Почивка в Дубай 2021 със 7 нощувки

Известен с пясъците, слънцето и Арабското гостоприемство, някога той е бил малко рибарско градче, посещавано от персийски търговци и подслонявало бедуинските рибари и търсачите на перли.

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма по дни

Ден 1 София - Дубай
Среща на летище София / Терминал 2/ в 11:30 ч. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 20:55 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел.

Ден 2 Дубай - Целодневна туристическа обиколка
оферти дубай Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Дубай с екскурзовод на български език (включена в цената).
Днес ще научите за историята, културата, най-мащабните проекти в света, както и ще видите едни от най-интересните забележителности на Дубай.
Обиколката ни ще започне от старата част на града наречена Дейра, за да усетим аромата и колоритноста на Арабския свят. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – Абра, за да попаднем в лабиринт от малки криволичещи улички с търговци подканващи ви да закупитe фурми, парфюми и всичко, върху които погледа ви се спре.
След това Арабската приказка бавно ще ви пренесе в новата част на Дубай, където ви очаква поредица от  архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята. Ще спрем за фотопауза пред 7-звездния хотел Бурж ал Араб /Burj al Arab/, както и Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/ или както го наричат, „Арабската Венеция”.  Следващата ни дестинация е хотел Атлантис на изкуствения остров Палм Джумейра/The Palm Jumeirah/. Ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „Atlantis The Palm” и ще продължим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/, за да спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър.
Турът ни ще завърши с разглеждане на Дубай Мол, най-големият в света търговски център, част от комплекса Бурж Халифа. За да стигнем до него ще преминем по Шейх Заид Роуд, наричан още „Булеварда на небостъргачите“. Ще видите едни от най-високите сгради в света, както и единствения мол със закрита ски писта в Арабския свят – Mall of the Emirates.
По време на разходката ни в Дубай Мол ще видите някои от най-забележителните му притежания, като огромната стена на Аквариума на Дубай, най-голямата ледена пързалка, Стената на гмуркачите и др.,
Свободно време за обяд или посещение на наблюдателната площадка в най-високата сграда в света -  Burj Khalifa.
По желание и срещу допълнително заплащане билет за наблюдателната площадка за Бурж Халифа „At the top” ( 128-и етаж ). – Цена  55 EUR/107 лева  възрастен/дете
Изключително усещане е да се изкачите за 124 секунди до 124-ти етаж на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.

Ден 3 Дубай - Златния пазар
оферти дубайЗакуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия.
Сутринта от 09:00 ч: Допълнителна екскурзия - Магията на откритите пазари на Изтока с обяд в местен ресторант.  Цена – 40 EUR (деца до 12 г. – 35 EUR)
Ще започнем разходката като преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Дейра и Бур Дубай. Ще изпитате интересната емоция да плавате за кратко с традиционното водно такси, наречено „абра”. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „Златен пазар”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири, а след това ви очаква изобилен обяд на блок маса в местен ресторант.
Полезна информация за екскурзията: Обяд на блок маса с голям избор от специалитети (една безалкохолна напитка включена в цената). Преобладаващо пешеходен тур. Продължителност около 5 часа.

Ден 4 Дубай - Арабска Галера
оферти дубайЗакуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Вечерта от 18:30 ч.: Допълнителна екскурзия - Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. Цена - 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)
Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване.
Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин.

Ден 5 Дубай - Градините на Дубай и Madinat Jumeirah
оферти дубайЗакуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Сутринта от 08:30 ч: Градините на Дубай /Miracle Garden/ и Madinat Jumeirah. Цена - 40 EUR (мин. 15 човека) (деца до 12 г. – 35 EUR).
Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа/.
Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.

Ден 6 Дубай - Глобал Вилидж
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Вечерта от 18:00 ч.: Посещение на атакционния парк Глобал Вилидж /Global Village/Цена:  възрастен 40 EUR (мин. 10 човека) (деца до 12 г. – 25 EUR)
Комплексът е място за забавление, както за деца, така и за възрастни. Представлява множество атракциони, сцени за концерти, ресторанти, луна парк, зелени площи и 30 палати, представляващи 75 държави, където може да си купите оригинални стоки от целия свят-естествени масла от Африка, фурми от Саудитска Арабия, памучни дрехи от Египет, кожени изделия от Афганистан и много други. Времетраене: около 5 часа.
Екскурзията включва: транспорт от/до хотела, вход за селището, водач на български език.
Екскурзията не включва: храна и напитки, такса за атракционите в лунапарка на селището

Ден 7 Дубай - Сафари в пустинята
оферти дубайЗакуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Следобед от 15:00 ч.:  Допълнителна екскурзия - Джип сафари в пустинята. Цена – 60 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)
Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.
Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.
 

Ден 8 Дубай - София
Закуска. Освобождаване на хотела около 06:30 часа. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40ч. Пристигане на летището в София в 13:25ч.


София-Дубай-София

ПАКЕТНИ ЦЕЕНИ ДАТА ПРОЛЕТ 2021:
21.02 – 28.02 - ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА
03.04 – 10.04 - ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА
 
Хотел
Тип стая - база изхранване
Локация
Възрастен в двойна стая Единична стая Доп. легло  
Дете до 5,99 без легло
 
Дете от 06 до 11,99 с легло
Flora Al Barsha 4*
Classic Room – на закуска
  • Mall of the Emirates
€ 628/
1 227 лева
€ 797/
1 559 лева
€ 675/
1 481 лева
€ 475/
930 лева
€ 675/
1 481 лева
Ibis DCC 3*
Standard room - на закуска
  • Deira City Center Mall
635 евро /
1243 лева
790 евро /
1545 лева
n/a 436 евро/
852 лева
n/a
Holiday Inn FC 4*
Standard room - на закуска
  • Dubai Festival City Mall
720 евро /
1408 лева
956 евро /
1870 лева
618 евро / 1209 лева 546 евро / 1068 лева 618 евро / 1209 лева
Wyndham Dubai Marina 4*
Superior Room - на закуска
  • Dubai Marina
€ 722/
1 412 лева
€ 915/
1 790 лева
€ 740/
1 446 лева
€ 529/
1 034 лева
€ 740/
1 446 лева
Riu Dubai 4*+
Deluxe Room Partial Sea View
All Inclusive
  • Palm Deira Beach
€ 1047/
2 047 лева
€ 1275/
2 494 лева
€ 958/
1 874 лева
€ 735/
1 438 лева
€ 958/
1 874 лева
Crowne Plaza FC 5*
Superior room - на закуска
  • Dubai Festival City Mall
€ 795/
1 554 лева
€ 1121/
 2 192 лева
€ 757/
1 481 лева
€ 466/
912 лева
€ 757/
1 481 лева
Millennium plaza Hotel 5*
Superior room - на закуска
  • Sheikh Zayed Road
€ 775/
1 516 лева
€ 1092/
2 136 лева
n/a € 529/
1 034 лева
n/a
JA Ocean View Hotel 5*
Sea View rooms - на закуска
  • JBR Dubai
€ 1150/
2 250 лева
€ 1807/
3 534 лева
n/a € 446/
872 лева
n/a
 
*Възможно е настаняване и за двама възрастни и две деца, но в по-висока категория стаи.
 
Условия за записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • Депозит в размер на 200 лева на човек.
  • Втори депозит в размер на 800 лева до 45 дни преди заминаване.
  • Доплащане до 30 дни преди заминаването.
  • Краен срак за записване по програмата – 10 дни преди заминаване.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
  • до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
  • от 44 дни до 30 дни до датата на пътуване: неустайка първи и втори депозит.
  • при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
  • Смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.
Отмяна на пътуването поради COVID-19:
  • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
  • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
  • Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
  • Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.
Важно уточнение:
  • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
  • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.
Събития изключени от обхвата на застраховката са:
  • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
  • Страх от предприемане на пътуване,
  • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
  • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.
АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:
  • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
  • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.
  • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на България и ОАЕ. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.
 
Вид използван транспорт: Самолет и Автобус
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.75 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20.
  • Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
  • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
  • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
  • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България
  • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Дубай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088466/13062010010318 на ЗК „Лев Инс”АД
 


Цената включва:
Самолетен билет София – Дубай - София с включени летищни такси с АК „Флай Дубай“;
Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
Чекиран багаж 20 кг.;
Трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки със закуски в избрания хотел;
Целодневна обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро ( включваща COVID-19); Представител от България по време на целия престой в Дубай;
Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.; Застраховка „Отмяна на пътуване“ която включва: Разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато. 
PCR тест при заминаване от България;


Цената не включва:
Кетъринг на борда на самолета;
Допълнителни екскурзии;
Лични разходи;
Такса „Туристически Дирхам” в Дубай  -  заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по: 3* хотел - 10 дирхама (около 5,00 лева) ; 4* хотел - 15 дирхама (около 7,50 лева) ; 5* хотел - 20 дирхама (около 9,00 лева)


Оферта № E1359
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах