Екскурзия до Непал и Бутан

Катманду- Паро- Тхимпху- Пунака - Паро - Катманду

Самолетна програма 9 дни/ 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 2759.00 / 5396 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Катманду
  Полет София – Доха в 13.00 ч. от летище София ,Терминал 2.
  Кацане в Доха в 17.50 ч. Следващ полет от Доха за Катманду в 03.15 ч.
2 ДЕН / Катманду
  Пристигане в Катманду в 10.35 ч. посрещане и трансфер до хотела. Свободно време за почивка. След обяд - туристическа програма в столицата на Непал :
 
  Площад Бхактапур Дурнбар- Бившата столица на долината, някога е била процъфтяващ град по пътя към Тибет. Тя запазва традиционния си характер, поради по-изолираното си местоположение. Днес това се смята за отражение на класическия средновековен Непалски град. Намира се в източната част на долината Катманду . Днес тя запазва голяма част от красотата си и богато украсени с дърворезби и в известната "Голдън Гейт".
 
  Град Патан: Патан е един от най- значимите градове в долината на Катманду. Той е известен, като център на изобразителното изкуство и на превъзходното майсторство на занаятчиите. Представлява будистки град с исторически надписи . Патан се установява, като важен град от ранните времена (за които се твърди, че са основани от император Ашока през 3 век преди Христа. Площадът в Патан е известен с най-хубавите градски улички в света. Повечето от запазените и до днес паметници са построени между 16 и 18 век. Вечеря и нощувка в хотел в Катманду.
3 ДЕН / Катманду
  След закуска следва обиколен тур - Пашупатинат ,посветен на владетеля Шива, той е един от най-свещените хиндуистки храмове в света, намира на 5 километра източно от брега на свещената река Багмати. Хиляди поклонници посещават този храм всяка година по време на Шиваратри, рождения ден на Шива. Големият позлатен храм с тройни покриви е построен през 1696 г. Индуистите са били кремирани там, като след това пепелта им е била разпръсвана в свещената река.
  Тура продължава с посещение на Буданат - това е най-голямята ступа в Непал и е една от най-големите в света, разположени на изток от долината. Построена е от Лихчави Кинг Мана Дев през 5-ти век след Христа. Ринпоците, които са живели тук, са установили Буданат като един от най-процъфтяващите центрове на тибетския будизъм в света. Колосалния стар храм е висок 36 метра.
 
  Сваямбхунат: На върха на зеления хълм на запад от Катманду стои големия храм на Сваямбхунат,който е над 2500 години, място където легендарният патриарх Манушури открил лотоса в древното езеро на долината. Векове наред е бил важен център на будистите. Изграден е според конкретни правила и е със символичен смисъл.
 
  Следобяд - посещение на площад Дърбар .
  Вечеря и нощувка в Катманду.
4 ДЕН / Kатманду – Паро Паро – Тхимпхи
  След закуска трансфер до летището за полет до Паро.
  Пристигане в Паро, посрещане от наш представител и трансфер до Тхимпхи.
  Спирка за разглеждане на храма Та-чоганг по пътя за Тхимпхи.
  Настаняване в хотел. Обяд в ресторант.
  Следобед: Посещение на Национален Музей (Та Дзонг), построен първоначално като стражева кула през 1649г. от първия губернатор на Паро. Била е преустроена като музей от краля на Бутан през 1968г. Днес съхранява невероятни колекции на изкуството, реликви, религиозни „тангка“ картини и изящни Бутански пощенски марки.
 
  Посещение на Паро Римпунг Дзонг
, още известен като 
“Крепост върху купчина бижута“.
  Шабдрунг Нгаланг Намгиел, основателят на Бутан, го е построил през 1646г. След визитата на Дзонг следва разходка до традиционния дървен мост. Разходката от Дзонг до моста предлага добра гледка, която позволява да се оцени архитектурното чудо Дзонг.
 
  Посещение на храма Та-чоганг и спускане към 14 вековния мост и храма Стал до град Тхимпху.
  Вечеря и нощувка в Тхимпхи.
5 ДЕН / Тхимпху
  Закуска и туристическа програма в Тхимпхи :
  Резерват Такин: животното Такин обитава само източните Хималаи. В северната част на страната може да бъде намерено само в Националния парк Доржи Вангчук. 
Това фотогенично животно се вярва, че е създадено от Лама наречено Drukpa Kuenley, който също е известен като "Божественият луд". Казва се, че за да се оформи той се е присъединил към главата на коза и тялото на крава, за да се сформира Такин. 


 
  Meмориален Хортен : Това е едно от най-добрите места за правене на снимки, като се има предвид многото поклонници, които се разхождат около тази огромна ступа. Бил е построен в памет на боготворения трети крал, който е починал през 1972г.
 
