Екскурзия до Коста Рика и Панама

София - Панама сити - Сан Хосе - София

Самолетна програма 13 дни / 11 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 4240.00 / 8293 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Панама Сити
  Отпътуване от летище София за Панама Сити с полет през транзитно летище. Добре дошли в Панама! Посрещане на летището в Панама сити и трансфер до хотела Ви, настаняване, нощувка в Панама Сити в хотел 4*.
2 ДЕН / Панама Сити – Панамския канал - Пристанище Мирафлорес и Старият град /закуска и обяд
  Закуска в хотела. Днес ще започнем екскурзията си с панорамен тур на модерната част на града. Следва да видим Главната Административна сграда на Плавателните Канали, шлюзовете Мирафлорес на Панамския канал - чудо на инженерството от 20-ти век и посетителския център. Тук ще може да наблюдавате работата на Панамския канал и да научим за неговата важна роля в световната търговия, докато съзерцаваме преминаването на огромните търговски кораби, задвижвани само и единствено от силата на водата.Те са част от един от трите комплекта шлюзове на Панамския канал и се намират само на 10 минути от столицата. Ще се се насладите напълно на приказния спектакъл от преминаването на круизни кораби или огромни товарни кораби, наречени Panamax. Обратно в града, ще се разходим през Стария град покрай площад Херера, църквата Сан Хосе (Златният Олтар), Шато Арч (стара Доминиканска църква), Площад Боливар, Катедралата и Пощата.
  Обяд по време на тура. По желание : Круиз по залез слънце в Панама Бая : 70 евро /на човек. Нощувка в Панама Сити.
3 ДЕН / Панама Сити – Остров Табога - Панаама Сити / закуска и обяд
  Закуска. С ферибот ще се придвижим до остров Табога, разположен в Тихия океан.При пристигане в Табога посещение на живописния град и втората най-стара църква на континента , построена в началото на 16 век.
  Продължаваме с кратка разходка до върха на острова по малка пътечка, за да се насладите на красивите гледки към Тихия океан и Панамския Залив. Обяд.След обяд свободно време за плаж, преди да се върнете в града.
  Трансфер до хотела. Нощувка в Панама Сити.
4 ДЕН / Панама Сити - Сан Хосе /закуска и вечеря
  Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Сан Хосе. Трансфер до хотел , настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка в Сан Хосе.
5 ДЕН / Сан Хосе - Тортугеро /закуска , обяд и вечеря
  Закуска в хотела. Отпътуване сутринта с автобус през Националния парк Braulio Carillo и огромните бананови плантации в региона. Плаване с лодка до националния парк Tortuguero, сред многобройните му канали, виещи се през сърцето на тропическа гора, където вече можете да наблюдавате богатата й флора и фауна (маймуни, зелени ибиси, крокодили, мексикански жакани, тукани и много други).
  Среща с местния водач на кея и качване на частна лодка до село Тортугеро. Обяд в хижата. Посещение на село Тортугеро и разходка по пътеките около хижата. Настаняване в EVERGREEN LODGE*** (или подобен).
  Вечеря и нощувка в Тортугеро.
6 ДЕН / ТОРТУГЕРО /закуска ,обяд и вечеря
  Закуска в хижата. Разходка с лодка в Националния парк Тортугеро, за да откриете природата при нейното пробуждане. Чести спирки за наблюдение на страхотно разнообразие от птици, маймуни, крокодили и каймани..
  Посещение на село Тортугеро и разходка по пътеките около хижата. Вечеря и нощувка в лоджа в Тортугеро.
7 ДЕН / ТОРТУГУЕРО – АРЕНАЛА/ Релаксираща вечер в горещи извори/ закуска, обяд и вечеря
  Закуска в хижата. Ще плаваме с лодка около час и с автобус ще продължим до град Гуапилес. Обяд. Посещение на град Ла Фортуна - разположен точно в подножието на невероятния вулкан Аренал. Настаняване в хотел 4*. Насладете се на релаксиращ следобед в горещите извори сред тропическите гори - 25 термални водни басейна се пълнят от кристални водопади . Чистотата на водата ще ви накара да се почувствате сякаш се носите в оазис на изцеление, с птици, които пеят навсякъде и звук на падаща вода, който ви кани да се отпуснете и да възстановите . В края на вечерта ще имате вкусна вечеря в ресторанта на комплекса . Нощувка в Аренал.
