НОВО! Почивка в Банско

София - Банско - София

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма
1ден:
Отпътуването е в 07:30 ч. от София, площад "Св. Александър Невски".
По пътя към Банско ще направим почивка в центъра на Благоевград.
Ще се разходим в квартал Вароша и ще посетим  Църквата “Въведение Богородично" със забележителен иконостас и стенописи.

Продължаваме към Банско.
Настаняване в хотел 4*.
Свободно време за обяд и почивка.

След обяд може да се разходим по живописните улички между здрави двукатни каменни къщи-крепости с високи зидове и тежки масивни порти, с дълги стрехи от черна мура.
Ще посетим гордостта на Банско - църквата "Св. Троица", една от най-големите възрожденски църкви, издигнати в българските земи по това време. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник.

Вечеря.
Нощувка.

2 ден:
Закуска.

Свободно време, или по желание с допълнително заплащане, екскурзия до Добърско.
Отпътуване към село Добърско. Ще посетим  уникалната църква "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", която според официалните данни е строена през 1614 г., а според други е от XI век. Тя е включена в списъка на ЮНЕСКО, обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те национални туристически обекта. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа.
Селото е изключително живописно. Разходка в селото и околността до 30-метровия водопад "Щрокалото". Покрай него се вие и малката рекичка Клинеца, допълвайки идиличната, нереална атмосфера.

Завръщане в  Банско.
Обяд. 
Свободно време, възможност за ползване на басейн

Вечеря.
Нощувка.

3 ден:
Закуска.
Свободно време, или по желание, с допълнително заплащане екскурзия до Ковачевица, Лещен /сух пакет за обяд/.

Отпътуване за Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Наричат Ковачевица „Българският Холивуд”, защото често се превръща в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”. Разходка в селото.

Разглеждане на село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Свободно време за обяд /сух пакет/.
Очакват ви изненади - още красиви и интересни места в района.

Завръщане в Банско.
Вечеря, нощувка.

4 ден:
Закуска.
По желание с допълнително заплащане екскурзия до Хижа Вихрен, Байкушева мура.

Отпътуваме високо в Пирин планина към хижа Бъндерица. Ще се разходим /около 300 м./ до Байкушевата мура. Намира точно на 1930 метра надморска височина и е на възраст около 1300 години. Разходка в района в посока х. Вихрен, над която се извисяват с мощно величие най-високите върхове на Пирин - вр. Вихрен, Купените, Тодорка.

Завръщане в  хотела
Обяд.
Свободно време, възможност за ползване на басейн и разходки.
 
Вечеря.
Нощувка.

5 ден:
Закуска.
По желание с допълнително заплащане екскурзия до Добринище и Безименния град.   

Добринище е известно курортно градче и целогодишен туристически център. Минералният плаж е още едно от Добрите неща, с които курортът е известен.  Комплексът е уникален и поддържан много добре.

Отправяме се към най-голямата мистерия в днешно време за българските археолози - древно селище, намиращо се между Добринище и Банско. Безименният град, където е построен параклиса Свети Никола, е голяма загадка поради липсата на каквито и да е сведения за неговото съществуване и наименование. Жителите на Добринище открай време почитат местността Свети Никола, която се намира над високо издигнатите скали над няколкото малки водопада със същото име. Преди няколко години там решават да издигнат параклис и при строежа му се разкриват останки от раннохристиянски храм и древен град  на  повече от 3500 години (от 3000 - 2000 г. пр. Хр., 16 - 17 век) и площ 25 декара.
Важна забележка: част от пътя към Безименния град ще изминем с високопроходим транспорт, а последния км ще изкачим по горска пътека за около 30 мин.

Завръщане в Банско.
Обяд.Свободно време, възможност за ползване на басейн и разходки.

Вечеря.
Нощувка.

6 ден:
Закуска.

Свободно време.
Обяд.

Отпътуване към София.
По обратния път към София ще направим кратка разходка в Разлог.
Разлог е горд със запазените сгради от типа разложко-чепинска къща. Повечето от тях се намират на площад “Македония” и на ул. “Възраждане”, където ще се разходим. Забележителни са Парапуновата къща, превърната в Исторически музей.

Отпътуване за София. Завръщане вечерта.


Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки в хотел 4* в Банско
  • 5 закуски, 5 обяда и 5 вечери
  • разходка в Благоевград /Вароша/и Банско
  • разходки сред красивата природа на Пирин
  • ползване на закрит басейн
  • екскурзовод за целия престой


Цената не включва:
  • разходи от личен характер
  • доплащане за единична стая - 120 лв.
  • допълнителни екскурзии по желание


Тръгване от
  • гр. София, площад "Св. Александър Невски"
Промоции
Извънредни оферти