ВАРНА-ЕДНА ЛЮБОВ ВИНАГИ ВЯРНА | Лазурна и чаровна Варна - Копнеж в сърцето си ми ти ...Бляновете ми сбъдни!... Град на морските мечти!

СОФИЯ – ВИНАРНА ЯЛОВО – АРБАНАСИ – ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК ВАРНА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ - БАЛЧИК - МИДЕНАТА ФЕРМА - КАЛИАКРА - ФЕРМА ЗА ОХЛЮВИ „ ЕКО ТЕЛУС“ - АЛАДЖА МАНАСТИР - ВИНАРНА ДАРЗАЛАС – МАДАРСКИ КОННИК - СОФИЯ

Автобусна програма 4 дни / 3 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 135.50 / 265 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Винарна Ялова - Арбанаси - Златни пясъци
  Отпътуване от София в 8.00 часа към Винарна Ялово,малка бутикова изба, разположена в полите на Стара планина на юг от Велико Търново за дегустация с мезенца.,по желание, разбира се....Продължаваме към красивото и китно Арбанаси, където ни очакват старовремско очарование и много вълнуващи усмивки в духа на Възрожденската епоха. Заради уникалната си прелест с над 300-годишна история, Арбанаси е "историческо селище" от национална значимост с автентичната атмосфера на отдавна минали времена и тихи калдъръмени улички, обградени от високите дувари на старовремски български къщи.Ще му се насладим,ще притаим дъх в църквата на Рождеството с 2500 стенописа поствизантийско изкуство и ще продължим към най-големия Историческия парк в света край Варна... първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света, който ни връща 10 хиляди години назад във времето... Ще видим наколна Неолитна къща ,богата експозиция от тракийски златни и сребърни съкровища, оръжия, керамика, монети,възстановка на стенописа от Александровска гробница, уникален паметник на тракийската култура и изкуство.Ще ви предложим да изживеем заедно Ритуално пиене на вино в Тракийския Дворец...Древните траки са известни като прочути лозари. В Античността се е смятало, че Дионис – богът на виното – е дошъл от Тракия. В поемата си „Одисея“ Омир възхвалява тракийското вино. Описва го като напитка с божествен аромат, много гъсто.
  Исторически парк предлага на своите гости ритуална дегустация на специален сорт медено вино , изпълнена по тракийски обичай. Виното се разлива в прецизни реплики на ритони, фиали и други съдове от прочути тракийски съкровища. По този начин участниците  в дегустацията получават уникалната възможност да се насладят още в по-пълна степен на божествената напитка да се докоснат до величието на могъщите тракийски герои.
 
  Атракцията е подходяща за лица над 18 г. и струва 20 лв.
  Връщане в хотела. Нощувка.
2 ДЕН / ДВОРЕЦА В БАЛЧИК - МИДЕНАТА ФЕРМА ДЪЛБОКА – КАЛИАКРА - ФЕРМА ЗА ОХЛЮВИ „ ЕКО ТЕЛУС“
  Закуска. Свободно време или по желение еднодневна екскурзия до Балчик (15 лв.)Отпътуване към романтичния Балчик,с попътна спирка за демонстрация при изкусните грънчари на троянска средновековна и модерна керамика...Продължаваме към Двореца на румънската кралица Мария ,очарована от красотата,великолепието и спокойствието на живописния морски бряг,пленил сърцето й.Ще се разходим сред красотите и чудесата на Двореца, райски дом, наречен от самата нея. „Тихото гнездо“. Заливът е бряг, който прегръща море. Но не се заблуждавайте, че хората идват в градчето просто заради морето. Всеки, който се е разходил веднъж из градините на двореца, идва тук отново, пленен от една жена…Ще видим „Алеята на виното“, „Алеята на вековете“, „Висящите тераси , „Божествената градина“, Английския двор„Градината с водното огледало“ „ Сребърният кладенец“,“Градината на Аллах“ и „Мостът на въздишките“. Продължавайки към брега на морето стигаме до белеещия се силует на сграда, който изглежда като бяла птица, кацнала на ръба на скалата и вперила поглед в синия морски безкрай. Това е вила „Синята стрела“, в която по различно време са живели принц Николай – вторият син на кралица Мария и принцеса Илеана – най-малката й дъщеря. Ще минем по Моста на желанията със затворени очи и ще си пожелаем нещо, което,според легендата, със сигурност ще се сбъдне.Ще си кажем „Наздраве“ в Queen’s Winery House – скритото съкровище на Двореца,където ще се убедим в качествата на предлаганите напитки, като дегустираме в уютната зала на вила „принц Николай“ или на каменната веранда с изглед към морето. Атмосферата, съчетана с изтънчените вкусове, със сигурност няма да ви остави безучастни...И тръгваме по Сребърния бряг,Балчик-Калиакра, към мидената ферма „Дълбока“,за да се насладим на обяд с кулинарни изкушения на брега на морето/ срещу допълнително заплащане /.Миденото царство с екологично чисти черноморски миди, известни със своите вкусови качества и полезни съставки. Гларусите по скалите, лекият повей на вятъра, вкусът и ароматът на храната, спокойствието и забавеният ритъм на деня... Прилича на морски бряг край Италия или Гърция... На онези морски градчета, на които обичайната шеметна и почти влудяваща градска обстановка е чужда и далечна. Дори и да не сте запален любител на миди, само гледката и самата обстановка си струват приключението...Продължаваме към нос Калиакра – красив къс родна земя,висок, ветровит и скалист, врязан на 2 километра навътре в морето край бреговете на Каварна.,едно от най-живописните места по Северното Черноморие.Отправяме се към следващото предизвикателство за деня - Ферма за охлюви „Еко телус“ за едно изтънчено меню – пастет от охлюви или охлюви по бургундски. / 6 лева / Връщане в хотела.Нощувка в хотел 3*.
3 ДЕН / АЛАДЖА МАНАСТИР – АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ ВЪВ ВАРНА – ВИНАРНА ДАРЗАЛАС –МОРСКАТА ГРАДИНА И УЛИЦАТА НА БАРОВЕТЕ –BAR STREET
  Закуска.Отправяме се към Аладжа Манастир,мистично място със силна божествена енергия. +-Дух на митичен монах пази скрити съкровища край Аладжа манастир. Във вековната гора, северно от Варна, където се намира светата обител, се намира гробът на Рим папа. Лобното място на мистичния пазител е оформено като легло, постлано с памук.Хората от древни времена са смятали, че като си скрият най-ценното в такова свято място, боговете и духовете ще ги пазят. Според легендата около Аладжа манастир има дълбоко подземие, в което са скрити големи съкровища, укрити по време на османското нашествие. Продължаваме кам морската столица на България,Варна,древния Одесос,където ни очаква уникалния и изумителен Археологически музей със сензацията на ХХ-ти век,най-старото обработено злато в света.Следва Наздравица във Винарна Дарзалас, за всички, които обичат виното: за тези, които се интересуват от него; за тези, които не знаят нищо за него, за тези, които го обожават и си доставят незабравими емоции, потапяйки се в необятния му свят...Очаква ни романтичната Морска градина,символ на града, чудно красива зелена огърлица по Варненското крайбрежие с обща площ над три хиляди декара,най-голям парк-произведение на изкуството на Балканите. Щастливи мигове на кулинарна наслада на известната,живописна,крайбрежна Улица на Баровете,Bar Street –да похапнем прясна рибка,любувайки се на плажуващите лебеди...,Връщане в хотела.Нощувка.
4 ДЕН / МАДАРСКИ КОННИК / UNESCO / - СОФИЯ
  Закуска.Отпътуване за Мадарския конник , единствен скален релеф от епохата на Ранното Средновековие в цяла Европа.,абсолютен символ на България, наследство на нашите предци и на тяхното величие. Maдapcĸият ĸoнниĸ ocтaвa eднa oт нaй-гoлeмитe миcтepии. Cĸaлнaтa иĸoнa, нямaщa aнaлoг в cвeтa, тy ce пpипиcвa нa тpaĸитe, тy нa пpaбългapитe, тy нa дpeвнa цивилизaция.Според учени на скалата е изобразен хан Тервел в победите му, извършени в помощ на византийския император Юстиниан II. Каквато и да е историческата истина, този монумент заслужава да бъде съхранен за поколенията. Наслаждавайте му се, докато все още се извисява гордо в скалите. Продължаваме към София.Привечер,пристигане в столицата...
   

Направете крачка навън от прекрасния,
уютен и чаровен хотел
и вече ще имате панорамна гледка към Черноморското
крайбрежие.

Хотел Амфора *** е  на брега на морето 
и се радва на оценка 9,1 –  ПРЕВЪЗХОДЕН
в престижния,световен сайт на  booking ..

Клиентите на хотела не пестят хвалебствия...
Прекрасен,с уникално местоположение...изобилна
закуска,изключително любезен персонал...всеки детайл
изпипан до педантичност, all inclusive кът с
напитки,очарователен,надхвърля даже очакванията...

Заповядайте,уважаеми пътешественици, нека се насладим
на една вълнуваща екскурзия с бутиков хотел,комфортен
автобус и богата програма....


Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Начин на плащане :
в брой в офис на Оданс травел или по банка

С голямата си грижа към вас ние сме предприели всички мерки за пътуването ви:

В 50-местен автобус пътуват най-много  30 души!
Автобусът се дезинфекцира всяка вечер
Автобусът се почиства на всяка спирка

Температурата на всеки турист се измерва при заминаване и сутрин при Качване в автобуса
предлагаме дезинфектант при слизане и качване в автобуса