Екскурзия до Южна Африка , Зимбабве, Ботсвана - с посещения на Йоханесбург, Водопадите Виктория, Претория, Кейптаун и парковете Крюгер и Чобе

Йоханесбург – Водопадите Виктория – Национален парк „Чобе“ - Национален парк „Крюгер“ - Претория - Кейптаун

Самолетна програма 11 дни / 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 3350.00 / 6552 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Доха
  Среща с водача на групата на терминал 2 на летище София в 11:00 ч., под информационната табела за излитащи полет. Излитане от София с полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:00 ч. Кацане в Доха в 17:40 ч. По възможност и срещу доплащане - тур на Доха – столицата на Катар. Вечер полет до Йоханесбург.
2 ДЕН / Йоханесбург /вечеря/
  Излитане в 01:55 ч. с полета от Доха за Йоханесбург.
  Пристигане в Йоханесбург в 09:50 ч. Посрещане от местната фирма партньор. Панорамна обиколка на Йоханесбург – най-големият град в Южна Африка, града на златото, оживен мегаполис - туптящото сърце на Африка. Посещение на музея посветен на Апартейда и къщата на Нелсън Мандела. В музея ще научите за бащата на нацията Нелсън Ролилахла Мандела, който става световна икона с борбата си за равенство. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Йоханесбург - Виктория Фолс – Зимбабве - / закуска и вечеря /
  Закуска. Трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Виктория Фолс в 10:00 ч. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка и разглеждане на най-големите и красиви водопади на Африка, които се изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве и падат на известния водопад Виктория - едно от природните чудеса на света. Следобед ще се насладим на красивия африкански залез над река Замбези на борда на кораб /с включени напитки и закуски на борда/. Край бреговете на реката могат да се наблюдават множество птици, слонове или стада излежаващи се хипопотами, носорози и крокодили. Нощувка в района на водопада Виктория.
4 ДЕН / Национален парк Чобе, Ботсвана - /закуска и вечеря/
  Закуска. Посещение на Национален парк Чобе. Намиращият се в съседна Ботсвана парк „Чобе“ е известен с най-голямата концентрация на животински видове сред всички паркове в Африка. Ще се отправим на разходка с корабче по живописната река Чобе. Свободно време за обяд. Следобедно сафари с джипове в парка. Привечер връщане в хотел във Виктория фолс.
  Вечерта по желание и срещу доплащане „Boma” вечеря с местни специалитети и фолклорно шоу с традиционни музика и танци. Нощувка в района на водопада Виктория.
5 ДЕН / Виктория Фолс – Зимбабве /закуска и вечеря/
  Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на водопада Виктория за незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като Моси-оа-Туня или „ Гърмящ дим“. Тонове вода се изсипват от водопада и падат от близо 120 м. височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри. Негов откривател е Дейвид Ливингстън през 1855 г и го нарекъл Виктория в чест на английската кралица .
  Свободно време и възможност за различни дейности на територията на парка, като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, разходка със слонове, сафари с лъвове и др. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в района на водопада Виктория.
6 ДЕН / Национален парк Крюгер - /закуска и вечеря/
  Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване с полет в 14:05 ч. за парка Крюгер. Пристигане в 15:45 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Национален парк „Крюгер“ е най-големият национален парк в ЮАР. Разположен е на територията на две от провинциите на РЮА Лимпопо и Мпумаланга. Неговата площ е 18 989 кв.км. На север граничи със Зимбабве, а на изток с Мозамбик.
  Свободно време или по желание следобедно-вечерно сафари за наблюдаване на дивите животни.
  Вечеря. Нощувка в Крюгер парк.
7 ДЕН / Национален парк Крюгер - /закуска, обяд, вечеря/
  Закуска. Ранно сутринта ще поемем на сафари из Национален парк Крюгер . Ще може да изследваме огромното разнообразие от флора и фауна. В резервата на свобода живеят над 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила и много други. Обяд /включен в цената/. Следобед връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Йоханесбург - Кейптаун - / закуска /
  Закуска и отпътуване със сутрешен полет в 08:25 ч. за Йоханесбург. Пристигане в 09:20 ч. в Йоханесбург. По желание и срещу доплащане - посещение на известната диамантена мина Кулинан, където през 1905 г. е добит най-големият необработен диамант в света, украсяващ британската корона и включена туристическа обиколка на Претория. Градът е седалище на правителството, докато парламентът е в Кейптаун, а Върховният съд – в Блумфонтейн.
  /Заявява се и се заплаща предварително от България, при минимум 8 записани туристи/. Следобед трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Кейптаун в 18:45 ч. Пристигане в 20:55 ч. в Кейптаун и посрещане от местният партньор, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Кейптаун.
9 ДЕН / Кейптаун - планината „Маса - нос Добра Надежда и Кейп Пойнт – / закуска /
  Закуска. Панорамна обиколка на Кейптаун и екскурзия с кабинков лифт до планината „Маса“ откриваща невероятна гледка към красивият град Кейптаун, возейки се в кабина ,която се върти на 360 градуса , чувството е неповторимо. Свободно време за обяд. Следобед екскурзия до нос Добра Надежда и Кейп Пойнт.
  Нос Добра Надежда е най -южната точка на африканският континент. Ще преминем по крайбрежието на Атлантическия океан – красивата Ривиера на Южна Африка Sea Point. Следващата ни спирка е в Националният резерват Кейп Пойнт – разположен на 17000 акра площ и обитаван от типични и многообразни представители на местната флора и фауна.
  Възможност за вечеря в местен ресторант, срещу допълнително заплащане. Завръщане в хотела. Нощувка в Кейптаун.
10 ДЕН / Кейптаун – Доха /закуска/
  Закуска. Свободно време или по желание, срещу допълнително заплащане - посещение с дегустация на вино в някоя от прочутите южноафрикански винарни в района на Кейптаун. Следобед – трансфер до летището в Кейптаун за полет до Доха в 18:40 ч.
11 ДЕН / Доха – София
  Кацане в Доха в 05:55 ч. Полет за София в 06:50 ч.Пристигане в София в 12:00 ч.

