 евро на човек;
  • Настаняване в четворна каюта с прозорец (с частична гледка към морето) – 25 евро на човек;
  • Настаняване в четворна каюта с прозорец (изцяло с гледка към морето) – 30 евро на човек;
  • Настаняване в двойна каюта без прозорец – 50 евро на човек;
  • Настаняване в двойна каюта с прозорец (с гледка към морето) – 65 евро на човек;
  • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“;
Допълнителна информация:
Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK
Кметството в Стокхолм (само с предварителна резервация) – 130 SEK
Музея Ваза - 150 SEK
Бигдьой,Осло – Музея на Викингските кораби - 100 NOK
Музея „Фрам“ - 120 NOK;
Музея Кон-Тики /120 NOK/
Парка Тиволи в Копенхаген - 130/140 DKK
Двореца Розенборг – 115 DKK
Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 95 DKK;
Билет за панорамен кораб по Зогнефиорд – 535 NOK / 53 евро (заплаща се предварително в офиса);
Билет за Фломската железнива – 630 NOK / 63 евро (заплаща се предварително в офиса);
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, в случай, че не е закупен самолетният билет;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


Промоции
Извънредни оферти