Загадъчна Босна и Херцеговина – Сараево, Мостар, Благай, Меджугорие, Олово от София.

София – Белград – Биелина - Сараево - София

Автобусна програма 4 дни / 3 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 250.53 / 490 лв.
Програма
1 ДЕН / ДЕН 1 – София – Белград – Биелина
  Маршрутът ни е София – Белград – Биелина (530 км)
  – 06:00 ч. Тръгване от София срещу Централна Гара на 20 метра срещу края на сградата на ЖП Гара – бивш трафик маркет.
  – Пътуваме по магистралата за Белград – Загреб и навлизаме в Босна и Херцеговина след Белград-Кузмин. От там до Биелина са 43 км прав път с няколко леки завоя. Дневен преход с няколко спирания за почивка.
  – Почивки по пътя по желание, обяд.
  – Нощувка в Биелина в Етно селище Станишици.
2 ДЕН / ДЕН 2 – Сараево
  – 07:30-08:30 ч. Закуска.
  – Отпътуване към Олово. По пътя посещение на богомилския обелиск, единствената в света богомилска „антена“. Хората от околностите споделят за необясними сияния вечер, прелитания на светлини и мълчаливи хора с дълбоки очи, които „случайно“ се срещат по горските пътеки. Може би не всичко е легенда, а мълвата за разрешаване на трудни житейски ситуации след докосване на обелиска не е просто мит…
  – Подробности и беседа за това мощното енергийно съоръжение, оказало се единствено в света ще чуем на място. Предстои ни медитация до обелиска и докосване до спиралите му за кодиране, излъчване и засилване на молитви, намерения, желания. Информацията е от физици, електроинженери и изследователи от международния екип на проф. Османагич.
  – Към 12:30ч отпътуваме за магичното Сараево късния след обяд – вечерта, пешеходна разходка-обиколка на Сараево с беседа, старото му име е КАТЕРА – наименование останало от Богомилите. Ще се насладим на атмосферата създадена от пешеходната разходка, сред улички и площади, стари квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Посещение на специален музей с ковани предмети, на семейство – ковачи със занаят от 300 години..! Възможност за отстъпки при закупуване на сувенири. Посещаваме: Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Къщата-музей на Богомилското семейство запазили до днес умението за направа на уникални предмети от кована мед, сребро и др.. Безплатно разглеждане.
  – Към 17:00ч. отпътуване за Високо (по желание и срещу заплащане от 10 евро на място при група минимум 20 човека), долината на Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Според времето на придвижване – изкачване на върха на пирамидата, изпращане на слънцето – (носете си фенерчета, равни обувки. терена е около 10-15 минути стръмен до достигане на крепостта на върха). Беседа. Медитация на върха на мястото на енергийни лъч. (по желание). Оказва се, че по всички физически и астрономически показатели пирамидата на Слънцето е най-голямата открита досега пирамида, с най-перфектна ориентация към посоките на света. Заедно с останалите две пирамиди оформят правилен равностранен триъгълник. Изследванията на учени от Русия, Япония, Германия и др.. показват силно енергийно поле, излъчване с благотворен ефект върху човека.
  – Посещение на Тунелите (за тунелите няма значение външната ситуация, ден или вечер, слънце или дъжд ) започващи около пирамидата и навлизане навътре до определена дълбочина (входа е около 10 евро). Беседи, медитация на енергийните зони вътре, разходка в рамките на около 1 час и половина
 
