Екскурзия Френска Ривиера - кулинарен тур - Чинкуе Тере, Флоренция и Венеция - автобус и самолет

Ница, Сен Пил дьо Ванс, Сан Ремо, Монако и Монте Карло, Кан и Антиб, Портофино и Санта Марина, Ла Специя, Виареджо, Чинкуре Тере, Пиза, Монтекатини Терме, Флоренция, Лидо ди Йезоло, Венеция, Загреб

Автобусно-самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 556.00 / 1087 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Ница – Сен Пол дьо Ванс - Сан Ремо
  Отпътуване от България с полет София – Ница. Туристическа програма в Ница: крайбрежния булевард, площад „Масена“, Стария град, атрактивният Пазар на цветята.
  Ница е град разположен по бреговете на Залива на ангелите, заобиколен от приморските Алпи, защитаващи града от хладни ветрове. Столицата на Лазурния бряг е петият по големина град във Франция  и най-големият на френската Ривиера. Ница е един от най-хубавите и най-важните курортни комплекси на Средиземно море. Ница притежава особена красота и очарование, които я правят една от най-предпочитаните курортни дестинации във Франция.
  Насочваме се към Сен Пол дьо Ванс е малък град в Югоизточна Франция. Той е предградие на Ница и се намира на 12 км западно от центъра на града. Сен Пол дьо Ванс е прекрасен средновековен град, разположен върху хълм, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи от туристи през пиковия сезон. Градът е обкръжен от крепостна стена, която запазва средновековния му облик и красота.
  Продължаваме към Сан Ремо - една от най-известните туристически дестинации на италианската ривиера. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Сан Ремо – Монако и Монте Карло (по желание) – Сан Ремо
  Закуска. Свободно време в Сан Ремо или по желание - екскурзия до Монако и Монте Карло (25 евро). Монако е втората най-малка държава в Европа след Ватикана,а основните доходи на княжеството идват от туризъм. Годишно в Монако пристигат около 700 000 чуждестранни туристи.Следва екскурзия, разкриваща блясъка,лукса и екстравагантността на Лазурния бряг. Туристическа обиколка на стария град на Монако:Екзотичната градина и изящното фонтанче,в което хвърляме монета за нова среща с Монако, Катедралата Св. Николай,в която почиват тленните останки на Грейс Кели и Принц Рение,Съдебната палата,Двореца на фамилия Грималди. Посещение на Монте Карло - европейският Лас Вегас, където богаташи от цял свят идват, за да се отдадат на хазарта и разкоша. Казиното на Монте Карло е първият игрален дом в Европа, проектиран от френския архитект Шарл Гарние, по чийто проект е издиганата и парижката Гран Опера. Човек не може и не иска да се сбогува с Монако, така както не може и не иска да се раздели с любовта. Казвате „довиждане“, пожелавате си „до скоро“ и колкото повече се отдалечавате, толкова по-бързо искате да се върнете в райската градина, там където всеки ще почувства какво означава „живот като на Бог“.
  Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН / Сан Ремо –Кан и Антиб (по желание) – Сан Ремо
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кан и Антиб (25 евро): Още един ден сред очарованието на Френската Ривиера,което витае във въздуха, преплетено с ароматите на цъфнали цитруси и соления дъх на морето.
  Отпътуване за Кан,чийто девиз е „Животът е празник”. Великолепният двукилометров булевард Кроазет с палмите, примамливите ресторанти, с миришещите на пастис кафенета , с бутиците, с живописни прелестни пясъчни плажове, с легендарния Дворец на фестивалите – това е Кан.Град, от който лъхат елегантност,очарование и великолепие, и град,който предлага невероятната гледка към красивите яхти,белеещи се в далечината,миризмата на пари и лукс и усещането, че поне в този миг сте, богоизбрани. Ще се чувствате в нереален свят и никога няма да забравите преживяването. Свободно време в Кан. Продължаваме към Антиб,който ще ви вдъхнови и ще остане завинаги в сърцата ви,любим град на гения Пикасо, Макс Ернст
  и писателя Греам Грийн. Намира се между Кан и Ница, притежава едно от най-луксозните и най-голямо яхтено пристанище в Европа, а плажната му ивица е 25 км. Ще направим разходка из идиличния стар град, сред красивите и цветни криволичещи улици и кокетни площадчета...Ще посетим музея на Пабло Пикасо... ,който завещава близо 300 картини, керамики, графики и скулптури на града с уговорката те никога да не напускат мястото, в което са били сътворени, приютени в каменния замък Грималди.
  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Сан Ремо – Портофино и Санта Маргарита – Ла Специя - Виареджо
  Закуска. Отпътуване за Портофино и Санта Маргарита.
  В Портофино не случайно е любимо място на много хора, било то известни или не. Още стъпвайки там ще усетите витаещата романтика, спокойствие и магичност, които със сигурност ще пленят и вас.  Санта Маргарита Лигуре е община в северозападна Италия, провинция Генуа. Основна забележителност в региона е Замъкът, построен през 1550 г., когато областта е била под контрола на република Генуа като защита срещу увеличаващите се нападения на пирати от Северна Африка. Друга историческа сграда от Средновековието е Базиликата на Санта Маргарита от Антиохия, изградена през 1658 г. върху останките на църква от XIII в. В региона са разположени красиви рибарски и мелничарски селца, църкви и замъци, които все още пазят атмосферата на отминалите времена и привличат туристите.
  Продължаваме към Ла Специя – морски курорт в Лигурия, отправна точка за Чинкуе Тере. Вечеря. Нощувка в района на Виареджо.
5 ДЕН / Виареджо – Чуинкуе Тере - Пиза – Монтекатини Терме
  Закуска. Екскурзия до Чинкуе Тере. Екскурзията до Чинкуе Тере започва от Ла Специя с влак (13 евро двупосочен билет за влака). Чинкуе Тере или в превод „пет земи” е невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца, разположени на стръмни планински скали, до които неотдавна се е стигало само по море. Живелият дълго тук италиански лирик Еудженио Монтале го нарича "къшей земя за изнурени рибари, отрудени селяни и отчаяни… мечтатели". Иначе в справочниците "къшеят" е по-известен като "Петте земи"- Монтеросо, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре,живописно пръснати из „Залива на поетите”. С други думи, миниатюрни селца, където между морето, скалистите зъбери и небето човек е успял да вдигне дом. Заради смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта си в надпреварата с модерния свят, те са включени в списъка на ЮНЕСКО. Всяко едно от петте селища на Чинкуе Тере е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. В това малко пространство е събрана ослепителна красота, чудесна кухня и удивителни аромати. Това райско кътче- което се припича на слънце, ухае на грозде, помни историята от векове и буквално наднича в тюркоазената вода на Средиземно море.
  След обяд се отправяме към Пиза – пълен с история град, задължителна спирка в опознаването на Италия. Туристическа програма в града: разглеждане на Площада на чудесата, разкриващ богатствата на Средновековна Пиза: Катедралата, Наклонената кула (18 евро) или средновековните дворци покрай река Арно.
  Вечеря. Нощувка в курорта Монтекатини Терме.
6 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло
  Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика.Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец ; Галерия „Уфици“-първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция,по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Честта да завърши купола се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие,а възхитата от видяното е в апогея си. Зашеметяващото и великолепно Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция.
  Продължаваме към Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка.
7 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция – Загреб
  Закуска. Пътуване с корабче /20 евро/ покрай островите на Венецианската лагуна до Венеция.Туристическа програма - площад Сан Марко и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; Двореца на Доджите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години, моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, моста Риалто, Канале Гранде. Възможност да обядвате в кокетните малки ресторантчетa около каналите – опитайте и чаша Просеко. Отпътуване за Загреб. Туристическа обиколка на Загреб – град с аристократична и гостоприемна атмосфера, с топло славянско сърце: Националният театър, Централният площад, Старият град с хълмовете Каптол и Градец. Нощувка в Загреб.
8 ДЕН / Загреб – София
  Закуска. Отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.

Маршрут: 2537 км.


Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

Уиз еър

София - Ница

08.05

09.25

София

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Допълнителна иформация за туристическите обекти за екскурзията Френска ривиера - кулинарен тур - Чинкуе Тере, Флоренция, Венеция - автобус и самолет:

 • Галерия „Уфици“ – 35 евро (цената включва резервация, входна такса за „Уфици“ и местен

  екскурзовод) -
  заплаща се предварително в офиса;

 • Църквата „Санта Кроче“ във Флоренция – 8 евро;

 • Камбанарията на Джото във Флоренция – 6 евро;

 • Наклонената кула в Пиза – 18 евро;

 • Двора на чудесата – катедралата в Пиза – безплатно;

 • Баптистерия в Пиза– 5 евро;

 • Корабче Пунта Сaбиони – Венеция – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / може да

  се заплати на място);

 • Транспорт за Чинкуе Тере с влак от Ла Специя - 13 евро двупосочен билет за влака;

 

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.