Екскурзия до Южна Африка , Зимбабве, Ботсвана - с посещения на Йоханесбург, Водопадите Виктория, Претория, Кейптаун и парковете Крюгер и Чобе

Йоханесбург – Водопадите Виктория – Национален парк „Чобе“ - Национален парк „Крюгер“ - Претория - Кейптаун

Самолетна програма 11 дни / 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 3350.00 / 6552 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Доха
  Среща с водача на групата на терминал 2 на летище София в 11:00 ч., под информационната табела за излитащи полет. Излитане от София с полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:00 ч. Кацане в Доха в 17:40 ч. По възможност и срещу доплащане - тур на Доха – столицата на Катар. Вечер полет до Йоханесбург.
2 ДЕН / Йоханесбург /вечеря/
  Излитане в 01:55 ч. с полета от Доха за Йоханесбург.
  Пристигане в Йоханесбург в 09:50 ч. Посрещане от местната фирма партньор. Панорамна обиколка на Йоханесбург – най-големият град в Южна Африка, града на златото, оживен мегаполис - туптящото сърце на Африка. Посещение на музея посветен на Апартейда и къщата на Нелсън Мандела. В музея ще научите за бащата на нацията Нелсън Ролилахла Мандела, който става световна икона с борбата си за равенство. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Йоханесбург - Виктория Фолс – Зимбабве - / закуска и вечеря /
  Закуска. Трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Виктория Фолс в 10:00 ч. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка и разглеждане на най-големите и красиви водопади на Африка, които се изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве и падат на известния водопад Виктория - едно от природните чудеса на света. Следобед ще се насладим на красивия африкански залез над река Замбези на борда на кораб /с включени напитки и закуски на борда/. Край бреговете на реката могат да се наблюдават множество птици, слонове или стада излежаващи се хипопотами, носорози и крокодили. Нощувка в района на водопада Виктория.
4 ДЕН / Национален парк Чобе, Ботсвана - /закуска и вечеря/
  Закуска. Посещение на Национален парк Чобе. Намиращият се в съседна Ботсвана парк „Чобе“ е известен с най-голямата концентрация на животински видове сред всички паркове в Африка. Ще се отправим на разходка с корабче по живописната река Чобе. Свободно време за обяд. Следобедно сафари с джипове в парка. Привечер връщане в хотел във Виктория фолс.
  Вечерта по желание и срещу доплащане „Boma” вечеря с местни специалитети и фолклорно шоу с традиционни музика и танци. Нощувка в района на водопада Виктория.
5 ДЕН / Виктория Фолс – Зимбабве /закуска и вечеря/
  Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на водопада Виктория за незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като Моси-оа-Туня или „ Гърмящ дим“. Тонове вода се изсипват от водопада и падат от близо 120 м. височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри. Негов откривател е Дейвид Ливингстън през 1855 г и го нарекъл Виктория в чест на английската кралица .
  Свободно време и възможност за различни дейности на територията на парка, като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, разходка със слонове, сафари с лъвове и др. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в района на водопада Виктория.
6 ДЕН / Национален парк Крюгер - /закуска и вечеря/
  Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване с полет в 14:05 ч. за парка Крюгер. Пристигане в 15:45 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Национален парк „Крюгер“ е най-големият национален парк в ЮАР. Разположен е на територията на две от провинциите на РЮА Лимпопо и Мпумаланга. Неговата площ е 18 989 кв.км. На север граничи със Зимбабве, а на изток с Мозамбик.
  Свободно време или по желание следобедно-вечерно сафари за наблюдаване на дивите животни.
  Вечеря. Нощувка в Крюгер парк.
7 ДЕН / Национален парк Крюгер - /закуска, обяд, вечеря/
  Закуска. Ранно сутринта ще поемем на сафари из Национален парк Крюгер . Ще може да изследваме огромното разнообразие от флора и фауна. В резервата на свобода живеят над 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила и много други. Обяд /включен в цената/. Следобед връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Йоханесбург - Кейптаун - / закуска /
  Закуска и отпътуване със сутрешен полет в 08:25 ч. за Йоханесбург. Пристигане в 09:20 ч. в Йоханесбург. По желание и срещу доплащане - посещение на известната диамантена мина Кулинан, където през 1905 г. е добит най-големият необработен диамант в света, украсяващ британската корона и включена туристическа обиколка на Претория. Градът е седалище на правителството, докато парламентът е в Кейптаун, а Върховният съд – в Блумфонтейн.
  /Заявява се и се заплаща предварително от България, при минимум 8 записани туристи/. Следобед трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Кейптаун в 18:45 ч. Пристигане в 20:55 ч. в Кейптаун и посрещане от местният партньор, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Кейптаун.
9 ДЕН / Кейптаун - планината „Маса - нос Добра Надежда и Кейп Пойнт – / закуска /
  Закуска. Панорамна обиколка на Кейптаун и екскурзия с кабинков лифт до планината „Маса“ откриваща невероятна гледка към красивият град Кейптаун, возейки се в кабина ,която се върти на 360 градуса , чувството е неповторимо. Свободно време за обяд. Следобед екскурзия до нос Добра Надежда и Кейп Пойнт.
  Нос Добра Надежда е най -южната точка на африканският континент. Ще преминем по крайбрежието на Атлантическия океан – красивата Ривиера на Южна Африка Sea Point. Следващата ни спирка е в Националният резерват Кейп Пойнт – разположен на 17000 акра площ и обитаван от типични и многообразни представители на местната флора и фауна.
  Възможност за вечеря в местен ресторант, срещу допълнително заплащане. Завръщане в хотела. Нощувка в Кейптаун.
10 ДЕН / Кейптаун – Доха /закуска/
  Закуска. Свободно време или по желание, срещу допълнително заплащане - посещение с дегустация на вино в някоя от прочутите южноафрикански винарни в района на Кейптаун. Следобед – трансфер до летището в Кейптаун за полет до Доха в 18:40 ч.
11 ДЕН / Доха – София
  Кацане в Доха в 05:55 ч. Полет за София в 06:50 ч.Пристигане в София в 12:00 ч.

ЮЖНА АФРИКА Ви приветства!

Направете едно незабравимо пътуване до най - горещи точки в Южна Африка. Започвайки от Града на златото - Йоханесбург, оживен мегаполис- туптящото сърце на Африка. След това ще посетим флагманската пустиня на Националния парк Крюгер аслаждавайки се на дивата природа. Отправяйки се на юг стигаме до „ Майчиния град“- Кейп Таун . С модерна въжена линия и със спокойно темпо ще се качим на планината Table Mountain, возейки се в кабина ,която се върти на 360 градуса , чувството е неповторимо. Известният водопад Виктория е още едно природно чудо на света. Известен като „Димът, който гръми”, могъщата река Замбези пада в дълбока пролом на великолепна сцена. Ще се разходим с круиз по река Замбези . Ще посетите Националния парк Чобе ,известен ,като „Земята на великаните“, разположен в северната част на крaсивата Ботсвана .  


Цената включва:
  • Самолетен билети с Катарски авиолинии - София – Йоханесбург и Кейптаун – София
  • Самолетни билет за вътрешните полети:
  • Йоханесбург – водопада Виктория;
  • водопада Виктория – парк Крюгер;
  • парк Крюгер – Йоханесбург; Цени:
  • Йоханесбург-Кейптаун;
  • Всички летищни такси;
  • Всички трансфери по програмата и входни такси за посещаваните обекти, описани в програмата;
  • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел 4*;
  • 3 нощувки със закуски в района на водопада Виктория в хотел 3*;
  • 2 нощувки със закуски в Национален парк Крюгер в хотел 4*;
  • 2 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел 4*;
  • 6 вечери по програмата и 1 обяд в Национален парк Крюгер;
  • Полудневна панорамна обиколка на Йоханесбург;
  • Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория с включени напитки и закуски на борда;
  • Посещение на водопада Виктория;
  • Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе;
  • Сафари в парка Крюгер;
  • Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия;
  • Екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда и Националният резерват Кейп Пойнт;
  • Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;
  • Представител от България по време на цялото пътуване.
Цената не включва:
  • Настаняване в единична стая - 500 евро;
  • Виза и визова поддръжка за ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 104 лв / 53 евро (заплащат се задължително и предварително от България);
  • Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:
  • 30$ на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве;
  • 45$ на човек - цена на двукратна виза за Ботсвана;
  • 25 $ на човек - цена на човек за виза за Замбия;
  • "Boma” вечеря с музика и танци – 65 евро;
  • Полудневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино - 70 евро;
  • Посещение на диамантена мина и тур на Претория - 180 евро;
  • Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 180 евро;
  • Рафтинг в парка на водопада Виктория – 140 евро ;
  • Разходка със слонове – около 150 евро;
  • Разходка с лъвове – около 150 евро;
  • Допълнителни екскурзии – на запитване;
  • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 50 евро (заплащат се задължително и предварително от България);
  • ЗОП „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяванена дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Допълнителна информация:

Забележки:

  • При несъбран минимум записани туристи е възможно да има доплащане;
  • Уведомяване за несъбран минимален брой туристи - 30 дни преди отпътуване;
  • Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение;
  • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата по екскурзия до Москва и Санкт Петербург;
  • Няма задължителни медицински изисквания за пътуването;
  • Възможно е авиокомпанията за международните и вътрешни полети да бъде променена или да има промяна в полетното разписание;
  • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай, разликата в цената трябва да бъде доплатена от страна на клиента.
  • Пакетната цена е калкулирана по курс 0.56 USD за 1 BGN към 27.02.2029 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, Туроператорът си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
  • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са валидни към дата 20.01.2020 и подлежат на актуализация при потвърждение. 

Условия за записване:

  • Депозит: 50% от пакетната цена;
  • Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;
  • Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 14 туристи;

Анулации и неустойки:

  • при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа в изключение, когато са издадени самолетни билети по самолетни програми; 
  • между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

  • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването;

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


 

Вид използван транспорт:

  • Самолет

  • Автобус / Бус

  • Джип

  • Моторна лодка


Хотели по прогромата:

 

Йоханесбург - Belvedere Estate 4* или подобен

Водопадът Виктория – Rainbow Hotel 3* или подобен

Парк Крюгер – Protea Hotel by Marriott 4* или подобен

Кейптаун – 40 on Burg 4* - или подобен

 

 



Промоции
Извънредни оферти