Нова година в Дубай с полет от София - 7 нощувки с включена панорамна обиколка

София - Дубай - София

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 1314.00 / 2570 лв.
Програма

 

Пътешествие до една от най-горещите и привлекателни луксозни туристически дестинации в света, Дубай, рай в Ориента, потънал в неописуем лукс и вечен разкош!


ВКЛЮЧЕНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ДУБАЙ



ПРОГРАМА



Ден 1 (27 Декември)

Излитане от летище София в 23:25 ч. с полет FZ-1756 за Обединени Арабски Емирства. 


Ден 2 (28 Декември)

Кацане в Дубай в 06:25 ч. След пристигане панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Продължителност: 4 часа

Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. 

Ще започнем с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. 

Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма, за да спрем за снимка на The Pointe. 

Следващата ни дестинация е остров Палм Джумейра /The Palm Jumeirah/. Ще преминем по стъблото на Палмата и ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „Atlantis The Palm”. 

За да добиете пълна представа за този грандиозен проект за създаването на 5,72 km² изкуствена суша във водата, ще посетим най-новата атракция на Дубай, намираща се на 52-рия етаж в търговския център “Nakheel Mall“ - The View At The Palm – 360 градусова спираща дъха панорамна гледка на остров Палм Джумейра и красотата на Арабския залив от 240 метра височина.

Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето.

Трансфер до избрания хотел.  Настаняване. Свободно време за почивка.


Опция 20:00 часа: Бурж Халифа –  площадка “At the Top” (Цена: €60/117лв./, 

Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света? 

Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.


Ден 3 (29 Декември)

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Целодневна туристическа обиколка  на Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”.– (€70/137 лв. деца до 12 г. €60/117 лв.) Продължителност: 8 часа

Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.

Още на влизане в града ще останете поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие. След това ще се отправим към Президентския дворец „Qasr Al Watan“. Най-новата и уникална забележителност в Обединените арабски емирства. Дворец, изпълнен със знание, предлагащ на света първият по рода си поглед върху арабското наследство и управляващите принципи, които оформят историята на Обединените арабски емирства и нейната визия за бъдещето. „Qasr Al Watan“ е повече от дворец, това е обогатяващо пътуване в съвременна обстановка, което разкрива и отразява управлението, знанието и майсторството. Дворецът Ви предлага уникална възможност да се полюбувате на величествените коридори, които със сигурност ще ви оставят без дъх от архитектурното разточителство, които показват богатото арабско наследство на региона. Ще научите повече за владетелите и управляващите институции, които оформят тази велика нация. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. 

Следобед ще посетим о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/. 

Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля, обърнете внимание на инструкциите, които ще Ви се предоставят преди заминаване.



Опция в 19:00. Продължителност: 5 часа Посещение на първото по рода си в региона шоу La Perle (Цена – €120/235 лв.). Разположено в сърцето на Дубай в Al Habtoor City La Perle включва спираща дъха комбинация от потапящи артистични изпълнения, образи и технологии повлияни от богатата култура на Дубай, оживено настояще и амбициозно бъдеще, изпълнено от вдъхновяващи каскади и специални ефекти, които ще ви оставят без думи. Ще станете свидетели на умопомрачителни водни и въздушни подвизи, като гмуркане от 25 метра височина, „наводнение“ на сцената и дренаж за броени секунди и всичко това докато седите на 270-градусовата седалка с различна перспектива.

Екскурзията включва: транспорт от/до хотела, билет Bronze и вечеря. 


Ден 4 (30 Декември)

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция в 08:30: Продължителност: 4 часа Цветните градини ( Miracle Gardens - (Цена: €45/88 лв., деца до 12 г. €40/79 лв.) Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения. 


Опция в 19:00: Продължителност: 4 часа Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. Цена – (€70/137 лв. деца до 12 г. €40/79 лв.) 

Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване. Ще усетите оживената атмосфера на града на фона на успокояваща арабска музика. Вкуса на Арабия ще бъде допълнен от ароматни мезета, пресни салати, месо на барбекю и превъзходни сладкиши.

Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Начален час 19:30ч. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин. 

Нощувка.


Ден 5 (31 Декември)

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция в 10:00 Продължителност: 4 часа Посещение на „Рамката“  и магията на откритите пазари . Цена – – (€65/127 лв. деца до 12 г. €60/117 лв.) Днес екскурзията ни ще започне с посещение на една от новите емблематични забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai / - открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай.  Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.

Продължаваме разходката, като преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Дейра и Бур Дубай. Ще изпитате интересната емоция да плавате за кратко с традиционното водно такси, наречено „абра”. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „Златен пазар”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири.


Вечерта: Новогодишно Празненство!

Посрещнете Новата 2023 година в празнична атмосфера! 

Нощувка.


Ден 6 (01 Януари)

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.


Опция в 14:45:Продължителност: 6 часа Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря - (€65/127 лв. деца до 12 г. €55/107 лв.)

Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта... Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц. 

Нощувка.


Ден 7 (02 Януари)

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Посещение на „Музеят на бъдещето“ Museum of the Future (Цена – €50/98 лв.).  Днес ще се отправим към помпозната асиметрична сграда, призната за един от 14-те най-красиви музеи в света – „Музеят на бъдещето“, която приютява традиционни изложби, театър, лаборатории и тематични атракции, така че посетителите да погледнат отвъд настоящето към неограничените възможности на бъдещето.

Експозицията представя как човешката цивилизация ще се развива през следващите десетилетия. Едно от посланията, обърнало фасадата, гласи:  „Бъдещето принадлежи на тези, които могат да си го представят, проектират и изпълняват. Това не е нещо, което очаквате, а по-скоро създавате.”


Ден 8 (03 Януари)

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция в 18:30: Продължителност: 5 часа Global Village (Глобъл Вилидж) – (€45/88 лв. деца до 12 г. €30/58 лв.)

Вечерта имаме удоволствието да ви поканим  да се потопите в културата на целия свят - над 30 павилиона от 75 различни страни, кафенета и ресторантчета разположени около канал с грандиозни алеи за разходки. Милионите посетители се забавляват с изключителни изпълнения на живо и концерти, вкусни международни ястия, автентични занаяти и стоки от различните страни. Ще имаме възможност за пазаруване на ръчно изработени бижута от всички краища на света, уникални сувенири и произведения на изкуството... 

Нощувка.


Ден 9 (04 Януари)

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела на обяд. Трансфер до летище в 16:40 за полет FZ1755 за България в 18:40 часа.  Кацане на летище София в 22.25 ч. с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.




КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!



ПАКЕТНИ ЦЕНИ


Golden Tulip Media Hotel 4* Standard Room - на закуска

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Доп. легло


Дете до 5,99 без легло


Дете до 11,99 без легло

€ 1314/

2570 лева

€ 1809/

3538 лева

€ 1098/

2147 лева

€ 782/

1529 лева

€ 852/

1666 лева


Elite Byblos Hotel 5* Classic rooms - на закуска


Възрастен в двойна стая

Единична стая

Доп. легло


Дете до 5,99 без легло


Дете до 11,99 без легло

€ 1535/

3002 лева

€ 2170/

4244 лева

€ 1098/

2147 лева

€ 782/

1529 лева

€ 852/

1666 лева



Paramount hotel 5* Scene rooms - на закуска


Възрастен в двойна стая

Единична стая

€ 1763/

3448 лева

€ 2200/

4303 лева


*Възможно е настаняване и за двама възрастни и две деца, но в по-висока категория стаи.


Забележка: Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583


НОВОГОДИШНО ПРАЗНЕНСТВО:


  • За гостите на Golden Tulip Media Hotel 4* и Elite Byblos Hotel 5*  вечеря в ресторанта на хотел Media Rotana 5* (по желание)


Цена с включени неограничени алкохолна и безалкохолна напитка:

Възрастен: 220 евро


Цена с включени неограничени безалкохолна напитка:

Възрастен: 180 евро

      Дете под 12 год.: 120 евро


Новогодишна програма DJ, традиционни арабски танци и заря.


  • За гостите на Paramount Hotel 5*  - Очаквайте скоро!  


  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ :

Туроператорът включва в пакетите ви допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, която е защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер, вкл. Covid-19. Застраховката  покрива разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато. Повече информация в офиса на фирмата.


  • Отмяна на пътуването поради COVID-19:

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

  • Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:

Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.



Важно уточнение:

- Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

-  Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

- Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

- Страх от предприемане на пътуване,

- Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация

- Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.





Допълнителни екскурзии

Име на екскурзията

Цена на възрастен

Цена за дете до 12 год.

Продължителност

The Frame и Магията на откритите пазари на Изтока 

65 EUR/127 лв

60 EUR/117 лв

͌ 5 часа

Бурж Халифа и Дубай Мол

60 EUR/117 лв

͌ 5 часа

Джип сафари в пустинята с включена вечеря

65 EUR/127 лв

55 EUR/107 лв

͌ 6 часа

Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/

70 EUR/137 лв

60 EUR/117 лв

͌ 5 часа

Глобал Вилидж

45 EUR/88 лв

30 EUR/58 лв

͌ 5 часа

Градините на Дубай 

45 EUR/88 лв

40 EUR/79 лв

͌ 3 часа

Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”

70 EUR/137 лв

60 EUR/117 лв

͌ 8 часа

Шоу La Perle с вечеря

120 EUR/235 лв.

120 EUR/235 лв.

*5часа

Музеят на бъдещето Museum of the Future с включен двупосочен трансфер

50 EUR/ 98лв

50 EUR/ 98лв

*5часа



НОВОГОДИШНО ПРАЗНЕНСТВО:


  • За гостите на Golden Tulip Media Hotel 4* и Elite Byblos Hotel 5*  вечеря в ресторанта на хотел Media Rotana 5* (по желание)


Цена с включени неограничени алкохолна и безалкохолна напитка:

Възрастен: 220 евро


Цена с включени неограничени безалкохолна напитка:

Възрастен: 180 евро

      Дете под 12 год.: 120 евро


Новогодишна програма DJ, традиционни арабски танци и заря.


  • За гостите на Paramount Hotel 5*  - Очаквайте скоро!  


  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ :

Туроператорът включва в пакетите ви допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, която е защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер, вкл. Covid-19. Застраховката  покрива разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато. Повече информация в офиса на фирмата.


  • Отмяна на пътуването поради COVID-19:

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

  • Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:

Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.



Важно уточнение:

- Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

-  Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

- Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

- Страх от предприемане на пътуване,

- Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация

- Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.



Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000255/18.03.22 на ЗК „Лев Инс”АД



Тръгване от
  • София
Цената включва:
  • Двупосочен самолетен билет с АК“Fly Dubai”;
  • Летищни такси;
  • Чекиран багаж до 20 кг;
  • Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 56/45/25 см;
  • Трансфер летище−хотел−летище;
  • 7 нощувки със закуски в избрания хотел;
  • Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро;
  • Обслужване на място от лицензирани екскурзоводи на български език;
  • Представители на туроператора.
Цената не включва:
  • Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане;
  • Новогодишно празненство по желание;
  • Разходи от личен характер;
  • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва:
  • 5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*
Допълнителна информация:
 

Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах