Екскурзия до Мистична Странджа

София - Странджа - София

Автобусна програма 3 дни / 2 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 101.00 / 198 лв.
Програма

ПРОГРАМА

ПРОГРАМА С ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ И БУРГАС. (ОТ ВАРНА МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО БУРГАС С МАРШРУТКА)

ДЕН 1 – 02.06.2022 г.
– 06:00 ч. тръгнава от София от автогара Сердика (бившия Трафик маркет, точно срещу централна автогара).

– 11:00 ч. тръгване от Бургас от спирката на Булаир до химическото чистене  (съвсем близо от автогарата и ЖП гарата в Бургас. Намира се на самия път в посока морската градина).
– Пътуваме до село Граматиково и от там до светилището Индипасха. Беседа в автобуса и на място. И още – тракийски ритуал с хляб и мед на светилището, медитация, почивка. Отпътуване за единствения по рода си музей на Странджа специално аудио и визуално изготвен по европейска програма.
– ОбядОтпътуване за Малко Търново, посещения на култовия тракийски храм Мишкова нива, бдение на входа на подземията на Богинята Бастет, а които не желаят, то може да разгледат Малко Търново, църквите и музея.
– Завръщане към 21:00 в хотела. Вечеря.

 

ДЕН 2 – 03.06.2022 г.
 08:00 ч. – 09:00 ч. Закуска.
– Отпътуваме за светилището Беклиг – таш (натисни тук)Специална беседа на място, медитация. Посещение на специални места неизвестни за обикновени туристи със силна лечебна енергия. Лек поход към още няколко мегалита наоколо.
– Обяд.
– Отпътуване за село Българи, където заемаме място около огъня. Посещение на аязмото до праклисите на св. Константин и царица Елена.
По желание – ходене по жаравата след приключване на нестинарския танц.
– Нощувка.

 

ДЕН 3 – 04.06.2022 г.
– 07:00-08:00 ч. Закуска
– Отпътуване за с. Бръшлян. Посещение на църквата „Свети Димитър“ (построена върху Тракийско светилище, свидетелство за което е вграденият в олтара античен жертвеник посветен на Зевс-Дионис и надпис от жреца Ликомед) с камбанарията и прилежащото към нея Килийно училище от XIХ в. (напълно реставрирано), Етнографският музей (чийто сбирки представят живота и бита на местните жители през вековете), Балюва и Куртова къщи и Музеят на открито за традиционно възрожденско земеделие (където можете да се научите да предете на стан).
– Програмата ни продължава към местността Бяла Вода, където по заръка на Ванга е направен параклис на Богомилите сред чудни дървета в дебрите на гората. Влизане в параклиса за молитва и отдаване на почит. Само ние разполагаме с ключа и разрешението да влизаме в параклиса. Силно енергийно място. Според посветени хора има енергиен купол на Богомилите там. Медитация.
– Отпътуване за Бургас и София. 

Възможни са промени в програмата и маршрута.

ЦЕНА

При записване до 15.05.2022г. от София: 198 лв. 

При записване до 15.05.2022г. от Бургас: 128 лв.

Забележка: цената е валидна при минимални квоти от посочените горе градове. При по-малък брой до 25 човека се доплаща 20 лв.; при група от 25 до 35 се доплаща 15 лв. Уведомяваме своевременно.

Цената включва:
– 2 нощувки със закуски в горски комплекс „Рибарникъ“ (с езеро, беседка, река, рибарник с жива риба, борова и широколистна гора).
– двама лектора
– водач
– беседи
– лицензиран туристически автобус
– такси за автобуса
– командировка и нощувка на шофьора
– паркинг
 
 

 

Цената не включва:
– обеди и вечери
– разходи от личен характер
– входове на музеи и обекти за посещение, които са в рамките на около 10 лева за цялото пътуване.
 


Тръгване от