РОДОПИ, 8 ДНИ - ВАРИАНТ 2

Бургас - Пловдив – Бачковски манастир – Асенова крепост – Пампорово

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 345.00 / 675 лв.
Програма
1 ДЕН / Бургас - Пловдив
  Посрещане на летище Бургас. Трансфер до Пловдив. Настаняване в хотел 3* в Пловдив.
  Пловдив е един от най-старите градове в Европа. В миналото е населяван от траки, римляни, готи, славяни и османски турци, чиито следи са превърнали града в своеобразен музей. Старият град е обявен за архитектурно-исторически резерват. В него са запазени чудесни образци от периода на Българското Възраждане. Останките на Aнтичния римски театър пазят атмосферата на един изчезнал свят. Пешеходна обиколка в Стария град на Пловдив и главната търговска улица. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Пловдив – Старосел – Пловдив
  Закуска. Отпътуване за Старосел - мястото със струпване на най-много гробници и тракийски храмове в цяла България. В района на Старосел има 9 могили с уникални архитертурни елементи и цветна украса. Могилите са проучени, но не са отворени за посещение. В района се намира най-големия Тракийски култов комплекс с мавзолей „Четиньовата могила” открит и разкопан през 2000г. от проф. Китов. Свободно време за обяд. Посещение на винарна „Старосел”, където ще имате възможността да разгледате избата и да видите целия процес на производство на вино. Връщане в хотела в Пловдив. Нощувка.
3 ДЕН / Пловдив – Бачковски манастир – Асенова крепост – Пампорово
  Закуска. Посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България. Отпътуване за Асеновата крепост - разглеждане на крепостта, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни, е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век. Отпътуване за Пампорово. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Пампорово – Чудните мостове – Пампорово
  Закуска. Разходка из скалния феномен Чудните мостове - известен също с името Скалните мостове. Огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол, течаща сред вековните гори на планината. Природен феномен, чиято красота ще ви остави без дъх.
  Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / Пампорово – пещерата „Дяволскоро гърло“ - Пампорово
  Закуска. Посещение на пещерата "Дяволско гърло", типична пропастна пещера, разположена в сърцето на живописното Триградско ждрело. Дяволското гърло е пропастна и има дължина 1,5 км. Образувана е от подземна река, която формира и най-високият пещерен водопад на Балканите. Името си тя получава заради входа, който наподобява дяволска глава. Според някои хора асоциацията с дявола е заради факта, че каквото попадне в реката не вижда повече бял свят. Легендата говори, че именно тук Орфей се спуска в подземното царство на Хадес, за да спаси своята Евредика. От траките е останала легендата, че тук са хвърляли вождовете, за да останат безсмъртни. Столетия се изнизали, хората със страхопочитание вярвали, че тук е входът на другия свят, пътят към безсмъртието. В чест на боговете на подземния свят, народът принасял в жертва най-красивите девойки, за да умилостивят злите сили. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
6 ДЕН / Пампорово – Бургас
  Закуска. Отпътуване за Бургас.Свободно време. Настаняване в хотел 3* в Бургас. Вечеря. Нощувка
7 ДЕН / Бургас
  Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Бургас
  Закуска. Трансфер до летището за полет София – Минск




Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- при по-малко от 59 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.