Дворецът в Балчик - Камен бряг - Калиакра - Евксиноград: Дворцовите градини на България

София - Севлиево - Крепостта Овеч - Двореца в Балчик - Калиакра - Камен бряг - Евксиноград - София

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма

Ден 1:
Отпътуване в 07:00 от София, площад "Александър Невски".
Кратка почивка в град Севлиево.
Посещение на крепост Овеч над Провадия - построена от византийци, достроявана от българи и турци.
Крепостта е разположена на високо плато, откъдето се открива прекрасна гледка към Провадия и околните земи.
Отпътуване към Балчик.
Настаняване. Нощувка.

Ден 2:
Закуска.
Посещение на двореца Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г. Наречен е Сандрово по умалителното име на италиански език на княза - Sandro.
През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска, първа съпруга на Фердинанд I, го преименува на Евксиноград (Гостоприемния град) — от гръцкото име на Черно море (Евксински понт).
Паркът на двореца датира от 1888 г. През годините е преустройван и разширяван, за да добие днешният си пленителен вид - специфична екосистема с много богата колекция от растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност.

Забележка: Резиденция Евксиноград е обект с представителни функции и изпълнява с приоритет мероприятия на централните държавни органи, в случаите, когато съвпадат с мероприятия от частен характер. Ако резервацията за организирано посещение на Резиденция Евксиноград бъде отказана за цялата група, а не само на бройката, която надвишава допустимия брой от 30 туристи, ще бъдат посетени Аладжа манастир и Побитите камъни. В резиденция Евксиноград има ограничение на посещението за групи от максимум 30 човека. Останалата част от групата трябва да изчака.

По желание с допълнително заплащане екскурзия до Калиакра, Тюленово и Камен бряг. Отпътуване към Камен бряг - притегателно място на поклонниците на девствената природна красота. На брега пред селото се разкрива приказна панорама на север и юг. Отпътуване към Тюленово за кратка почивка и фотопауза при уникалните скали и пещери. Тюленово е едно от най-красивите места на Северното Черноморие с изключителни скални дантели и драперии и изваян в приказни форми бряг. Посещение на Калиакра и крепостта - древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия.

Завръщане в Балчик. Нощувка.

Ден 3:
Закуска.

Отпътуване към Двореца в Балчик - "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие.
Разглеждане на Ботаническата градина и архитектурния ансамбъл. Ще можете да видите "Парадът на лалетата" с над 60000 лалета във феерия от цветове за дата 01.05-03.05.2020.

Отпътуване за София. Завръщане вечерта.



Цената включва:
  • транспорт по маршрута
  • 2 нощувки със закуски в Балчик/района на Балчик
  • посещение на крепостта Овеч
  • посещение на Балчик
  • посещение на Двореца и Ботаническата градина
  • посещение на резидеция Евксиноград (максимум 30 човека) - без включена входна такса
  • екскурзоводско обслужване по маршрута


Цената не включва:
  • входни такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • доплащане за единична стая - 40 лв.
  • екскурзия до Калиакра, Тюленово и Камен бряг - 15 лв.


Тръгване от
  • гр. София, площад "Александър Невски"
Промоции
Извънредни оферти