Бургас-Варна-Велико Търново-Плевен-София-Пловдив-Бургас

Бургас-Варна-Велико Търново-Плевен-София-Пловдив- Бургас

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 254.00 / 497 лв.
Програма
1 ДЕН / Бургас - Варна
  Отпътуване от Бургас в 08:00ч. от….. по маршрут Бургас – Варна. Варна е третия по големина град в България и най-големия по Българското Черноморие.
  Разходка из Варна – Катедралния храм „Св. Богородица“, Аспаруховия мост, Морската градина, Фестивалният и конгресен център, Драматичният театър, Национален военноморски музей. След обяд посещение на Аладжа Манастир, разположен на 18 км. от Варна. Аладжа манастир е най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. Аладжа манастир е един от малкото скални манастири в България, при които са ясно разграничими отделните помещения с различна функция. На 600 – 700 м западно от манастира се намира група пещери, известна под името Катакомбите. Връщане във Варна. Настаняване в хотел 3*. Вечерна разходка из града. Нощувка.
2 ДЕН / Варна – Плиска - Мадарски Конник - Велико Търново
  Закуска. Отпътуване към Велико Търново с попътно посещение на Плиска и Мадарския конник.
  Плиска е първата столица на България и люлката на днешната българска държава. Националният историко-археологически резерват „Плиска“ се намира на 28 километра североизточно от град Шумен. Резерват „Плиска” е част от обектите на Регионалния исторически музей в гр. Шумен и един от 100-те национални туристически обекта. В него могат да се видят останките от първата българска столица Мадарският конник представлява изсечен в скала средновековен барелеф, който се намира около село Мадара на 20 километра от Шумен. Обявен е за паметник на световно културно наследство от ЮНЕСКО. Върху него са изобразени: конник, куче, лъв и орел. Има и надписи на гръцки език. Конникът е направен в реален размер. Продължаваме към Велико Търново. Пристигане в града привечер. Настаняване в хотел 3*.
  Нощувка.
3 ДЕН / Велико Търново – Церевец – Арбанаси - Плевен
  Закуска. Разходка във Велико Търново – старата столица на България.
  Посещение на крепостта „Царевец“ - хълм във Велико Търново, както и едноименна крепост в средновековния Търновград. Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство. Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство, когато Търново е столица на царството. Хълмът Царевец е бил естествено укрепен и много трудно достъпен.
  Ще посетим и Арбанаси - старинното селище, което се намира в Северна България, община Велико Търново. Селището има прекрасен изглед към хълмовете Царевец и Трапезица. Най-впечатляващото наследство от миналото на Арбанаси са запазените 144 къщи, 5 църкви и 2 манастира с богата вътрешна украса, резба и стенна живопис, създадени през 16-17 век.
  Продължаваме към Плевен -град в Централна Северна България, разположен е в централната част на Дунавската равнина. Интересни забележителности в града са: Панорама "Плевенска епопея", Регионален исторически музей, Мавзолей-параклис "Св. Георги Победоносец", Скобелев парк-музей, Къща-музей "Цар Освободител Александър ІІ".Интересна природна забележителност е Парк Кайлъка, където се намират и развалините на крепостта Сторгозия.
  Натаняване в хотел в Плевен. Нощувка.
4 ДЕН / Плевен - София
  Закуска. Посещение на Панорамата в Плевен. Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” е единствен по рода си паметник на Балканския полуостров, построена в чест на 100-годишнината от Освобождението на Плевен от османско иго.
  Отпътуване към София – столицата на България. Туристическа програма в столицата, включваща основните забележитености: Храм – паметник „Александър Невски“, Софийския университет, Парламента, Президентството, Народния театър „Иван Вазов“,основните търговски улици – Витошка и Граф Игнатиев, НДК.
  Настаняване в хотел 3* в града. Свободно време. Нощувка.
5 ДЕН / София – Рилски манастир - Пловдив
  Закуска. Отправяме се към Рилски манастир - един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица. Рилският манастир е основан от най-големия български светец – свети преподобни Иван Рилскиелият манастирски комплекс, в сегашният му вид, се изгражда през XIX век. Продължаваме към Пловдив -един от най-старите градове в Европа. Настаняване в хотел в града. Нощувка.
6 ДЕН / Пловдив – Бургас
  Закуска. Туристическа обиколка на Пловдив до обяд- пешеходна обиколка в Стария град на Пловдив и главната търговска улица. Ще видите Античният театър на Филипопол – превърнал се в символ на града. Туристическа програма в града.
  Настаняване в хотел 3*. Нощувка. След обяд отпътуване за Бургас. Пристигане в Бургас привечер. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ДЕН / Бургас – Несебър
  Закуска. Туристическа програма в Бургас – най-големият град, разположен в Югоизточна България и втория по големина на Черноморието.
  Продължаваме към Несебър. Несебър е истинско историческо съкровище на България и през 1956 г. е обявен за град-музей - археологически и архитектурен резерват.Старият град с хилядолетна история е построен върху малък скалист полуостров, свързан със сушата посредством тесен провлак. Тук са запазени ценни исторически паметници от всички епохи: останки от крепостни стени от римски времена и Средновековието, стари византийски и български църкви, възрожденски къщи от 18-ти и 19-ти век. Най-голямата историческа ценност на Несебър са многобройните църкви.
  Връщане в хотела в Бургас. Нощувка.
8 ДЕН / Несебър – Бургас – Москва
  Закуска. Трансфер до летището за полет София – Москва.




Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- при по-малко от 59 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.