  ТОВА Е СПЕЦИАЛНО ВРЕМЕ – без наплив от други групи и може да го удължим водачи-лектори.
  – Възможност за взимане на кристали, некодирана, „жива“ вода от откритите подземни езера. Медитация на място, медитация около посочения от САЛ РАКЕЛИ интензивен енергиен излъчвател в тунелите за пречистване на енергийните тела и др.
  – Завръщане в Сараево.
  – Вечерен тур-посещение на различен тип заведения по желание..:)
  – Нощувка в Сараево.
3 ДЕН / ДЕН 3 – Сараево
  – 07:30-08:30 ч. Закуска.
  – Свободно време в Сараево или по желание и срещу доплащане от 20 евро при група минимум 20 човека отпътуване за 3 дестинации:
  – Живописния и уникален Мостар, включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО. Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар може да видим традиционна старинна турска къща, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.
  – Меджугорие – мястото на появата на Дева Мария. Твърди се че сред 35-те милиона посетители от 1981г. досега, хиляди са получили отговори на трудни въпроси или неразрешими житейски ситуации, изкачвайки се на хълма, където се появява Дева Мария. Беседа, медитация.
  – Посещение на Благай– свещената обител на Суфите и Дервиши. Едно от най-мистичните места в Босна. В Благай дервишите построяват своя манастир от 16 век, разположен в скалите над извора на река Буна. Буна е една от най-мощните подземни карстови реки, извиращи от 200-250 метра дълбочина с дебит около 30-45 кубични метра на секунда. Това всъщност е най-голямото „Врело“ в Европа-място на докосване на мощта на Водата с Въздуха и Земята-под формата на Огромна скала. Според езотериката тези три стихии + Огъня управляват света. На място специална Беседа.
  – Бонус – посещение на втори ансамбъл от Богомилски паметници на културата (ако остане време при придвижването по маршрута).
  – Нощувка в Сараево.
4 ДЕН / ДЕН 4 – Сараево - София
  – Закуска.
  – Отпътуване за България и по пътя посещаваме още и Дървения град на Емир Кустурица.
  – Бонус – преминаване и фото пауза по световно известния Каменен мост над река Дрина от едноименния роман на Ива Андрич „Моста над Дрина.
  – Пристигане в София късния следобед или вечерта.

Цена

При записване до 01.03.2023 г.: 460 лв.

При записване след 01.03.2023 г. (ако има места): 490 лв.

Доплащане за единична стая: 80 лв.

Забележка: цената е валидна при 40 пълно плащащи  участници. При по-малък брой от 30 до 40 се доплаща 29 лв. Уведомяваме своевременно.




Цената включва:
  • Цената включва:
  • – 2 нощувки със закуски в Сараево
  • – 1 нощувка със закуска в Биелина
  • – Транспорт с лицензиран туристически автобус 3* или 4* /минибар, климатик, DVD/
  • – Водач, организатор
  • – Лектор с езотерични и специфични познания за мистериите на Богомилите, енергийните зони, и др.
  • – Лектори вътре в тунелите на пирамидата и беседи там.
  • – Медитация на енергийните места и зони в тунелите – по желание
  • – Медитация на лечебната зона при изкачване по склона голямата пирамида.
  • – Медитация на върха на пирамидата на слънцето – голямата, където с физически уреди е измерен, наблюдаван и доказан енергийния лъч от недрата на пирамидата във висините.
  • – Свободни дискусии с лекторите по темите.
  • – Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро.
  • – Автобусна обиколка на град Сараево
  • – Пешеходна обиколка на Сараево и беседа от местен лектор – екскурзовод и изследовател.
  • – Посещение на най-голямата в света СТЕЧКА-ЕНЕРГИЕН ЗНАК НА БОГОМИЛИТЕ!
  • – Посещение на ансамбъл от стечки в Близост до мястото на последния богомил..! ( Ако остане време при придвижването по маршрута)
  • – Пътни и магистрални такси;
  • – Паркинзи по маршрута
  • – Винетна такса за гр. Меджугорие за автобус ( мястото на появяване ежемесечно на Дева Мария).
Цената не включва:
  • Цената не включва:
  • – отпътуване за Високо при група минимум 20 човека заплащане – 10 евро на човек на място; (при по-малък брой желаещите организация с извозване с таксита до Босненските пирамиди);
  • – посещение на Мостар, Меджугорие и Благай при група минимум 20 човеказаплащане – 20 евро на човек на място;
  • – разходи от личен характер
  • – дарение за лектора в автобуса – колкото желаете
  • – входни такси и билети за градовете, различните забележителности и др.
  • – 10-12 евро е входа в тунелите към пирамидата
  • – 2,5 евро е входа за дервишкия манастир в Благай. Купуват се лично от желаещите да посетят местата.
  • – пътуването до Меджугорие се доплаща 10 евро. За да се осъществи това е нужна група от минимум 20 човека и доплащане преди заминаване от България.
  • – Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева.
  • – При форсмажорни или евентуални ремонтни, други обстоятелства си запазваме правото за промени по придвижването по пътищата и магистралите. Ако се наложи удължаване на маршрута поради такава причина, може да се наложи доплащане в рамките на 10-15 евро.
  • Платените суми 14 дни преди заминаване не се възстановяват при отказване на участника поради каквито и да е причини.
  • Капаро не се възстановява при отказване на участника.
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах