Рилски манастир – Роженски манастир – Мелник – Рупите

Бургас - Рилски манастир

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 178.00 / 348 лв.
Програма
1 ДЕН / Бургас - Пловдив
  Отпътуване от Бургас в 08:00ч. от….. . Пристигане в Пловдив около обяд.
  Настаняване в хотел 3* в Пловдив. Пловдив е един от най-старите градове в Европа. В миналото е населяван от траки, римляни, готи, славяни и османски турци, чиито следи са превърнали града в своеобразен музей. Старият град е обявен за архитектурно-исторически резерват. В него са запазени чудесни образци от периода на Българското Възраждане. Останките на Aнтичния римски театър пазят атмосферата на един изчезнал свят. Пловдив е избран и за европейска столица на културата за 2019г. Пешеходна обиколка в Стария град на Пловдив и главната търговска улица. Ще видите Античният театър на Филипопол – превърнал се в символ на града. Свободно време. Нощувка.
2 ДЕН / Пловдив – Рилски Манастир - Банско
  Закуска. Отпътуване за Рилски Манастир - един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица. Рилският манастир е основан от най-големия български светец – свети преподобни Иван Рилскиелият манастирски комплекс, в сегашният му вид, се изгражда през XIX век. Продължаваме към Банско – международно известен планински курорт, който привлича многобройни туристи от България и чужбина през всички сезони.
  Настаняване в хотел 3* в града. Нощувка.
3 ДЕН / Банско – Роженски Манастир - Мелник
  Закуска. Отпътуване към Роженски Манастир - най-големият манастир в Пиринска Македония и втори по големина след Рилския в страната. Той е един от няколкото средновековни български манастира, добре запазени и до днес. Манастирският комплекс се състои от църква, параклис – костница, стопански и жилищни сгради. (До манастира има разстояние от около 500 метра, който трябва да се извърви пеш)
  Продължаваме към Мелник - най-малкият град в България и притегателен център за туристи. Привлекателен е със старинните си къщи, легендарната си история, прекрасната природа и хубавото червено вино. Градът е обявен за културно-исторически резерват. Интересни забележителности в града са: Градският исторически музей, Кордопуловата къща.
  Настаняване в хотел в града. Разходка из града. Нощувка.
4 ДЕН / Мелник – Рупите - Хисаря
  Закуска. Отправяме се към Рупите. Рупите е живописна местност, която е обвита в мистичен ореол. Тя е свързана с пророчицата Баба Ванга и носи на всеки посетител богат енергиен заряд. Разположена е по брега на река Струма, в източното подножие на вулканичния хълм Кожух, само на 10км от Петрич. В Рупите се намира построеният от Ванга храм "Св. Петка Българска", който е място за поклонение на хиляди нуждаещи се хора. нес забележителностите, които може да се разгледат в местността Рупите са къщата-музей на Ванга, храма Св. Петка, редки дървесни и животински видове, минерални извори и басейни. Легенда гласи, че земята в местността е наситена с особена енергия.
  Продължаваме към Хисаря - известен спа курорт и балнеолечебен център. В него се съчетават естествените природни богатства с културно-историческите забележителности – некрополи, църкви, музеи. Вечерна разходка из града. Нощувка.
5 ДЕН / Хисаря – Старосел – Казанлък – Дамасцена - Бургас
  Закуска. Отправяме се към винарска изба Старосел. Комплексът за винен туризъм Старосел е разположен в подножието на историческия хълм край село Старосел, където през 2000 година беше открит най-големият тракийски култов център. Непосредствената близост до храма ни предоставя уникалната възможност да се докоснем до духа на древните траки, оставили ни в дар изкуството да правим вино.
  Отпътуване за Казанлък – градът на българската роза. Посещение на Дамасцена - първата частна дестилерия в България. Дестилерията е построена в китното малко селце Скобелево, където обширните розови градини край селото са се слели в едно с величествената снага на Балкана. Тук ще можете да наблюдавате процеса по производството на розово масло и розоварене и да се насладите на красивите рози в градината на комплекса.
  Продължаваме към Бургас. Пристигане в Бургас вечерта.




Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- при по-малко от 59 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.