8 ДЕН / АРЕНАЛ / закуска ,обяд и вечеря
  Закуска. Започва нашето приключение в парка Hanging Bridges. В рамките на парка ще пресечете различни пътеки и серия от окачни мостове, от които ще видите част от флората и фауната на "горския покрив". Това преживяване ще ви покаже визия за гора от различна гледна точка, която започва с разходка на земята и след това ви отвежда до изследване на върховете на дърветата, труднооткрито местообитание, наречено „навес“ с водач-натуралист. Следва поход в частен резерват в подножието на вулкана Аренал. Разходете се по пътеките на парка, където ще видите много растителени видове, като копринено-памучното дърво, свято дърво за местните популации, които вярвали, че дървото е врата към рая. Ще се разходите и по втвърден поток от лава, откъдето се открива красива панорамна гледка към вулканът Аренал и езерото Аренал. Ще посетите и малката органична ферма на Дон Хуберт! Дон Хюбърт е бивш традиционен фермер, преминал към органичен земеделие, а след това, през заобиколните пътища на живота, до екотуризма. Сега най-голямото му удоволствие е да накара посетителите да открият неговия малко кътче от рая, както той го нарича: неговата ферма и неговите насаждения! Независимо дали прекарвате няколко часа или цял ден в Дон Hubert's, вашето посещение несъмнено ще бъде един от акцентите на вашето пътуване! Обяд . Посетете плантациите с тропически плодове и зеленчуци като ананаси, банани, маниока и други толкова екзотични, че ще със сигурност ги открийте за първи път! След това ще направите обиколка на градината с лечебни билки. Ако някога сте се чудили как изглеждат стевия, хинин, канела или куркума в сурово състояние? Тук ще получите отговора! На мелницата за захарна тръстика ще опитате прясно извлечен сок . Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотела в Аренал.
9 ДЕН / АРЕНАЛ - ТАМАРИНДО / закуска ,обяд и вечеря
  Закуска.Отправя ме се към тихоокеанското крайбрежие на Тамариндо. Настаняване в хотел 4* . Свободно време нощувка в Тамариндо.
10 ДЕН / ТАМАРИНДО / закуска ,обяд и вечеря
  Закуска, обяд и вечеря в хотела. Свободен ден, за за плаж и разходка. Нощувка в Тамариндо.
11 ДЕН / ТАМАРИНДО - САН ХОСЕ / закуска и вечеря
  Закуска. Трансфер до Сан Хосе. Туристическа програма в Сан Хосе. Ще разгледате някои от най-емблематичните сгради като фасадата на Националния театър, считан за културната перла на Коста Рика, Плаза де ла Култура, известен с като оживен център на събирания, Националният парк, Централното , Mercado Central, Централен пазар, където ще намерите всички видове магазини, заведения за хранене, щандове за плодове и други.Вечеря в местен ресторант.
  Нощувка в хотел 4* в Сан Хосе.
12 ДЕН / САН ХОСЕ - СОФИЯ / закуска
  Закуска.Свободно време. Трансфер за полет Сан Хосе - София през транзитно летище.
13 ДЕН / СОФИЯ
  Пристигане на летище София вечерта.




Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Хотели по програмата:
Панама Сити -CENTRAL HOTEL PANAMA**** или подобен
Сан Хосе - GRAN HOTEL COSTA RICA BY CURIO**** или подобен
Тортугеро - MAWAMBA LODGE*** или подобен
Аренал -   VOLCANO LODGE**** или подобен
Тамариндо - HOTEL OCCIDENTAL TAMARINDO**** или подобен


Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от дата на приключване на екскурзията


Начин на плащане :

Депозит: 2000 евро в брой в офис на ТА „Оданс Травел"  или по банков път
доплащане: 45 дни преди датата на заминаване


Анулации и нустойки:

* при повече от 90 дни преди датата на заминаване - няма

* от 90 до 45 дни преди заминаване се удържа внесеният депозит

* от 45 до 0 дни преди заминаване – 100 % от стойността на екскурзията


Допълнителна информация:

  • Програмата се провежда съобразно часовете на полетите

  • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски/испански език, с превод на български език от екскурзовода – преводач на групата.

  • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 човека.

  • Срок за уведомление при недостигнат брой туристи : 30 дни преди датата на пътуване.