Екскурзия Венеция, Чинкуе Тере, Флоренция, Рим - Италия - не страна, а емоция!

Венеция – Чинкуе Тере - Флоренция – Рим – Ватикана –Болоня – Музей на Ламборгини - Верона

С това вълнуващо пътуване ще станете част от пленителната атмосфера на:
Венеция – Чинкуе Тере - Флоренция – Рим – Ватикана –Болоня – Музей на Ламборгини - Верона
С ПОСЕЩЕНИЕ НА УНИКАЛНИЯ УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК-ГАРДАЛЕНД!

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 483.00 / 945 лв.
Програма
1 ДЕН / СОФИЯ-ПОСТОЙНА / СЛОВЕНИЯ/
  Тръгване от София за Словения в 06.30ч. от Националния стадион "Васил Левски". Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Пристигане вечерта в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Постойна.
2 ДЕН / ВЕНЕЦИЯ-МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ
  Ах, приятелю, за бога,възхити се за минута!
  Ний пътуваме със тебе Из Италия прочута!
  /Иван Вазов/
  Закуска. Отпътуване за Италия,за да видим страната на изящните изкуства, да посетим отечеството на Петрарка и Данте, на Рафаело и Микеланджело, да се насладим на чистото и прозрачно италианско небе, възпявано от толкова знаменити поети, да зърнем Ватикана и Колизеума, да стъпим под сводовете на най-големия и великолепен християнски храм”Свети Петър”.Отплаване за Венеция ,пътуване с корабче през Венецианската лагуна/20 EUR/.Чуден град, родил се като приказка между морето и небето, пълен с тайни и красоти, блестящи цветове и неизчерпаемо изобилие от изкуство и архитектура! Магнетично място, поразяващо със своята предизвикателност и нежност, което доставя удоволствие на всеки, приютил се в спрялото време и намерил покой. Ла Серенисима, Републиката на спокойствието, която отразява състоянието на духа!Площад "Сан Марко"е невероятна картина, която те приковава с изящната си хармония и величественост и поражда усещането, че се намираш пред нещо възвишено и нереално. Чудо на средновековното строително изкуство е Дворецът на дожите!На площад „Сан Марко”, устремила се към небето, доминира почти стометровата Кампаниле - символ на града. Най-голямата забележителност на Венеция е базиликата "Сан Марко", чиято удивителна архитектура и украса показват, че в началото е строена от византийски майстори, а впоследствие са вплетени елементи на романски и готически стил. Великолепната Базилика съчетава в себе си църквата, духовния център и главния символ на властта и целостта на Венецианската държава. Ще се разходим до моста "Риалто",който пресича Канал Гранде в най-тясната му част и води към най-старата част на Венеция, пазара "Риалто"-едно пъстро великолепие от венециански маски,пъстроцветно муранско стъкло и вълнуващи гондоли-гордостта на този уникален град. Чао, Венеция - романтична или мистериозна, но винаги Серенисима!Отпътуване за СПА курорта Монтекатини Терме.Настаняване в хотел.Нощувка.
3 ДЕН / ЧИНКУЕ ТЕРЕ - ПЕТ СЕЛЦА МЕЖДУ НЕБЕТО И МОРЕТО /ЮНЕСКО/
  Закуска. Отпътуване за Ла Специя,където ни очаква влак за нашата вълнуваща обиколка на Чинкуе Тере, буквално „пет земи”, невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца - Монтеросо, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре, живописно пръснати из „Залива на поетите”/30 EUR /.Започваме с Риомаджоре - магическо място с неподправена красота, естествено пресечена от скалите крайбрежна ивица, къщи с пастелни цветове, които драматично се отразяват в синьо-зелените води на Лигурско море. Следва многоцветното рибарско селце Манарола –родното място на Линибалдо Фиеши,който по-късно ще стане папа Инокентий IV. Манарола трябва да бъде видяна – смесица от къщи в стар италиански стил ,сякаш една върху друга, които се изкачват нагоре по стената на стръмната скала и заедно с нюансите на небето и морето и зеленината на лозята наоколо създават истинска цветова симфония. Продължаваме към Корниля – селце,недокоснато от времето.,запазило романтичната си атмосфера непокътната.Няма друго такова място на Земята! Ято изумително красиви къщи са накацали по скалите над морето и до днес разпалват най-красивите човешки възприятия. Тук жълтите, розовите и оранжевите стени на къщите проблясват отдалеч на слънцето и приветстват посетителите на Корниля със своите накичени с цветя балкони.