Екскурзия Париж и Баварските замъци с автобус и самолет

Любляна, замъка Херенхимзее, Аугсбург, замъците Линдерхоф и Нойншванщайн, Страсбург, Париж, Версай ( по желание), замъците по Лоара (по желание)

Автобусно-самолетна програма 8 дни/7 нощувки в хотели
3* или 4* по избор

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 735.00 / 1438 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Любляна
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
2 ДЕН / Любляна - Замъка Херенхимзее - Аугсбург
  Закуска. Кратка туристическа програма в Любляна - град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир, Змейския мост. Отпътуване за Германия и вълнуващия замък на Лудвиг II- Херенхимзее, олицетворяващ сбъданата мечта на крал Лудвиг за “замък по-бляскав от Версай”. Лудвиг II строи този замък, за да се "спаси" от светския живот, баловете и развлеченията. Това е място за уединение, където самотният крал можел да избяга от реалността и да се потопи в света на пълното блаженство. Той е живял тук само 10 дни, като всяка вечер заповядвал Огледалната зала да бъде осветявана от всичките 33 полилея и 44 свещника, в които горели 2000 свещи.Продължаваме към Аугсбург-роден град на бащата на Моцарт. Настаняване в хотел 3*. Нощувка в района на Аугсбург.
3 ДЕН / Аугсбург – замъците Линдерхоф и Нойшванщайн - Страсбург
  Закуска. Отпътуване към легендарните Баварски замъци. Разглеждане на лятната резиденция на крал Лудвиг II – Линдерхоф, както казва самият той: "Мястото е едно от най-красивите места, някога намирани..." Фееричният дворец "Линдерхоф" - шедьовър в стил великолепен барок и изискано рококо е любимия дворец на "последния добър и самотен крал" . Сред величествен планински пейзаж се крие едно истинско бижу, което поразява със своето очарование! Денят ни продължава с посещение на замъка Нойшванщайн -архитектурно творение, вдъхновило крал Лудвиг II, наречен „Безумни“ ,от легендата за лебедовия рицар Лоенгрин и от сюжетите в оперите на Вагнер. Кацнал върху живописен хълм в подножието на Баварските Алпи, Нойшванщайн е един неповторим дворец,една фантазия от камък, сякаш току що появила се от някоя завладяваща детска книжка. Самото име ("Нов лебедов камък") идва от мита за Лоенгрин - Рицаря лебед. Вагнер създава по него едноименната опера, а Чайковски пише балета "Лебедово езеро". Любопитен факт е, че замъкът е трябвало да бъде "достоен храм за богоподобен приятел", както сам кралят се изразява,но Рихард Вагнер никога не го посещава. Отпътуване за Франция и очарователния Страсбург. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
4 ДЕН / Страсбург - Париж
  Закуска. Туристическа програма в Страсбург, където се ражда бъдещето, докато миналото живее в красота. С какво ще запомним Страсбург? С щъркелите, които не се страхуват дори да зимуват тук, готическата катедрала, характеризирана от Виктор Юго като „чудо на величието и изяществото”, с почти нереалната красота и прелест на квартала „Малката Франция”,с вълшебната приказка от архитектура, естетика и висок стандарт, с разходката с корабче,от което ще видим и сградите на Европейския парламент, Международния съд за правата на човека и Съвета на Европа. /12.50 EUR/. Отпътуване към Париж и неустоимите изкушения на града на любовта и светлината! Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка в района на Париж.
5 ДЕН / Париж
  Закуска.Туристическа програма в Париж - площад Конкорд, най-големия площад в Париж, обелиска от Луксор ,подарък от Мохамед Али , шейх на Египет за крал Луи Филип,църквата Мадлена,Парламента,легендарната Шанз Елизе с елегантни магазини и луксозни ресторанти,Триумфалната арка по модел на арката на Константин в Рим,Notre Damе - безспорен шедьовър на готическата архитектура. Разглеждане на Лувъра – съкровищница от шедьоври, величествен парижки дворец, пазещ спомена за поколения френски крале от Средновековието до XIX-ти век. Красивата сграда съхранява исторически и неповторими творби от различни епохи, както и едни от най-великите произведения на световното изкуство като древногръцката Венера Милоска, „Мона Лиза” на Леонардо да Винчи, картините на Рафаело, „Свободата води народа” на Йожени Делакроа... Ще се изкачим на Айфеловата кула,Дантелената Дама на Париж,която изкачва посетителите високо над човешките мечти. Ще видим още Монументалния ансамбъл Инвалиди, Парижката Гранд опера, площад Вандом, базиликата Сакре Кьор на хълма Монмартър.Ще направим спиращо дъха пътешествие по Сена,люлката на Париж,под звуците на популярни френски шансони. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
6 ДЕН / Париж – екскурзия до Версай (по желание)
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до двореца Версай (15 евро за транспорт) ,където ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош на Краля-Слънце, както и с безброй многото отпечатъци и символи на изкуството. Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от чудесата на съвременна Франция...
  Връщане в Париж - градът на влюбените. Следват незабравими мигове на хълма Монмартър, сред пъстро великолепие от картини на Площада на художниците,бохемска атмосфера и френски шик. Този живописен квартал ще ви подари усещане за свобода, примесено с артистичен хаос. Точно тук, всички мечти изглеждат реални, дори невъзможните… Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Монмартър е идеално място за разходка по всяко време на денонощието. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
7 ДЕН / Париж – екскурзия до замъците по Лоара (по желание)
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до замъците по Лоара (25 евро за транспорт). Отпътуване към живописната долина на Лоара,наричана „Градината на Франция“, заради приказната си красота,където все още се носят легенди за любов и интриги, за пищни балове и ловни трофеи. Не случайно Юнеско е обявило за паметник на световното културно наследство цялото пространство. Ние пък ви предлагаме да се потопите в двата спиращи дъха замъци и да се докоснете до тяхната величествена осанка и магическо очарование. Посещение на Шамбор – екстравагантен замък и шедьовър на френската ренесансова архитектура,великолепно творение на Франсоа I и вдъхновение за екипа на Дисни, когато създават филмчето за „Красавицата и Звяра“. Емблематичен с уникалната си архитектура и 440 стаи,където с неподражаема красота се преплитат традиционните форми на френските средновековни крепости с класическите фигури и детайли, прибавени от ренесансовите майстори. Следва замъка Блоа с могъща и величествена осанка ,който е е сред най-внушителните замъци, извисяващи се над Лоара и е блестящ образец за развитието на френската архитектура от Средновековието до XVII-ти век,бил резиденция на Катерина Медичи и Кралица Марго.Връщане в Париж. Нощувка.
8 ДЕН / Париж – София
  Закуска. Трансфер до летището за полет Париж – София.
 
