Почивка в Златоград

София - Златоград - София

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма
1 ДЕН / София - Златоград
  Отпътуване в 07:30 ч. от София, площад "Св. Александър Невски".
 
  Пътуване по магистрала Тракия към Кърджали, където ще се направи почивка за обяд. Ще посетим едно райско място - Средището на Боян Саръев. Тук се намира чудотворната икона на Богородица и парченце от Кръста Господен, даващи изцеление и надежда на вярващите.
  По пътя ни към Златоград ще отидем в с. Подкова, където се намира Джамията на седемте девойки, построена без нито един гвоздей - тя е уникално творение на старата архитектура. Провиралка-Подкова, големи кристали, изцеляващи всички болежки събират и християни и мюсюлмани в това място на надеждата.
  Продължаваме към Златоград.
 
  Настаняване в хотел Кристал 3*.
  Свободно време за басейн.
 
  Запознаване със забележителностите на Златоград.
  Посещение на най-старата запазена църква в Родопите - "Успение Богородично" - построена през 1834 г., както и Килийното училище от 1832 г.
 
  Вечеря.
  Нощувка.
2 ДЕН / Златоград
  Закуска.
 
  Посещение на Ареалния архитектурен резерват с уникално запазените дюкянчета, възрожденски къщи с бели варосани комини и щъркелови гнезда и идилична атмосфера.
  Разходка в етнографския комплекс на Стария град. Възможност за посещение на Етнографския музей, църквата "Св. Георги", музеят посветен на легендарния златоградски герой - Делю хайдутин. Представени са факти за неговия живот и дейност, автентично облекло, украса и въоръжение от времето на Войводата ни пренасят към края на ХVІІІ и началото на ХІХ век. Обликът на града от малко по-ново време – началото на ХХ в. - е показан в изложените тук фотографии на Златоград.
 
  Обяд.
  Свободно време.
  Вечеря.
  Нощувка
3 ДЕН / Татул (по желание)
  Закуска.
 
  По желание с допълнително заплащане екскурзия до Светилището на Орфей при село Татул. Татул е култов център от преди около 4000 години, значим за цялото Източно Средиземноморие. Светилището е съществувало от около ХV-ХIV в. пр. Хр. и без прекъсване е функционирало до началото на V век сл. Хр., когато по тези земи е прието християнството. Мястото е магнетично въздействащо, с прекрасна панорама към многобройните скални феномени и обредни места наоколо.
 
  Завръщане в Златоград
  Обяд.
  Свободно време.
  Вечеря.
  Нощувка.
4 ДЕН / Миродато (по желание)
  Закуска.
 
  По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до един от най-спокойните плажове на гръцкото крайбрежие при гр. Миродато. Плажната ивица е дълга и широка, а пясъкът е ситен и блести на слънцето заради многото черупки на морски обитатели, които се намират на брега. Морското дъно е плитко.
 
  Обяд сух пакет.
  Завръщане в Златоград.
  Вечеря.
  Нощувка.
5 ДЕН / Фотиново и Бенковски (по желание)
  Закуска.
 
  По желание с допълнително заплащане екскурзия до Фотиново и Бенковски.
  Отпътуваме към Каменните полета на изток от Златоград. От тук започват Източните Родопи с тайнствено пространство от разпръснати навсякъде огромни вулканични скали, като че ли изплували от недрата на Земята и застинали в причудливи форми. Следи от древна почит и вяра ще наблюдаваме навсякъде по тях. Според праисториците още 4-5 хил. преди Хр., хората, привлечени от силата тук са изграждали светилища и олтари. По-късно траките са създавали в скалите светилища и некрополи.
  Ще отидем до Фотиново, за да разгледаме странните изсичания в голямо скално поле, приличащи на костенурки или олтари за древни ритуали. Местните хора и до днес почитат мястото и казват тук своите молитви.
  Около сeло Бенковски ще обиколим множество природни феномени и свещени места, до които хората са строили своите селища. Ще видим Крокодила, Гъбата и много други места, които ще ви заредят с енергия, ще ви изпълнят с въпроси, с вяра в тайнството или скептицизъм, но без съмнение с възторг и радост от родопската красота.
 
  Завръщане в Златоград
  Обяд. Свободно време.
 
  БОНУС! Допълнително мероприятия по желание.
  Екскурзия до Светилището на Слънцето " Белите камъни".
 
  Завръщане в Златоград.
  Вечеря.
  Нощувка.
6 ДЕН / Златоград - София
  Закуска.
 
  Свободно време.
  Обяд.
 
  Отпътуване към София.
  БОНУС! По пътя фотопауза при уникалния скален феномен Каменните гъби при село Бели Пласт. В близост се намира и една от най-големите в света кариери за добиване на зеолит с изключително качество.
 
  Отпътуване за София.
  Завръщане в София.

 

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки в хотел 3* в Златоград
  • 5 закуски, 5 обяда и 5 вечери на блок маса
  • ползване на открит басейн
  • екскурзоводско обслужване по време на целия престой
Цената не включва:
  • разходи от личен характер
  • доплащане за единична стая - 120 лв.
  • допълнителни екскурзии по желание
Допълнителна информация:
 Забележки:
  • Почивката се осъществява при минимум 40 записани туристи.
  • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
  • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/
  • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
  • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата


Промоции
Извънредни оферти