  Мястото на Буда: С изглед към град Тхимпхи, тук е една от най-големите статуи на Буда в страната.
  Обяд в ресторант.
  Стрелба с лък : Поради факта, че е Национална игра на Бутан, можете да срещнете много бутанци, които играят ежедневно.

 
  Манастир Чанганкха: Построен през 13ти век, това е един от най-значимите манастири за хората от Тхимпхи. Децата, родени в Тхимпхи се водят там за богословия.
 
  Вечерно посещение Трашичодзонг: Построен през 17ти век, този Дзонг е лятната резиденция на централното монашеско тяло, оглавявано от главния духовен водач Йе Кенпо.
  Тук дървените изделия и картините са сред най-добрите в страната.
  Вечеря и нощувка в Тхимпхи.
6 ДЕН / Тхимпхи - Пунака
  След закуска отпътуване за Пунака. Попътна спирка на прохода Дорчула Пас.
  Dorchula Pass - 3150 м е прочут с неговите Хималайски панорамни гледки. Пътят е украсен с 108 ступи, които са построени, за да отбележат стабилността и напредъка в Бутан от Негово величество Jigme Singye Wangchuck, Четвъртият крал. Тези ступи символизират бутанските духовни традиции. Насладете се заснемайки тази най-красива картина на Бутан.
  Докато слизате от прохода, ще забележите драстични промени в растителността. На по-ниските височини в Пунака и Вангдуе - кактуси, бананови растения и други полу-тропически растения доминират в екзотичния пейзаж.
  Посещение на Punkha dzong - „ Дварецът на щастието“ - построен през 1637 г. между сливането на двете реки Пхо-чу и Мо чу, този крепостен манастир е зимната резиденция на духовния водач на Бутан, Йе Кхенпо (Главата абат) и централното Монарно тяло, състоящо се от над 350 монаси. Много от тях са казали, че това е най-красивото манастир в Бутан.
  Обяд в ресторант.
  По пътя назад ще спрем в Лобеса и ще побързаме да отидем до Chhi-med Lhakhang (което означава храм "без кучета") в живописната долина, за да посетите храма на най-известния светец на Бутан, Lama Drukpa Kuenley ( известен като "Божественият луд").
 
  Разходка до село Rinchengang вечерта. Това място ще ви осигури общо усещане за традиционния начин на живот в Бутан и ще ви даде възможност да снимате местните жители на селото.
  Вечеря и нощувка в Пунака.
7 ДЕН / Пунака - Паро
  Закуска.Попътна спирка за обяд.Настаняване в Хотел. Вечеря .
  Свободно време.Нощувка в Паро.
8 ДЕН / Паро - Катманду
  Закуска и трансфер до летището за полет до Катманду.
  Посрещане и трансфер до хотела.
  Посещение на Тамея за шопинг и свободно време.
 
  Възможност за допълнителнаекскурзия срещу заплащане от 45 долара :
  ЧАНДРАГИРИ ТУР с кабинков лифт – и посещение на религиозният храм "Bhaleshor Mahadev"
  С кабинков лифт ще стигнем до върха на хълма Чандрагири за 10 мин., един от популярните хълмове на югозапад от долината Катманду.
 
  Историческият хълм на долината Катманду предлага панорамни гледки към Хималаите и южната част на Катманду.
  Разположен в югозападната част на долината на Катманду, хълмът Chandragiri с храм Свети Бхалешур е смятан за идеалната дестинация за бягство от града. Ще видите красивата долина на Катманду заедно с прекрасната гледка към далечни хималайски вериги от Анапурна до връх Еверест, която кара всеки да чувства,че вижда целияТ Непал.
  Вечеря в традиционен непалски ресторант с шоу и нощувка в хотел в Катманду.
9 ДЕН / Катманду – Истанбул - София
  Трансфер до летището и обратен полет Катманду- Доха в 09.55 ч. Кацане в Доха
  в 12.30 ч. Полет Доха – София в 15.50 ч. Пристигане на летище София ,Терминал 2
  в 21.00 ч.

Полетно разписаниие:

13 OCT SOF DOH 13.00 – 17.50

14 OCT DOH KTM 03.15 – 10.35

16 OCT KTM PBH 10.15 - 11.30

20 OCT PBH KTM 07.45 – 09.00

21 OCT KTM DOH 09.55 – 12.30

21 OCT DOH SOF 15.50 – 21.00



Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Необходими документи:

Валиден задграничен паспорт – мин.6 месеца от датата на заминаване

 

Начин на плащане:

при записване – 50 % от стойността на екскурзията в брой или по банка

доплащане – 1 месец преди заминаване

 

Минимален брой туристи : 10

Забележка: при по-малък брой участници в екскурзията се налага доплащане.

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 от “Закона за туризма” със "Застрахователно дружество Евроинс" АД. Номерът на застрахователната полица е 065 0000161/ 001 .