ЮЖНА АФРИКА Ви приветства!

Направете едно незабравимо пътуване до най - горещи точки в Южна Африка. Започвайки от Града на златото - Йоханесбург, оживен мегаполис- туптящото сърце на Африка. След това ще посетим флагманската пустиня на Националния парк Крюгер аслаждавайки се на дивата природа. Отправяйки се на юг стигаме до „ Майчиния град“- Кейп Таун . С модерна въжена линия и със спокойно темпо ще се качим на планината Table Mountain, возейки се в кабина ,която се върти на 360 градуса , чувството е неповторимо. Известният водопад Виктория е още едно природно чудо на света. Известен като „Димът, който гръми”, могъщата река Замбези пада в дълбока пролом на великолепна сцена. Ще се разходим с круиз по река Замбези . Ще посетите Националния парк Чобе ,известен ,като „Земята на великаните“, разположен в северната част на крaсивата Ботсвана .  


Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Забележки:

  • При несъбран минимум записани туристи е възможно да има доплащане;
  • Уведомяване за несъбран минимален брой туристи - 30 дни преди отпътуване;
  • Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение;
  • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата по екскурзия до Москва и Санкт Петербург;
  • Няма задължителни медицински изисквания за пътуването;
  • Възможно е авиокомпанията за международните и вътрешни полети да бъде променена или да има промяна в полетното разписание;
  • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай, разликата в цената трябва да бъде доплатена от страна на клиента.
  • Пакетната цена е калкулирана по курс 0.56 USD за 1 BGN към 27.02.2029 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, Туроператорът си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
  • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са валидни към дата 20.01.2020 и подлежат на актуализация при потвърждение. 

Условия за записване:

  • Депозит: 50% от пакетната цена;
  • Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;
  • Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 14 туристи;

Анулации и неустойки:

  • при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа в изключение, когато са издадени самолетни билети по самолетни програми; 
  • между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

  • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването;

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


 

Вид използван транспорт:

  • Самолет

  • Автобус / Бус

  • Джип

  • Моторна лодка


Хотели по прогромата:

 

Йоханесбург - Belvedere Estate 4* или подобен

Водопадът Виктория – Rainbow Hotel 3* или подобен

Парк Крюгер – Protea Hotel by Marriott 4* или подобен

Кейптаун – 40 on Burg 4* - или подобен