Пристанищният град Вернаца се слави с прекрасна и удивително съхранена средновековна архитектура,с лабиринт от тесни улички,около които се издигат високите,цветни къщи с неземна прелест и очарование!Поне според туристите Вернаца е най-красивата от Петте Земи и я оприличават на миниатюрен модел на Венеция, заради малките шарени лодки, които тук са основното транспортно средство.Най-голямото и най-западно идилично курортче Монтеросо ал Маре е най-песъчливото и с най-много плажове от всички. Тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Тере, отглеждат се много кедрови ядки и тук е родината на вездесъщото в италианската кухня Песто Дженовезе. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.
4 ДЕН / ФЛОРЕНЦИЯ – РИМ
  Закуска.Отпътуване с нашия туристически автобус и влак / 6 EUR в двете посоки / за сърцето на Флоренция.Туристическа програма във Флоренция - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Флорентинци са Америго Веспучи и Николо Макиавели, Галилео Галилей и Данте Алигиери, Микеланджело и Брунелески.... Мотото на Медичите,които пет века са управлявали Флоренция е"Кралят властва над народа, но бог властва над всички“. Ще видим площадът "Пиаца дела Синьория", "Палацо Векио“, "Лоджа деи Ланци", тераса, от която династията на Медичите е наблюдавала тържествата на площада. Всяка статуя на тази ложа обяснява защо Флоренция често е наричана "Каменното цвете на Тоскана". Трудно е да се повярва, че такава красота е създадена от човешка ръка.Ще стигнем и до "Палацо Векио" -"Огромна шахматна фигура", или Стария дворец, днес галерия,наподобяваща крепост със зъбчата кула. Най-известния музей във Флоренция, и като цяло в Италия, е Галерията Уфици - първия музей в света, в който са събрани невероятен брой шедьоври на Ренесанса, с каквито не може да се сравнява нито един музей... Ще се повеселим край площада при бронзовата статуя на едно усмихнато прасенце с изплезен език, наричано галено Порчелино.След това перото на Дан Браун ни повежда към "Вратите на рая"-вратите на баптистерия "Сан Джовани Батиста",дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз.Красотата им отблизо е толкова умопомрачителна, че името на портите е измислено не от кого да е, а от самия Микеланджело. "Библия в бронз" пък е названието, което Робърт Лангдън им дава. Какви съседи наистина! Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" и кулата на Джото. По създаването на катедралата работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Честта да завърши купола се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие,а възхитата от видяното е в апогея си. Зашеметяващото и великолепно Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол, проектиран от Филипо Брунелески, с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено... Флоренция-вдъхновение и магия,където ще си представим,че носим куфарчето с длетата на Микеланджело и край някой от фонтаните на Бернини слушаме омайните разкази на сладкодумеца Бокачо.Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел.Нощувка в Рим/района на Рим.
5 ДЕН / РИМ
  “Поклон, Италио щастлива, поклон, земя на небесата,земя на песнята звънлива, на гения, на красотата.”Иван Вазов
  Рим е прекалено велик, за да бъде нежен, а корените му прекалено могъщи, за да може някой да го овладее. Навсякъде е пълно със забележителности, от които ти спира дъха.В Рим най-добрите представители на човечеството са въплътили в живота най-пищните и прекрасни, най-лудите и невъзможни, най-строгите и велики образи, които биха могли да възникнат в душата на homo sapiens. Рим поразява със своята несъкрушима грандиозност. Трудно е да свикнеш с мисълта, че стъпваш по същите камъни, които са усещали тежките стъпки на Цицерон и нервните крачки на Цезар, където се е разхождал Рафаело и е бродел Микеланджело, където е минавал последният път на Джордано Бруно .Рим пълни очите, но опустошава сърцето!
  Туристическа програма в Рим,за която е необходимо ползване на метро / 3 EUR-отиване и връщане/ и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата "Сан Клементе" в която са мощите на славянския просветител св. Кирил Философ;Колизеума – вековен гигант и най-значим Древноримски монумент,където се издигала огромната статуя (колос) на Нерон, откъдето идва и наименованието Colosseo;Арката на император Константин Велики; Имперските форуми – свидетели на величие и падение; Римският форум – центърът на тогавашния свят. Мислел ли е император Октавиан Август, че издигнатият в Римския форум Златен километричен камък, наречен Milliarium Aureum, ще оцелее до наши дни, макар и само с мраморната си основа, и ще продължава да провокира интереса на целия цивилизован свят? Следва да разгледаме Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инжинерна мисъл. Продължаваме с площад Навона – истинското бижу на бароковия Рим,с великолепните фонтани на Нептун и на Мавъра,построен върху руините на античен стадион на Домициан, чиято характерна форма е запазена до днес.Ще стигнем и до най-големия бароков в Рим- Фонтан ди Треви,който е плод на изумителния човешки гении ,където по стародавна традиция хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Словата са бедни и слаби, за да кажат цялата, дълбоката истина за вълнението, което обсебва, човек от досега с фонтана!Над фонтана властно се издига гербът на папа Клементе,а скулптурните фигури изглеждат неръкотворни с респектиращити си размери. За този неистов интерес най-голяма заслуга има филмът на Фелини "Долче вита" ("Сладък живот"), превърнал се в етикет за стила Фелини. Незабравимата сцена, в която Анита Екберг и Марчело Мастрояни влизат във водите на Фонтана ди Треви, разпалваше фантазията на цяло едно поколение.Ще поседим и ще погледаме... ах, сладкото "фаре ниенте"! Връщане в хотела.Нощувка.
6 ДЕН / РИМ – ВАТИКАНА
  Закуска. Посещение на Ватикана с метро / 3 EUR-отиване и връщане/ . Първото място, на което се оказва всеки гост в папската държава, е площадът "Свети Петър, най-удивителното  произведение на световната градостроителна техника,изпълнен  по проект на Лоренцо Бернини, ограден от 264 колони в четири реда, а в центъра му се издига огромен египетски обелиск от  времето на император Калигула. Влизането  за първи път в Базиликата "Свети Петър",  най-големият Християнски храм в света, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството е просто смайващо, изпълнено с дълбоко вълнение,преклонение и удовлетворение.Вътре в храма ни посреща знаменитата скулптура на Микеланджело "Пиета" (Оплакването на Христа), а  втората значителна творба е Балдахина на Бернини. Тези знайни и незнайни майстори, художници, скулптори и архитекти са знаели за какво живеят. Какъв дух  и сила на човешкия гений са притежавали тези хора, за да създадат това изумително творческо богатство?! Разглеждане  на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления /30 EUR с включена такса за местен екскурзовод,слушалки и входен билет/. Ще  видим  картини на Караваджо, Рафаело, Тициан, Леонардо да Винчи, галерията с топографските карти на цяла Италия, галериите на статуите, бюстовете, музите, стаите на Рафаело и Сикстинската капела на Микеланджело, носеща  името на своя поръчител - Папа Сикст IV. Време за наслада на чаша капучино на най-луксозната и елегантна улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа : Андерсен,Гьоте, Байрон, Шопенхауер,Стендал,Пруст,Бизе,Мицкевич,Берлиоз,Менделсон,Лист,Вагнер,Брамс,Марк Твен,Росини. Ще се разходим и по виа дел Корсо,най-известната търговска улица на съвременния Рим,която римляните наричали „широката улица“. Вечерта връщане в хотела.Нощувка.
7 ДЕН / РИМ – БОЛОНЯ - МУЗЕЙ НА ЛАМБОРГИНИ – ВЕРОНА
  Закуска. Отпътуване за Болоня- La Grassa (дебелата), заради богатата си кулинарна традиция и Учената (La Dotta), защото тук се намира най-старият университет в Европа,в който са учили Данте, Петрарка, Томас Бекет, Ерасмус и Николай Коперник.Разходка сред пищната архитектура на града на Кулите,за да видим „Сан Петронио” -главната църква на Болоня, петия по големина християнски храм в света ,площад Piazza Maggiore и фонтанът на Нептун, украсен с ангели, делфини, сирени и риби.Препоръчваме ви да опитате автентични спагети “Болонезе”,обожаваните от болончани тортелини- измислени от местен готвач,който искал да ги докара на форма като пъпа на Венера, мортадела, болонски наденици, а за десерт-сладкиш с ориз...Следва посещение на музея на Ламборгини/15 EUR/. Ламборгини са рядка гледка където и да е по света, освен в близост до градчето Санта Агата ,където е домът на Ламборгини – фабриката, в която се произвеждат тези легендарни спортни коли от 1963 година. Компанията, носеща името Lamborghini е „дъщеря” на Audi и „внучка” на VW. Ако говорим образно, то Lamborghini, сравнена с гигантския концерн Volkswagen е песъчинка в пустинята. Но и дребното по съвременните мащаби „заводче” има съвсем не лоши шансове на пазара, нали все пак то произвежда супер коли, способни да развиват скорост до 350 км/ч.Повече от 100 години феновете на Lamborghini с нетърпение чакат появата на бял свят на всеки нов модел с бика на емблемата. Между другото, този бик съвсем не е бик, а телец, знакът под който се ражда фирмата на Феручо Ламборгини.Продължаваме към Верона, може би най-красивият и най-романтичният град в Италия, с тесни улички,украсени с фрески и скулптури църкви,с пищни като архитектура площади, но носещи атмосфера на спокойствие и уют, с вкусна кухня и изтънчени вина. Верона - антична, готическа, барокова, с паметници от световно значение, скрила зад своите изящни фасади многовековна и славна история.Верона може да се похвали с красив и древен амфитеатър от I век, на чиято сцена преди са се борели гладиатори и рицари, а сега пеят оперни звезди,с къщата на Жулиета и знаменитият балкон, на който девойката слушала пламенните любовни слова на Ромео...Настаняване в хотел.Нощувка в района на Верона.
8 ДЕН / УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК ГАРДАЛЕНД - ЗАГРЕБ
  Закуска. Искате уникални забавления и незабравими преживявания с висок адреналин ? Увеселителният парк „Гардаленд“,с входен билет от 37 EUR, най-известният и посещаван увеселителен парк в Италия, е на ваше разположение днес, а неговите атракции са вдъхновени от историята, от известни филми, географски чудеса и най-вече са създадени с много фантазия. Увеселителният парк предлага забаваления в три групи: „Адреналин“, „Фантазия“, „Приключение“.
  В категорията „Адреналин“ влиза известното влакче Raptor във формата на динозавър, което „отвлича“ посетителите и ги води на дълго и незабравимо приключение цели 770 метра със скорост 90 километра в час, като се издига на височина от 33 метра под различни ъгли. За любителите на екстремните скорости се препоръчва Синьото торнадо, Магическата планина е царството на скоростно влакче със спиращи дъха лупинги, внимание заслужават също Мамут и Секвоя приключението, както и страхотното Четириизмерно приключение.
  Категорията „Фантазия“включва возене в чаши за кафе, както и приключение на магически кораб, който е нападнат от пирати. Особено красива е гледката, която се разкрива от влакчето Monorotaia, от което се вижда целият парк, а от „летящия“ на 50 метра „остров“ (Flying Island) може да се наблюдава цялото езеро Гарда.
  „Приключение“са група атракции, предназначени за любителите на Ледена епоха, където истинските фенове на анимационният филм ще могат да комуникират със Скрат, Мани, Диего и Сид чрез 4D техника. Посетителите могат да се наслаждават на истински пиратски кораб по време на возенето си на „Пирата“ (I Corsari) или да се забавляват с битка във вътрешността на пирамидата „Рамзес“. За най-смелите има и приключение в една истинска джунгла.Отпътуване за Хърватия и гостоприемната й столица - Загреб.Настаняване в хотел.Нощувка в Загреб.
9 ДЕН / ЗАГРЕБ – СОФИЯ
  Закуска.Отпътуване за България.Вечерта пристигане в София.


СРОКОВЕ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Внасяне на депозит от 200 лева до 17.11.2017 

Останалата сума се заплаща на равни вноски 15 дни преди отпътуването

ОФЕРТАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 40 ПЛАЩАЩИ УЧЕНИЦИ

Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Необходими документи:

  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.