 

Цена:

Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняване

в хотел 4* в Париж

735 евро / 1438 лв.

790 евро / 1545 лв.


Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

Париж –

София

10.20

14.05


Шарл дьо Гол

 

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!


Маршрут:






Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Билет за замъка „Нойшванщайн“ – 13 евро;
Дворец Херенкимзее – 10,50 евро, корабче до двореца Херенкимзее (Херенинсел) – около 8 евро.
Замъка „Линдерхоф“ (групова цена с предварителна резервация) – 8,50 евро;
Лувъра – 17 евро (заявява се и се заплаща предварително в офиса);
„Нотр Дам“ в Париж – 10 евро;
Айфеловата кула – 17 евро (с достъп до 2-ри етаж) и 26 евро (с достъп до върха) - (заявява се и се заплаща предварително в офиса);
Разходка с корабче по Сена – 16 евро (може да се заплати на място);
Билет за Дворец “Версай“ (включва достъп до двореца, временните изложби, градините и парка) - 18 евро (с аудиогид) – заявява се и се заплаща предварително в офиса;
Достъпът до градините и парка на двореца „Версай“ е безплатен, с изключение на дните, в които има Музикално шоу с фонтаните;
Билет за замъка „Шамбор“ – 14,50 евро;
Билет за замъка „Блоа“ – 12 евро;
Корабче до Венеция – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / може да се заплаща на място);
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер. „Оданс Травел“ не носи отговорност за промяна на входните такси на туристическите обекти.

Условия за записване:
Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, в случай, че не е закупен самолетният билет;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.


Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]