Индия - Златния триъгълник

София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - Истанбул - София

6 нощувки със закуски и вечери

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма
Една нация, безброй дестинации. Индия не се поддава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

ДЕН 1

София – Истанбул – Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.

ДЕН 2

Делхи
Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи - комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3

Делхи
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4

Делхи - Агра
Закуска. Отпътуване за Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5

Агра - Джайпур
Рано сутринта посещение на Тадж Махал - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. След закуска освобождаване на хотела и отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа).
Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6

Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. 
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7

Джайпур - Делхи
Закуска. Свободен ден, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8

Делхи – Истанбул – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км – около 5-6 часа).  Настаняване в хотел. 
Вечеря. Нощувка.

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ИНДИЯ — ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
 

Заминаване

Човек в
двойна стая

Единична
стая

Трети
възрастен

Дете без доп. легло
от 2-11.99 г.

04.11.2022
10.02.2023

 2 307 лв

 2910 лв

 2150 лв

1960 лв

 Забележка: В Индия се влиза с отрицателен PCR тест направен до 72 ч или сертификат за ваксинация !

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • Депозит при записване в размер на 500 лева
  • Втори депозит в размер на 500 лева до 60 дни преди заминаване
  • Доплащане до 30 дни преди заминаване
  • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 60 дни преди заминаване – без неустойка
  • От 60 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева
  • От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
Хотели

5* Golden Tulip Suites  Делхи
5* Ramada Джайпур
5* Crystal Sarovar Premiere Агра
(или подобни)

Допълнителни екскурзии
Обиколен тур на Новия град Делхи - включен в цената.
Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. И накрая ще завършим нашата обиколка с посещение на храма Акшардам които е хиндуистки храма показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура.

Обиколен тур на Стария град Делхи - включен в цената.
Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина погледнато от града и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – това е нов модерен храм в чест на богинята Лакшми която е богиня на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи с един от най-старите и натоварени пазари построен през 17 век.

Екскурзия до древната столица Амбър - включен в цената.
Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, ако не изкачването става с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсулмански маниер на декорация и украсяване.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.

Посещение на Тадж Махал - включен в цената.
Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор и блестящото отражение във водите на канала е наистина спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Посещение на Крепостта Агра - включен в цената.
Крепостта Агра също позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Това е най-дългата крепост в Индия която е обградена от 70 метрова висока стена. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.


Цената включва:
• Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София
• Летищни такси
• Традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
• 7 нощувки със закуска и вечеря
• Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
• Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
• Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
• Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
• Водач по време на пътуването
• Медицинска застраховка с покритие до 10 000 евро, включваща и COVID 19.


Цената не включва:
  • Индийска туристическа виза – 90 USD 
  • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор) — 10 USD на човек на човек на град​
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"  
  • Горивни такси - обявяват се до 21 дни преди датата на отпътуване;


Тръгване от
  • София
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах