Круиз - По стъпките на Фараоните с вътрешен полет Кайро - Хургада

София-Кайро-Асуан-Ком Омбо-Едфу-Есна-Луксор-Хургада-София

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма

ПРОГРАМА

1 Ден: София - Кайро
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Кайро изпълняван от BH. Кацане на летището в Кайро и посрещане от фирмата партньор на място. Еднодневна екскурзия на Кайро (включена в цената)Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Включен обяд (сух пакет).След екскурзията на Кайро. Трансфер до хотел The Oasis Hotel Pyramids 4* (или подобен) и настаняване, вечеря в хотела.Нощувка.
2 Ден: Кайро - Асуан
Закуска. Трансфер до летището в Кайро за полет до Асуан изпълняван от Egypt Air. Кацане на летището в Асуан. Започваме с посещение на Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията Presidential Nile Cruises) на база пълен пансион /закуска, обаяд и вечеря/. Настаняване. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.
3 Ден: Асуан
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Абу Симбел. Eкскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Комбо: Разходка с лодка Флука, Ботаническа градина и Нубийско селище Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с кана (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка. Обяд. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.
4 Ден: Асуан – Ком Омбо – Едфу
Закуска. Следобед отплаване за Ком Oмбо. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собек, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Отплаване за Едфу. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.
5 Ден: Едфу – Луксор
Ранно сутринта посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Отплаване за Луксор през Есна. . В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.
6 Ден: Луксор - Хургада
След закуска освобождаване и напускане на круизния кораб. Отправяме се към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Трансфер до Хургада. Настаняване в хотел Stella Di Mare Gardens Resort & Spa 5* или подобен на база All Inclusivе.
7 Ден: Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане.
8 Ден: Хургада - София
Закуска. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air.

 
Допълнителни екскурзии

Условия:

1. Плащания:
Авансово плащане от 30% депозит на човек при записване;
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;

2. Необходими данни за всички пътуващи* :
Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
Номер на паспорт и дата на валидност;

*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1.12.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Кайро/Хургада  са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Важна информация:
За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Забележка:
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

На територията на Египет е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!

Забележка: Посочените цени са ексклузивни за обявения период.
Минимален брой за осъществяване на програмата – 25

 Необходими документи:

    Международен паспорт
    Няма санитарни или други специфични изисквания

 

Допълнителни екскурзии:

Абу Симбел
Екскурзията се провежда при минимум 20 записани човека.
Eкскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
ЦЕНА - 90 евро - възрастен / 45 евро - дете до 11.99 г.
 
Комбо: Разходка с лодка Флука, Ботаническа градина и Нубийско селище
Екскурзията се провежда при минимум 20 записани човека.
Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с кана (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.
ЦЕНА - 40 евро - възрастен / 20 евро - дете до 11.99 г.
 
Полет с балон Hot Air над Луксор
Сутрешна обиколка с Balloon Hot Air в Луксор.
ЦЕНА - 90 евро - възрастен


Цената включва:
Пакетната цена е в евро и включва: 
  • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси; 
  • Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.; 
  • Всички трансфери;
  • Екскурзия на Кайро – разглеждане на Пирамидите, Сфинкса и Националния Египетски Музей;
  • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор;
  • 1 нощувки в Хургада в хотел 4* на база All Inclusive; 
  • 2 нощувка в Кайро в хотел The Oasis Hotel Pyramids 4* (или подобен) с включена закуска и вечеря;
  • Самолетен билет с директен полет от Кайро до Асуан;
  • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб;
  • Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 20 000 лв и покритие за Covid; 


Цената не включва:
Пакетната цена НЕ включва: 
  • Допълнителни екскурзии; 
  • Напитките на борда на круизния кораб;
  • Лични разходи;
  • Бакшиши - в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около 25$ за целия престой;
  • Входна виза за Египет – 25$ заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора;
  • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета /ако авиокомпанията наложи такава/;


Тръгване от