НОВО! Почивка в Сандански

София - Сандански - София

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма
1ден:
Тръгване от София в 07:30 ч. от площад "Св. Александър Невски".

Пътуваме по магистрала Струма в посока Благоевград.
Кратък престой в град Благоевград – посещение на квартал Вароша и Църквата “Въведение Богородично" със забележителен иконостас и стенописи.
Отпътуване към Сандански.

Настаняване в хотел Панорама 3*.
Свободно време за СПА.

Пешеходна разходка в града. По време на пешеходната обиколка групата ще се разходи покрай най-емблематичните сгради на града. Градът е известен още с уникалния си парк "Св. Врач" – старото име на града. Паркът съдържа над 200 вида средиземноморски видове растения, които допринасят за живописния му вид.

Вечеря.
Нощувка.

2 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Мелник и Роженски манастир.
Посещение на Роженския манастир, разположен на панорамна височина, от която се разкриват удивителни гледки към пясъчните пирамиди, Славянка, Пирин планина (до манастира има 20-минутно стръмно изкачване). Разглеждане на църквата, богато изписана със стенописи. Големият иконостас с изключителна резба и позлата е един от най-представителните сред запазените от XVIII в. иконостаси по българските земи. Чудотворната Богородична икона дарява здраве и щастие на всички вярващи. Тя е реплика и има силата на прочутата чудотворна икона на Богородица, която е охранявала портите на Ивирон в Света гора. Надписът й сочи, че тя е зографисана "от ръката на Яков, монах Иверски" в 1790 г.

Отпътуване към Мелник - най-малкият и топъл град в България, известен със запазената възрожденска архитектура, сладкото червено вино, фантастичните природни образувания на Мелнишките пирамиди.
Свободно време за разходка и мелнишко вино.

Обяд.
Свободно време за СПА.
Вечеря.
Нощувка.

3 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Рупите и Златолист.
Отпътуване към село Златолист, където е живяла Преподобна Стойна. Посещение на църквата „Свети Георги” - място с незабравимо въздействие и огромна целебна сила. Смята се, че църквата „Св. Георги“ е построена през ХIХ в., но местните хора твърдят, че е била издигната още през ХII в. Храмът е забележителен със старите си стенописи и изографисаните гола жена и дявола с арбалет, единствени по рода си. В средата на храма, под купола, се намира мраморна плоча с двуглав орел. Съществува легенда, че стъпването върху нея има силно лечебно излъчване. В двора се издига чинар на над 1200 години, за който се вярва, че помага при различни заболявания.

Посещение на Рупите. Разглеждат се храмовия комплекс на леля Ванга, храма "Св. Петка", целебните извори, къщичката на Баба Ванга.

Обяд.
Свободно време за СПА.
Вечеря.
Нощувка.

4 ден:
Закуска.

Екскурзия до Сидерокастро и манастир Св. Кирик и Юлита, Гърция.
Отпътуване към Сидерокастро. По време на обиколката в града, групата ще разгледа най-емблиматичните сгради – скалния параклис „Св. Димитър“, църката „Преображение Господне“ на Топ баир и Историческия музей.
„Св. Кирик и Юлита“ е православен женски манастир в град Сидерокастро.
Манастирът е разположен на хълм североизточно от града. Основан е в 1968 година от митрополит Йоан Валовищки. Преди ръкополагането му за валовищки митрополит, Йоан служи на Самос, където култът към мъчениците Кирик и Юлита е силен и той решава да го утвърди и в поверената му епархия.

Обяд.
Свободно време за СПА.
Вечеря.
Нощувка.

5 ден:
Закуска.

Екскурзия до Смоларски водопад, Северна Македония.
В близост до село Смоларе в Северна Македония се намира Смоларският водопад, разположен в северните склонове на планина Беласица, на 630 м н.в. по поречието на река Ломница, приток на река Струмешница. Височината на водния пад е 39,5 метра, което го прави най-високия постоянен водопад в Северна Македония и най-високия в планина Беласица. До водопада е изградена екопътека с дължина около 600 метра.
Пътека от 300 каменни стъпала преминава през вековна букова гора и завършва с мост над Белве дере.
Преходът до водопада е по изградена екопътека с дължина около 600 м., с продължителност около 30 минути.

Обяд.
Свободно време за СПА.
Вечеря.
Нощувка.

6 ден:
Закуска.

Свободно време за СПА.
Обяд.

Отпътуване към София.
Спирка по пътя на връщане в Кресненското дефиле.
Свободно време.

Завръщане в София.


Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус;
  • 5 нощувки в хотел 3* в град Сандански;
  • 5 закуски на блок маса;
  • 5 обяда и вечери по меню;
  • ползване на топъл минерален закрит и открит басейн;
  • рехабилитационенн и СПА център в хотела;
  • посещение на град Благоевград /без включени входни такси за музеи/;
  • пешеходна обиколка в град Сандански;
  • екскурзоводско облужване по време на цялото пътуване


Цената не включва:
  • разходи от личен характер
  • доплащане за настаняване в единична стая - 120 лв.
  • допълнителни екскрузии по желание


Тръгване от