Екскурзия Баварски замъци със закуски и вечери - Потвърдена за 19.09!

Загреб – Баварските Алпи – Баварските Замъци -Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн – Боденското езеро – Мюнхен – езерото Химзее – Любляна

Автобусна програма - 6 дни/5 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 384.00 / 751 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Загреб
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка) за Загреб. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Загреб.
2 ДЕН / Загреб- Баварските Алпи – “Орловото гнездо на Хитлер”- Залцбург
  Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, където е било второ седалище на правителството на Третия райх. По желание се отпътува с малък автобус покрай дефилето Шарицкехлалм, ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус - сграда, построена по желание на Хитлер, известна днес като “Орловото гнездо” (15,10 евро). Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят се посещава Залцбург – къщата на Моцарт и паметника на Моцарт. Настаняване в хотел в района на Залцбург. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Залцбург - Баварските замъци – Боденското езеро
  Закуска. Денят е посветен на най–известните замъци на Бавария, построени от най-загадъчния и романтичен баварски владетел Лудвиг II. Първа спирка е за посещение на Замъка Линдерхоф (8,50 евро) изящен със своя стил барок – рококо, прекрасните му градини и изкуствената пещера-концертна зала. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и  Нойшванщайн (входни такси: 23 евро). Попътно разглеждане на Вайс кирхе, включена в списъка на Юнеско за световно и културно наследство. Кратка фото-пауза на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил. Посещение на Замъка Нойшванщайн – приказка и мит се сливат в едно цяло, неоготика и неоренесанс, мечта и реалност . /Нужна е предварителна резервация/. Продължаваме за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка в района на Боденското езеро.
4 ДЕН / Меерсбург — остров Майнау – Мюнхен
  Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото Боденско езеро, с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера. По желание разходка с корабче за Майнау (28 евро на човек с включена входна такса за острова). Неслучайно Майнау е известен като “Островът на цветята” – феерия от цветни композиции, неповторимо преживване сред море от аромати. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Мюнхен — Замъкът Херенхимзее - Любляна
  Закуска. Автобусно-пешеходна обиколка на Мюнхен Парламента, Кьониксплац, Старата ботаническа градина, Борсата. Пешеходния тур включва: Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство, църквата “Свети Петър”, църквата “Фраукирхе”. Свободно време, за да опитате баварски леберкез и чаша бира. Отпътуване за езерото Химзее – баварското море! По желание отпътуване с кораб до остров Херенинзел, където е построен замъка Херенхимзее (8 евро входна такса + 7 евро за корабче до двореца) от Лудвиг II – копие на двореца Версай. На острова се намира манастира на Августинците, където е написана конституцията на ФРГ след края на Втората световна война. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка
6 ДЕН / Любляна - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.
 
 

* За датите 05.09 и 19.05 е осигурено тръгване от:

* Трансферът се осъществява при минимум 8 туристи от град и подлежи на потвърждение.

* При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.
Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти:

Орловото гнездо“, Залцбург – 15,60 евро;

Къщата на Моцарт – 10 евро;

Замъка „Линдерхоф“ (групова цена с предварителна резервация) – 8,50 евро;

Вайс кирхе – вход свободен, но се изисква минимално дарение;

Дворец Хоеншвангау и дворец Нойшванщайн (групова цена с предварителна резервация) – 23 евро, деца до 18 г – 2 евро;

Дворец Херенкимзее 10 евро, корабче до двореца Херенкимзее (Херенинсел) около 7,70 евро.

Корабче до Майнау с включена входна такса за острова - 28 евро;

Църквата Свети Петър в Мюнхен - 3 евро;

 

Църквата Фраукирхе в Мюнхен- 2 евро;


* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


  Забележки:

  * Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  * Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  * Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

  * Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

  * Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

  * Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]