Почивка в Лисабон и Мадрид в хотел 4* със закуски и вечери

Мадрид - Толедо - Лисабон - Кабо да Рока - Кашкаиш - Ещурил - Синтра - Алкобаса - Назаре - Фатима

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 880.00 / 1721 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Мадрид
  Полет София – Мадрид. Туристическа програма в Мадрид - ще разгледате световно известната галерия Прадо, съхранила шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Ще се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица – Мечето. Посещение на двореца Виляероса. В него се намира една от най-богатите частни колекции в света, конкурираща тази на Кралица Елизабет II. Колекцията на галерията Тисен Борнемиса съдържа 1600 картини,от които над 50 са световни шедьоври,той доставя невероятна наслада на сетивата и дарява незабравими спомени. На Пласа Майор ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо - студена доматена супа; тортила, Октопод ала Гайега, паеля и сангрия. Свободно време в сърцето на града. Настаняване в хотел 4* в Мадрид. Нощувка.
2 ДЕН / Мадрид – Толедо – Лисабон
  Закуска. Отпътуване за Толедо - хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции. Сервантес дава ключа към символиката на този изключителен град - “Скалист кошер, слава за Испания и блясък за нейните градове” са думите му. Толедо е влючен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Туристическа програма в Толедо: готическата катедрала от 13 век и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“. След обяд отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел 4* в курорт в района на Лисабон. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Лисабон
  Туристическа програма в Лисабон. Разглеждане на забележителностите - Кулата Белен-символ на Лисабон, Манастира Жерунимуш, паметника на покорителите на моретата и първооткривателите на Новия свят, легендарната сладкарница от 1837 година „Пащел де Белем“, най-високият и най-голям мост в Европа”Понте 25-ти абрил”над река Тежу, Булеварда на Свободата - лисабонското „Шанз Елизе”, Триумфалната арка, най-оживената улица Аугуста, Площад Россио-сърцето на града, паметника на Маркиз Де Помбал, най-живописния квартал Алфама, Катедралата , Площада на търговците.
  Лисабон разказва история, в която си заслужава да се вслушаме. Град, съхранил в себе си белезите на не една цивилизация, модерна европейска столица, носител на стара, възхитителна култура – това е Лисабон.
  Опитайте кулинарните изкушения на Португалия! Нейните жители умеят да правят 450 блюда от риба: Кайделрада – плодове на морето: сепия, калмари, стриди, скариди, раци; Куерия пейкси – дарове на морето; Бакляну – филе от треска. Народът пие вино Верди – зелено вино, наричано “лудия цигулар” и Агуаарденте – гроздова ракия.
  Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН / Лисабон – Кабо да Рока, Кашкаиш и Ещурил (по желание) - Лисабон
  Закуска. Свобовно време или по желание екскурзия до Кабо да Рока, Кашкаиш и Ещурил (30 евро). Отпътуване за Кабо да Рока - най – западната континентална точка на Европа. Тук свършва земята и започва морето.Тук трепти духът на вярата и приключението, който поведе португалските каравели към нови светове за света”,пише най-великият поет на Португалия Луиш ди Камоинш. След това продължаваме към Кашкаиш – парченце португалска магия,на брега на Атлантическия океан, древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище. Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил, романтично градче на Португалската Ривиера. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ДЕН / Лисабон – Синтра (по желание) – ЛисабонЛисабон – Синтра (по желание) – Лисабон
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Синтра (15 евро). Отпътуване за Синтра /ЮНЕСКО/ - с една незабравима културна, романтична и не на последно място – духовна, разходка из града. От красотата и магнетизма на Синтра са били привлечени множество пътешественици, поети и представители на изкуството. Вълшебникът на приказките Ханс Кристиан Андерсен описва града като „най-красивото място в Португалия“, а английският поет Лорд Байрон – като „Възхитителна райска градина " и "най-богатият, най-уединеният, най-екстравагантният и най-потъналият в зеленина райски кът“. В Синтра има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в; величествения замък Пена, построен през 19 в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра (ЮНЕСКО) – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Преди връщането ни в Лисабон хапнете кейжада де Синтра-местен сладък специалитет със сирене и канела. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Лисабон – Алкобаса, Назаре и Фатима (по желание) – Лисабон
  Закуска. Отпътуване за манастира „Света Богородица от Алкобаса“,чиято красота трябва да се види, защото думите просто не стигат, за да се опише. Ще видим и двете гробници от XIV-ти век на двамата трагично влюбени Инес и престолонаследника Педру I и ще чуем интересната им любовна история.
  Посещение на Назаре - най-известното рибарско селище в Португалия, а местните рибари и до днес използват дървени лодки, украсени по начин, по който са изглеждали и лодките на предците им. Свободно време за обяд в Назаре. Денят продължава с посещение на един от най-впечатляващите и оригинални със своята готическа архитектура манастири - Санта Мария да Виктория,една църковна прелест. Този удивителен паметник на църковното и архитектурното изкуство, краси със своето присъствие град Баталя – място, тясно свързано с вековната история на страната.
  Посещение на Фатима - вълшебно място в Португалия с най-голямата португалска катедрала, посветена на Света Богородица. Всяка година, откакто три деца стават свидетели на явление, което католическата църква определи като чудо, в нея идват на поклонение поне 5 милиона християни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / Лисабон – Мадрид
  Закуска. Отпътуване за Мадрид. Следобяд туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Вия” - най-известният в града; красивата сграда на Кметството,портата Алкала на италианския скулптор Сабатини. Свободно време. Нощувка.
8 ДЕН / Мадрид – София
  Закуска. Трансфер до летището за полет Мадрид – София.

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

София-Мадрид

09:10 - София

11:45- Мадрид

Мадрид

Мадрид-София

12:30- Мадрид

16:45-София

София


 * Полетното разписание подлежи на препотвърждение.



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

 

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

  • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.