Екскурзия Северно сияние - Скандинавия и Санкт Петербург в хотели 3* или 4* по избор!

Будапеща - Дрезден - Хамбург - Копенхаген – Осло - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - Талин - Вилнюс – Варшава- Братислава

Автобусна програма 15 дни/ 14 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 946.00 / 1850 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Будапеща
  Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Будапеща.
2 ДЕН / Будапеща – Дрезден 
  Закуска. Кратка туристическа програма в Будапеща - изящен перлен наниз и град,който със със своята архитектура и традиции съчетава непреходната елегантност на миналото и стила на модерните времена. Отпътуване за Германия - страната на Гьоте и Шилер, на Братя Грим и Менделсон, където традицията се преплита със съвремието. Вечерта пристигане в Дрезден - столицата на провинция Саксония, брилянтна и обаятелна комбинация от традиция и съвременност. Настаняване в хотел 3* в района на Дрезден. Нощувка.
3 ДЕН / Дрезден – Хамбург 
  Закуска. Туристическа програма в Дрезден, който е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той крие в себе си две лица, заради река Елба, която разделя града на две части. От едната страна на реката е старият град и всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война, а на отсрещния бряг е новата, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Ще видите: Театерплац; Операта Земпер с една от най-добрите акустики в света; архитектурния бароков комплекс Цвингер - един от най-известните барокови дворци; Дворцовата Катедрала; Църквата Фрауенкирхе с уникален каменен купол. Отпътуване за Хамбург. Нощувка в хотел 3* в района на Хамбург. 
4 ДЕН / Хамбург – Путгарден (Ферибот от Путгарден до Родби - 28 км) Родби - Копенхаген 160 км
  Закуска. Туристическа програма в Хамбург до обяд - един от най-големите пристанищни градове в Европа, разположен на мястото, където р. Елба се влива в Северно море. Заради голямото значение на пристанището за цялата страна, в Германия градът често е наричан "Врата към света". Това е градът с най-много мостове в Европа - 2500, както и най-зеленият град в Германия, който може да се похвали със собствен химн. По време на обиколката ще видите: Стария град, Кметството, фонтана на древногръцката богиня на здравето Хигия,езерото Биненалстер, ,църквата Свети Михаил,от чиято камбанария се открива вълнуваща гледка към най-голямото пристанище на Германия/5 EUR/. Пътуване с ферибот от Путгарден за Дания 28 км-40 минути.„Само да си жив не е достатъчно...човек има нужда от слънце, свобода и едно малко цвете.” Е казал датският писател Ханс-Кристиан Андерсен. Нека с едно пътуване до Дания намерите тези три съставки, за да се почувствате наистина щастливи. Пристигане в Копенхаген. Не бива да се лишавате от удоволствието и вълнуващите преживявания в най-старят увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Смес от Луна парк със захарен памук и забавления, ботаническа градина с над 4000 цветя, 29 ресторанта, китайска пагода, индийски палат, балети и концерти на световни знаменитости, шоу спектакли, 110 000 светлини, 5 милиона посетители годишно - всичко това е магията на "Тиволи". Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Копенхаген. Нощувка.
5 ДЕН / Копенхаген – Осло
  Закуска. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг; елегантната сграда на Борсата; Кралската резиденция Амалиенборг; Мраморната църква; Кметството с паметника на Андерсен. Ще видим Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа, за да стигнете до най-просторния в града Нов кралски площад, където се намират Кралския театър, Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d'Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”. Отпътуване за Осло, столицата на Норвегия. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Осло. Нощувка.
6 ДЕН / Осло – Стокхолм
  Закуска. Осло ще ви даде усещане за кристално спокойствие, северна ведрина, светлина и чистота. Градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „РаII“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяне към сърцето на града, за да видите Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, централният булевард Карл ХIV Йохан; Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец; Катедралата на Осло. Следва разглеждане на парка Вигеланд неповторимия и уникален парк, наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го изпълва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Отпътуване за Стокхолм, столицата на Швеция. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Стокхолм. Нощувка. 
7 ДЕН / Стокхолм –пътуване с кораб до Хелзинки
  Закуска. Следва туристическа програма в Стокхолм – една от най-красивите столици: Стария Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм;ренесансовия Кунглига Слотет/Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен,който има една стая повече от Бъкингамския Дворец;Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
  Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб /150 SEK/.
  15.00 ч. – отпътуване за пристанище Вартан. В 17.00ч. отпътуване с круизен кораб за Хелзинки, столицата на Финландия. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
8 ДЕН / Хелзинки – Санкт Петербург
  Около 9.50 ч - пристигане в Хелзинки наричан "дъщерята на Балтийско море". Ще видите: Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големият източноправославен храм в Западна; църквата в скалите (Темпелиаукио),издълбана в здравия гранит, където звучи вълшебно музиката на органа; паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката продължава с Бялата лутеранска катедрала, символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера"; неокласическия Сенатски площад; паметника на цар Александър II; живописния пазар на града; бронзовия фонтан „Хавис Аманда“, нимфата, появила се от морските вълни - символ на града. По обяд отпътуване за Санкт Петербург. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в Санкт Петербург. Нощувка.
9 ДЕН / Санкт Петербург
  Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург, известен още като Венеция на Севера заради красивата архитектура и каналите, които пресичат града. Той пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Панорамна обиколка: Дворцовия площад,един от най-красивите площади в света; бароковия Зимен дворец; Александровската колона, която била издигната в чест на победата на Русия над Наполеон Бонапарт; Маринският дворец- сега градски съвет; Адмиралтейството,чийто остър златен връх е увенчан с корабче — един от символите на Санкт Петербург; Двореца Юсупов; Медния конник; Смолни –резиденцията на губернатора на Санкт Петербург; Невски проспект; Казанската катедрала - построена за чудотворната икона на Дева Мария от Казан. Следобед посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /2300 рубли/. Това е най-големият музей в Русия и един от най-старите художествени и културно-исторически музеи в света. Руският държавен Ермитаж притежава колекция, наброяваща около три милиона произведения на изкуството и паметници на световната култура. В нея има живопис, графика, скулптура, предмети на приложното изкуство, археологически находки и нумизматични ценности. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ДЕН / Санкт Петербург
  Закуска. Още един ден посветен на величието на царска Русия. Санкт Петербург създава впечатление за пребиваване сред театрални декори, на чийто фон тече живот с царска елегантност и величие. Посещение на една от най-величествените забележителности на Санкт Петербург - Исакиевският храм, украсен с около 400 скулптури, чийто златен купол се вижда от всички краища на града. Разглеждане на пищната църква"Възкресение Христово", известна още като "Спас на Крови", строена 24 години, със средства, събирани от цяла Русия. Следва вълнуваща разходка с корабче ”Реки и канали на Санкт Петербург – Нева, Мойка и Фонтанка”. Никой гост на Санкт Петербург не е напуснал града, без да се разходи по прочутия в цял свят Невски проспект, където може да опитате истински самогон - силна ракия от пшеница, картофи и цвекло със сельодка, както и фантастични пирожки и блини. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
11 ДЕН / Санкт Петербург - Петерхоф – Талин
  Закуска. Посещение на Петерхоф – царския и величествен дворец на Петър Велики, съперничещ на Версай. Твърде руски, за да бъде европейски и твърде европейски, за да бъде руски – Петерхоф е „прозорецът към Европа“ на Петър І. Дворецът по замисъл и изпълнение се превръща в най-блестящата кралска лятна резиденция за времето си. Прекрасни паркове, многобройни фонтани в различни форми, четири водни каскади, морски канал, пищна централна алея, величествен дворец, множество позлатени статуи на древни богове и герои, забележителни скулптурни композиции, рисунки и миниатюри правят двореца уникално по своята красота място, което често е наричано "столицата на фонтаните". Следобед отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в хотел 3* в района на Талин. 
12 ДЕН / Талин – Вилнюс
  Закуска. Следва туристическа програма в Талин: Стария Талин – Тоомпеа и Новия Талин; историческия център; църквата „Св. Олаф“ с построената през 15 в. игла в готически стил, заради която между 1549 и 1625 години тази църква е най-високата в света; живописния площад пред готическата сграда на кметството със стария Томас,който повече от век пази спокойния сън на мирните граждани и охранява града, според средновековната легенда. Отпътуване за Вилнюс. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
13 ДЕН / Вилнюс – Варшава
  Закуска. Следва туристическа програма във Вилнюс – един от най-красивите градове в Европа, в който хармонично са съчетани отгласа на митично време, прегърнал готика, класицизъм, барок и съвремие: Стария град – историческият център на Вилнюс; Вилнюския университет - най-мащабният архитектурен комплекс, който е сред най-старите в Европа; старинните и живописни улици Пилес, Шванто Йоно (Св. Йоан), Скапо, Пилес (Дворцовата); Кулата Гедиминас, от чийто връх пред посетителите се разкрива прекрасна гледка към Стария град; Катедралата Св. Станислав и Св. Владислав; Президентството – бившия епископски дворец. Отпътуване за Варшава. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
14 ДЕН / Варшава – Братислава
  Закуска. Кратка туристическа програма във Варшава, която е била почти изцяло разрушена по време на Втората световна война, но е възстановила манастирите и кралските дворци и е успяла да съхрани духа на отминалите славни времена: Кралският дворец, който ще ни разкаже приказка за Полша от стари времена; Колоната на крал Зигмунт III, паметника на Шопен; Президенството; великолепният паметник на Николай Коперник; най-тясната къща във Варшава; живописният площад Ринек Старего Миаста. Ще се насладите на площад Канониа (Kanonia) с огромната бронзова камбана от ХVІІ век, която според преданието, ако обиколите три пъти ще ви донесе късмет. Отпътуване за Братислава. Настаняване в хотел 3*. Нощувка. 
15 ДЕН / Братислава – София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

 

Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняване

в хотели 4* в Стокхолм, Копенхаген, Осло и Санкт Петербург

946 евро / 1850 лв.

998 евро / 1952 лв.

 
Маршрут:



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK / 15 евро/;
Кметството в Стокхолм (само с предварителна резервация) – 130 SEK /12 евро/;
Музея Ваза - 150 SEK /14 евро/ (заплаща се предварително в офиса);
Бигдьой,Осло – Музея на Викингските кораби - 100 NOK  / 10 евро/;
Музея „Фрам“ - 120 NOK /12 евро/;
Музея Кон-Тики - 120 NOK / 12 евро/;
Парка Тиволи в Копенхаген - 130/140 DKK /17-19 евро/;
Петропавловска крепост - 550 рубли /8 евро/;
Посещение на Ермитажа - 2300 рубли / 33 евро/ - (цената включва: входен билет за Ермитажа, слушалки и местен екскурзовод – заплаща се предварително в офиса);
Дворецът Петерхоф – 3180 рубли /45 евро/ - (цената включва: входен билет за двореца Петерхоф + Парка, слушалки и местен екскурзовод – заплаща се предварително в офиса);
Църква „Спас на Крови“ – 350 рубли /5 евро/;
Исаакевският храм – 350 рубли /5 евро/ ;
Разходка с кораб по каналите на Петербург – 700 рубли /10 евро/ при минимум 20 души - заплаща се предварително в офиса;
**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.

Условия за записване:
Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията:  30 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават  паспорт валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;
 За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]